Etusivu
Uudet julkaisut
Verkkokauppa
Kuukauden levy
Top 60 -myyntilista 2009
Top 30 -myyntilista 2008
Top 40 -myyntilista 2007
Top 60 -myyntilista 2006
All Time Best Sellers
Suosittelulevyt
Alennetut
Tilausohjeet
Artistisivut
Discografiat

Nile Rodgers: Adventures in the Land of the Good Groove
(1983 reissue)

Nile Rodgers: Adventures in the Land of the Good Groove

August 6, 2014

Original release on US Mirage 1983
CD-uudelleenjulkaisu vuodelta 2008/2014, Funky Town Grooves (USA)

Rating: 6/ 10


Tilaa levy verkkokaupastamme

1) The Land Of The Good Groove 2) Yum - Yum 3) Beet 4) Get Her Crazy 5) It's All In Your Hands 6) Rock Bottom 7) My Love Song For You 8) Most Down

Bonus tracks:

9) The Land Of The Good Groove (Extended Version) 10) Yum - Yum (Extended Version)


Vuosi 2008 oli FTG:lle vielä ankeaa aikaa, kun yhtiön ison merkin julkaisut olivat kehnosoundisia piraatteja, ja yhtiöllä olivat oikeat lisenssit lähinnä vain Mirage-levymerkin jäämistöön, josta FTG julkaisi myös tämän vuoden 1983 Nile Rodgersin sooloalbumin. Siitä oli jossain vaiheessa myös Wounded Bird -levymerkin uusintapainos, mutta sekä Wounded Bird-painos että FTG:n vuoden 2008 painos myytiin loppuun, ja hintapyynnöt hilautuivat taas naurettavuuksiin. Niinpä nyt kun FTG on vuonna 2014 ottanut uusintajulkaisuja vanhoista loppuunmyydyistä albumeistaan, tämä levy on ollut yksi tervetulleimmista julkaisuista.

Vuonna 1983 vanha Chic-soundi oli jo passé muodista, ja Nile Rodgersin oli varmasti otollinen aika kokeilla uusia soundeja soololevyllä. Chicin viimeinen Atlantic-levyhän (Believer) julkaistiin myös vuonna 1983, ja seuraavaa Chic-levyä saatiinkin odottaa aina vuoteen 1992, jolloin ilmestyi Chic-ism Warnerilla. Elettiin post-disko-aikakautta, ja listasoundit olivat siirtyneet konerytmeihin ja syntetisaattoreihin.

Nile Rodgersin tutun soundinen rytmikitarointi oli toki pääroolissa ja tunnistettavissa, vaikka pohjalta puuttuivatkin sitten Bernard Edwardsin notkeat bassokuviot, Chicille tutut jouset ja heleä-ääniset tyttökuorot. Meno on hieman rokkaavampaa ja teknompaa, mutta kyllä tässä sitä albumin otsikon lupaamaa groove-menoa on silti riittämiin, että varmasti monet vanhat Chic-fanit viihtyvät mukana.

Funk-näkökulmasta parhaat raidat ovat Yum Yum ja Rock Bottom, joissa Nilen sähäkkä rytmikitarointi vuorottelee funk-maisten hokemien ja kertosäkeiden kanssa. Miehen kitarakuviointi yksin luo jo melkoisen grooven, ja melodiathan ovat Chicillä aina olleet simppeliä hokemaa. Nämä kaksi raitaa ovatkin lähinnä Chiciä. Käytännössä kyllä taustalla soittivat myös Chicin muut avainhahmot, ml. Bernard Edwards ja Tony Thompson rummuissa.

Totta kai Nile joutui myös sitten kokeilemaan tekno- ja syntiikka-orientoituneita trendejä, ja vocoderia, elektro-rytmejä ja myös rock-soundista kitarasooloa ujutetaan joukkoon muilla raidoilla. Albumin ja sen singlelohkaisujen (Yum Yum ja nimikappale) totaalinen floppaaminen listoilla kielii kuitenkin siitä, että Chicin ostava yleisö oli diskokansaa, jota ei Nilen kokeilut uusien soundien kanssa kiinnostanut. Nykyinen levyn ostajakunta muodostuu sitten selvästikin vanhoista soul/funk-diggareista, jotka retro-nostalgiassa hakeutuvat vanhoihin Chic-soundeihin. Näitä faneja riittää kyllä ostamaan tämäkin tuhannen tai kahden kopion uusintapainos loppuun varmasti ripeässä tahdissa.

(Soul Town Rating: 6/10)

Reviewed by Ismo Tenkanen

Takaisin Funky Town Grooves -esittelysivulle

Takaisin etusivulle
Back to our (English) home page