Etusivu
Uudet julkaisut
Verkkokauppa
Kuukauden levy
Top 60 -myyntilista 2009
Top 30 -myyntilista 2008
Top 40 -myyntilista 2007
Top 60 -myyntilista 2006
All Time Best Sellers
Suosittelulevyt
Alennetut
Tilausohjeet
Artistisivut
Discografiat

Norman Connors: You Are My Starship / Aquarian Dream (1976 reissue)

Norman Connors: You Are My Starship CD

April 19, 2014

The original releases on US Buddah, 1976
Now available at CD reissue by US Funky Town Grooves, 2013

Rating: 8/ 10

Tilaa levy verkkokaupastamme

You Are My Starship (1976):
1) We Both Need Each other
2) Betcha By Golly Wow
3) Bubbles
4) You Are My Starship
5) Just Imagine
6) So Much Love
7) The Creator Has A Master Plan
Bonus Tracks:
8) Betcha By Golly Wow (Single Version)
9) We Both Need Each other (Single Version)

Norman Connors presents Aquarian Dream (1976):
10) Phoenix
11) Once Again
12) Treat Me Like The One You Love
13) East 6th Street
14) Guitar Talk
15) Let Me Be The One
16) Look Ahead
17) I'll Always Love You "T"

Vuoden 1976 Norman Connors-albumi You Are My Starship jatkoi Connorsin aluevaltausta lauletun soulin puolelle ja uusien lahjakkaiden vokalistikykyjen esittelyä. Edellisen albumin Jean Carnen ja Michael Hendersonin jälkeen esittelyvuorossa oli Phyllis Hyman, jolla oli upea täyteläinen ääni, ja tämän albumin singlehitit We Both Need Each other ja Betcha By Golly Wow olivat samalla ponnahduslauta Phyllisin omalle uralle, joka käynnistyi - ei lainkaan yllättäen - Buddahilla. Phyllisin levyjä on muuten viime aikoina uusintajulkaissut David Nathanin Soulmusic.com, joka on nyt Cherry Redin jakelussa.

Albumin ensimmäinen singlelohkaisu oli Phyllisin ja Michael Hendersonin duetto We Both Need Each Other, Hendersonin kirjoittama romanttinen ja tyylikäs keinuva balladi, jolla haluttiin toistaa edellisen albumin top ten -hitin Valentine Love (Jean Carne-Michael Henderson) menestys. Phyllisin verevä ja ilmeikäs tulkinta ovat tässä parasta, ja vaikka Hendersonin laulusuoritus kalpenee Phyllisin rinnalla, tasoitti tämä kappale myös Hendersonin tietä soolouralle, joka käynnistyikin Buddahilla vielä saman vuoden lopulla albumilla Solid. Hienoa, että FTG selvästi otti vinkin edellisestä Norman Connors-arviostani, ja päätti toivomukseni mukaisesti pistää myös Hendersonin sooloalbumit uusintajulkaisusarjaansa...

Phyllisin versio vuoden 1972 Stylistics-hitistä Betcha By Golly Wow ei sävelmänä ole suosikkejani, mutta Phyllisin värikäs tulkinta tästä raukeasta laulusta on mallikas, ja taustaa värittää Gary Bartzin saksofoni. Tästäkin saatiin vielä top 30 -hitti albumin kolmantena singlelohkaisuna.

Michael Hendersonin tulkitsema nimikappale, Michaelin oma sävelmä You Are My Starship oli sitten se kakkossinkku, ja siitä tulikin Norman Connorsin uran isoin hitti. Kappale nousi soul-listan neloseksi ja pop-listoillakin top 30:een. Tämä onkin todellinen klassikko, joka on vain parantunut ajan myötä, ja kappaleesta on yritetty myös levyttää uusia versioita, myös Norman Connors itse pisti kappaleen uusiksi vuoden 2009 albumilleen Star Power, jolla laulun tulkitsi Peabo Bryson. Mikään uudempi versio ei kuitenkaan päihitä tätä vuoden 1976 alkuperäisesitystä, jossa on ainutlaatuinen, eteerinen tausta ja tunnelma, ja Hendersonin tulkintahan on verraton. Tämä on tosiaan kappale, jota on mahdoton sanoin kuvailla, vaan ylevä tunnelma on itse kuultava.

Levyn instrumentaaleissa on myös sädehtivät hetkensä. Onaje Allan Gumbsin Just Imagine on todella tyylikäs jazz-instrumentaali, jolla Phyllis väläyttää scat-taitojaan, ja hienoja soolo-osuuksia kuullaan mm. huilulla, saksofonilla ja kosketinsoittimilla. Päätösraita The Creator Has A Master Plan on puolestaan syvällinen Pharoah Sanders-Leon Thomas-teos, jolla päärooleissa ovat Gary Bartz foneineen ja Hubert Eaves (akustinen piano).

Englantilainen Soul Brother -levymerkki oli ehtinyt julkaista Starship-albumin Englannissa 2on1 CD:nä parinaan vuoden 1977 Connors-albumi Romantic Journey, joka olisikin ollut luonnollinen valinta, mutta FTG on julkaissut tuon levyn erikseen, kun taas tälle albumille otettiin pariksi "Norman Connors presents Aquarian Dream". En ole edes koskaan kirjannut sitä Norman Connors-albumiksi ja Norman Connorsin diskografiaan, koska esittäjänähän on tosiaan yhtye nimeltä Aquarian Dream, eikä itse Norman Connors.

Tuonniminen yhtye julkaisi 1970-luvulla kolme albumia, joista ensimmäinen oli tämä Buddahilla julkaistu debyytti, ja sitä seurasi vielä kaksi albumia Elektralla. Yhtyettä on kutsuttu jazz-funk-diskoyhtyeeksi, ja vaikka painopiste oli kyllä sanalla disko, yhtyeen levyillä oli kyllä myös soul-balladeja, joilla kuului hyvin Connorsin vaikutus albumin tuottajana.

Albumin diskolillutuksia ei kannata enempää ruotia, ne olivat aikansa kehnoimpia diskovatkauksia, eikä Connors ole omilla levyilläänkään diskoraidoissa juuri onnistunut. Sen sijaan balladipuolelta kannattaa noteerata etenkin raidat Once Again (säveltäjänä keyboardisti Jacques Burvick) sekä Carpenters/Paul Williams-cover Let Me Be the One. Alex Henderson kuvailee kansiteksteissä, että jälkimmäinen on "puhdasta northern soulia" - ilmeisesti hänellä ei ole sitten hajuakaan siitä, mitä ko. käsite tarkoittaa, sillä britit ymmärtävät itse tuolla käsitteellä yleensä tanssittavia tarttuvia jumputuksia, ja tämä kappale on hienostunut balladi! Laulusolistina oli Cincinnatissa Yhdysvalloissa syntynyt aistikas sopraano Gloria Jones, ei kuitenkaan se tunnetumpi ja kokeneempi samanniminen soul-laulajatar. Taustoilla olivat muuten mukana Reggie Lucas, James Mtume ja Tawatha.

Pisteet Starship-albumin mukaan, nuo Aquarian Dream -raidat tulevat sitten ikään kuin kaupan päälle ilmaisina bonuksina.

Reviewed by Ismo TenkanenTakaisin Funky Town Grooves -sivulle

Takaisin etusivulle