Etusivu
Uudet julkaisut
Verkkokauppa
Kuukauden levy
Top 60 -myyntilista 2009
Top 30 -myyntilista 2008
Top 40 -myyntilista 2007
Top 60 -myyntilista 2006
All Time Best Sellers
Suosittelulevyt
Alennetut
Tilausohjeet
Artistisivut
Discografiat

Odyssey: Hollywood Party Tonight

August 10, 2014

Now available as UK BBR reissue CD, 2014

Rating: 5/ 10

Tilaa levy Soul Express verkkokaupasta / Click here to order
(Alkuperäinen albumi vuodelta 1978)
1) Single Again/What Time Does the Balloon Go Up
2) Pride
3) You Wouldn't Know Real Live True Love if It Walked Right up, Kissed on the Cheek and Said Hello Baby
4) Hey Bill
5) Lilley and Harvey, Late to the Party Again
6) Lucky Star
7) Comin' Back for More
8) I Dare Ya
Bonus tracks:
9) Single Again/What Time Does the Balloon Go Up (Single Version)
10) Lucky Star (Single Version)

Odysseyn kakkosalbumi Hollywood Party Tonight julkaistiin CD:nä vasta vuoden 2014 maaliskuussa, vaikka yhtyeen myöhempiä albumeita BBR oli julkaissut jo aiemmin. Käsitellään nämä kuitenkin kronologisessa järjestyksessä. Debyyttialbumin ison Native New Yorker-hitin huumassa levy-yhtiö antoi Sandy Linzerin ja Charlie Calellon jatkaa tuottajina ja säveltäjinä samalla muusikkokunnalla myös tämän kakkosalbumin. Se oli tietysti virhe, koska debyytillä tuo Native New Yorker oli ainoa suureen yleisöön vedonnut diskoraita, ja loppu levy oli musikaalimaista Calypso/Latin-mausteista poppia. Nyt sama karnevaalitouhu ja musikaalimeno jatkuu, ja arvasitte oikein, ei hitin hittiä ja albumi floppasi täysin. Pitää kuitenkin muistaa, millainen kisa oli esim. New Yorkin diskopiireissä levyn julkaisun aikaan 1978, kun sellaiset nimet kuin Chic, Bionic Boogie, Chanson, A Taste of Honey ja pitkä rivi kovan luokan funk-kokoonpanoja suoltivat markkinoille toinen toistaan terävämpiä diskoiskuja. Eihän tällainen rento musikaalinen musisointi voinut millään saada soittoaikaa diskoissa, radiosta puhumattakaan. Mainittakoon kuitenkin, että New Yorkissa kun oltiin levyttämässä, niin taustoille saatiin myös silloin vielä tuntemattomia huippunimiä Luther Vandross, Alfa Anderson (Chic) ja Arnold McCuller.

Yhtyeen kokoonpanossa oli myös tapahtunut muutos, kun Filippiinien poika Tony Reynolds vaihdettiin ärhäkämpään miessolistiin Billy McEachern. Levyllä tämä ei kyllä kuulunut, sillä päävokalistina jatkoi jopa Phyllis Hymaniin rinnastettu Lillian Lopez.

Levyn musiikissa ei varsinaisesti ole mitään vikaa, jos tykkää jazzahtavasta musikaalimenosta. Minä en kyllä oikein välitä, kun pidän oikeasta jazzista enkä tällaisesta operettitouhusta. Musiikki on kyllä kaiken tiukan funkin ja sähäkän diskon vastakohta, siis todellakin rentoa ja leppoisaa musisointia. Huippumuusikot olivat siis asialla Breckerin veljeksiä Michael ja Randy myöten. Kappaleiden musikaalisuutta kuvaavat hyvin raitojen otsikot, ks. esim. Single Again/What Time Does the Balloon Go Up, You Wouldn't Know Real Live True Love if It Walked Right up Kissed on the Cheek and Said Hello Baby, Lilley and Harvey, Late to the Party Again.

Ehkäpä levyä kannattaa siis harkitakaan vain Broadway-musikaalien ystävät. Diskofanien tulee kiertää tämä levy kaukaa, niin diskoyhtyeenä kuin Odyssey tunnetaankin.

Reviewed by Ismo Tenkanen


Takaisin BBR-arviosivulle

Takaisin etusivulle
Back to our (English) home page