Etusivu
Uudet julkaisut
Verkkokauppa
Kuukauden levy
Top 60 -myyntilista 2009
Top 30 -myyntilista 2008
Top 40 -myyntilista 2007
Top 60 -myyntilista 2006
All Time Best Sellers
Suosittelulevyt
Alennetut
Tilausohjeet
Artistisivut
Discografiat

The Nite-Liters: Analysis

US RCA 1973
CD reissue by UK BBR, 2011
Tilaa levy verkkokaupastamme
1) Serenade for a Jive Turkey 2) Anything Goes 3) The Happy Hooker 4) Craaaashing 5) Damn 6) Valdez In The Country 7) Drumology 8) Cowboy 9) Excuse Me While I Do My Thing 10) Pee-Foul 11) Serenade For A Jive Turkey (Single Edit)

Vuonna 1963 perustettu The Nite-Liters oli instrumentaali-funk-ryhmä, josta sittemmin muodostettiin yhtye New Birth, kun soittoyhtyeeseen yhdistettiin kaksi lauluryhmää. Nite-Litersin perustajiin lukeutui legendaarinen tuottaja Harvey Fuqua, ja yhtyeen riveissä olleista muusikoista moni päätyi sitten tunnettuihin funk-soul-yhtyeisiin kuten Earth, Wind & Fire, L.T.D. ja Dazz Band.

Tämä A-Nal-Y-Sis-albumi oli viides ja viimeinen The Nite-Liters-julkaisu. Levy on puhdas funk-instrumentaalilevy,ja harvat vokaaliosuudet ovat nekin lähinnä sanattomia scattailuja ja huudahduksia, ja siten albumilla oli vain marginaalinen ihailijakunta. Vain kolme yhtyeen sinkkua nousi koskaan listoille asti: K-Jee (1971), Afro-Strut (1972) ja saman sinkun kääntöpuoli We've Got to) Pull Together (1972). Tältä vuoden 1973 albumilta julkaistiin singleksi raita Serenade for a Jive Turkey, joka ei yltänyt listoille.

Albumin musiikki on ehtaa funkia alusta loppuun, ja yhtyeen musiikki tuo mielleyhtymiä mm. Kool & the Gangiin, Bar-Kaysiin ja Ohio Playersiin. Sinkkuraitan kitarointi muistuttaa Earth, Wind & Firen ensilevytyksiä, eikä ihme, sillä vuonna 1972 EW&F:ään liittynyt Johnny Graham oli alun perin Nite-Liters-jäsen.

Meno on aivan mukiinmenevää ja tuhtia funk-soitantaa alusta loppuun, mutta suuret killer-funkit puuttuvat joukosta, ja niinpä albumista ei koskaan ole muodostunut mitään keräilijäaarretta. Alkuperäistä vinyylialbumia myydään uutena kopioina yhä alle kymmenen taalan. Levyn suurinta diggarijoukkoa lienevät nykyisin samplaamista harrastavat hip hop -miehet ja rare groove-harrastajat.

Kelpo funk-uusintajulkaisu joka tapauksessa.

Soul Town Rating: ***1/2

Takaisin etusivulle
Back to our (English) home page