Etusivu
Uudet julkaisut
Verkkokauppa
Kuukauden levy
Top 60 -myyntilista 2009
Top 30 -myyntilista 2008
Top 40 -myyntilista 2007
Top 60 -myyntilista 2006
All Time Best Sellers
Suosittelulevyt
Alennetut
Tilausohjeet
Artistisivut
Discografiat

Norman Connors: Romantic Journey (1977 reissue)

Norman Connors: Romantic Journey  CD

May 20, 2014

The original releases on US Buddah, 1977
Now available at CD reissue by US Funky Town Grooves, 2013

Rating: 7/ 10

Tilaa levy verkkokaupastamme

1) You Are Everything
2) Once I've Been There
3) Destination Moon
4) Romantic Journey
5) Last Tango In Paris
6) For You Everything
7) Thembi
Bonus Tracks:
8) Once I've Been There (7" Version)
9) For You Everything (7" Version)

FTG:n Norman Connors-uusintajulkaisujen hankintaan alkavat olla viimeiset hetket ostaa levyt järkihintaan, sillä marras-joulukuussa 2013 julkaistusta seitsemästä CD:stä (joista kaksi oli kahden CD:n kokoelmia) jo neljä on loppuunmyyty, ja jäljellä on vielä kolmea albumia. Parhaiten on saatavana tämä vuoden 1977 Romantic Journey, ei siksi, että se olisi jotenkin heikoin lenkki, vaan koska levy on saatavana myös Soul Brotherin vuoden 2010 painoksena.

Tämän vuoden 1977 albumin vokalistivieraina olivat Eleanore Mills sekä etelän soulin sanakari "Prince" Phillip Mitchell. Vaikka heistä ei kumpikaan kohonnut samanlaiseksi idoliksi soul-piireissä kuin esim. Phyllis Hyman ja Jean Carn Connorsin aiemmista suojateista, niin molemmat ovat enemmän kuin erinomaisia solisteja, jotka olisivat ansainneet enemmänkin menestystä.

Eleanore Millsistä ei googlamallakaan löydä oikeastaan mitään lisätietoja, ja Alex Hendersonin kansitekstit ovat sellaista latteata Connorsin hittiurien kertausta, jossa ei ole järjen hiventä, kun Connorsin listahittien kertaaminen onnistuu keneltä tahansa, joka osaa Googlea käyttää. Paras tietolähde Eleanoresta on Trevor Swainen maaliskuussa 2000 kirjoittamat kansitekstit This Is Eleanore Mills-levyn uusintajulkaisulta. Sequel julkaisi CD:nä nimittäin Eleanoren ainoan albumin, vuoden 1974 originaalin, joka oli julkaistu All Platinum-yhtiön alamerkillä Astroscope.

Olen aiemmin esitellyt useassa yhteydessä Eleanoren Stephanie Millsin vanhempana sisarena, mutta tämä tieto ei pidä paikkansa. Joka tapauksessa Eleanore on huikea, vahva ja ilmeikäs sopraanolaulaja, joka varsinaisesti räjäytti pankin vasta Connorsin seuraavalla albumilla This Is Your Life, mutta aivan erinomaisia ovat Eleanoren tulkinnat myös tällä albumilla.

Ensin Eleanore pääsee ääneen Stylistics-coverilla You Are Everything, ja vaikka en pidä sävelmästä, Eleanoren tulkinta on sielukasta vääntöä, ja tausta tyylikästä jazz-sävytteistä soulia. Tätä kappaletta ei koskaan julkaistu singlenä.

Sen sijaan hieman samanniminen For You Everything oli Eleanoren ja Phillip Mitchellin duetto, ja tätä prässättiin singleksikin numerolla BDA 580, mutta ilmeisesti vain promokappaleita, ja kun single ei pärjännyt radiosoitossa, se jäi julkaisematta. Kappale on Jerry Petersin yhdessä Mack Lynnin kanssa kirjoittama laadukas ja ilmavasti sovitettu balladi, joka on itseltänikin jotenkin mennyt ohi, ja ihmettelin sitä tältä CD-uusintajulkaisulta kuunnellessani, miten näinkin tyylikäs esitys oli jäänyt itseltänikin kokonaan unohduksiin.

Paljon paremmin singlenä tuulta otti alleen laadukas menopala Once I've Been There, joka on Mitchellin sooloilema lennokas esitys torviriffeineen. Kappale nousi singlenä Billboardin soul-listan sijalle 16. Mitchellin tulkinnassa on vaikutteita myös Marvin Gayelta, ja Mitchellin viime aikoina Japanissa uudelleen julkaistut Atlantic albumit Make It Good ja Top of the Line (1978-1979) kannattaa ehdottomasti korjata talteen!

Destination Moon on tyylillisesti You Are My Starship-hitin seuraaja, niin sovitukseltaan kuin lyriikoiltaan, mutta eihän tämä noussut samanlaiseksi taivaalliseksi klassikoksi. Mitchellin laulusuorituksessa ei ole mitään valittamista, mutta Mitchellin omassa sävelmässä ei ole samanlaista hehkua kuin esikuvassaan.

Jäljelle jää kolme instrumentaalia, joista Last Tango in Paris on viihteellinen versio Gato Barbierin elokuvasävelmästä, ja kitaran hallitsema Romantic Journey jää myös helposti ohitettavaksi välisoitoksi. Instrumentaaleista omaa luokkansa on Pharoah Sandersin Thembi, jota näistä kolmesta kehtaa ainoana kutsua jazziksi. Kappaleen ehdottomana tähtenä on tietysti Sanders itse virtuoosimaisine fonisooloineen. Mainio esitys, ja näin jazz-pitoista materiaalia Connors ei omilla soololevyillään enää juuri tarjonnutkaan.

Reviewed by Ismo TenkanenTakaisin Funky Town Grooves -sivulle

Takaisin etusivulle