Etusivu
Uudet julkaisut
Verkkokauppa
Kuukauden levy
Top 60 -myyntilista 2009
Top 30 -myyntilista 2008
Top 40 -myyntilista 2007
Top 60 -myyntilista 2006
All Time Best Sellers
Suosittelulevyt
Alennetut
Tilausohjeet
Artistisivut
Discografiat
TUOREIN EXPANSION KOKOELMA: NEW SOUL HEAVEN


VARIOUS: New Soul Heaven
UK Expansion, 2004 CD 22 e

1) Dream - Carmen Rodgers
2) Make It Through The Night - Alyson Williams
3) You Remind Me - Ashley Ta'Mar
4) Give It Up - Impromp2 feat. Patrice Rushen
5) Not Everyday (Love Falls On You) - Hofstone
6) You Gotta Go - Mysti Day
7) Cupid's Arrow - Frank McComb
8) What I See In You - Gwendolyn Joy
9) Let's Not Lose - Kloud 9
10) All You Need - T.C. Carson
11) Lifetime - Khani Cole
12) Can This Be Real - Byron Woods
13) Dizzy - Sandra St. Victor feat Roy Ayers & Freddie Hubbard
14) You Bring Joy (To My Life) - Emerald Jade
15) Journey - Otis & Shugg

Expansion on jo vuosia ollut Englannin merkittävin levymerkki, joskin on korostettava, että Expansion on aina keskittynyt amerikkalaiseen laatu-souliin, ei niinkään britti-souliin. Uutta tuoretta amerikkalaista indie-soulia siis tämäkin albumi pääosin esittelee, ja tämä albumi on hyvä läpileikkaus parin viime vuoden Expansion-tuotantoon. Osa materiaalista on alun perin USA:ssa pienmerkeillä julkaistua musiikkia, osa ainoastaan Expansionin itsensä julkaisemaa.

Carmen Rodgers on neo-soul-kastiin luettavissa oleva amerikkalainen nais-laulajatar, jonka debyyttilevyä olivat avustamassa monet Erykah Badun taustoilta tutut taustahahmot kuten N'Dambi ja Geno Young. Dream on melko pelkistetyn beat/kosketin-pohjan yllä kulkeva melodinen puolinopea, joka ei yllä viime aikojen neo-soulin kärkeen, mutta on varteenotettava lisä tähän Badun jalanjäkiä kulkevaan, alati kasvavaan neo-soul-laulajattarien joukkoon.

Alyson Williamsin oma albumi on esitelty nettisivuillamme, ja Make It through the Night on sen parhaimmistoa, riisutun beat-pohjan ylle tulkittu sielukas balladi.

Ashley Ta'Mar (Davis) on 22-vuotias laulajatar, joka otti USA:ssa osaa Star Search-kilpailuun, ja vaikka ei voittanut kisaa, on saanut levytystilaisuuksia, joissa on osoittanut olevansa varteenotettava uusi kyky. Steve Harvey on tuottanut Ashley'ta myös omalle De'Valicious Volume One-kokoelmalleen, tältä CD:ltä löytyvä You Remind Me on samoin Harvey-tuotantoa, mutta ei aivan sieltä parhaasta päästä, vaan keskitasoinen puolinopea. Vahvempaa Harvey-tuotantoa edustaa Impromp2-kaksikon Give It Up, jonka remix-versio hyödyntää hittejä Forget Me Nots ja Lookin' up to You Patrice Rushenin johdolla.

Ruotsalainen soul-artisti Hofstone kuulostaa hyvin samanlaiselta kuin Frank McComb tai Rahsaan Patterson, kuten kappaleelta Not Everyday voi todeta. Mysti Day oli Curt Jonesin parina Deja-yhtyeessä, on myös työskennellyt mm. Eric Benetin ja Glenn Jonesin kanssa ja valmistelee omaa debyyttialbumiaan, tältä levyltä löytyvä hypnoottinen You Gotta Go on herättänyt paljon kiinnostusta tulevaan albumiin.

Frank McCombin toinen albumi Truth julkaistiin ainoastaan Expansion-merkillä Englannissa, ja sen parhaimmistoon kuuluu ehdottomasti tyylikäs, jazz-pianosoololla maustettu Cupid's Arrow, joka kuulostaa kuin Donny Hathway tai Stevie Wonder olisivat siirtyneet jazzahtavaan neo-soul-soundiin.

Kokoelman ehkä kirkkain jalokivi on kuitenkin Gwendolyn Joyn kappale What I See in You, joka on häikäisevä Jean Carne-tyyppinen soul-jazz-kappale, jolla upeaääninen vokalisti Gwendolyn Joy Scales (aiemmin tuttu Modern Tribe ja Charles & Gwen Scales-yhtyeistä) säteilee upean jazzahtavan taustan yllä. Kappaleen täydentää muhkea pasuunasoolo. Gwendolynin soolodebyytti ilmestyy lokakuussa Expansionilla, ja siitä on syytä odottaa vahvaa ehdokasta vuoden levyksi!

Kloud9-yhtyeen levy On Kloud 9 on jo sellaisenaan välttämätön hankinta soul-diggarille, ja jos joltain on jäänyt levy väliin, verraton Let's Not Lose osoittaa hyvin mistä on jäänyt paitsi.

Jon Lucien-vaikutteisen näyttelijä-laulaja T.C. Carsonin All You Need on sekin jo parin vuoden takaista Expansion-materiaalia Carsonin soolokiekolta Truth, joka olisi ansainnut enemmän huomiota - toivottavasti tämä herättää monen kiinnostuksen tähän lahjakkaaseen artistiin. Edelleen Khani Colen albumin nimikappale Lifetime on jo vuodelta 2002, mutta itse artisti on edelleen enemmän kuin tutustumisen arvoinen, ks. lähemmin http://www.khanicole.com/.

Byron Woods on pitkän linjan soul-laulaja, joka kuitenkin sai vasta tänä vuonna Expansion-merkillä julkaistuksi oman soololevynsä. Mies edustaa klassista 70-lukulaista sweet-soul-lauluperinnettä, ja klassinen soul-balladi Can This Be Real tuokin elävästi mieleen Byronin esikuvat Spinners, Chi-Lites, Blue Magic ja vastaavat 70-luvun lauluyhtyeet.

Sandra St.Victorin Dizzy (vierainaan Roy Ayers ja Freddie Hubbard valittiin Soul Express-lehdessä vuoden 2001 parhaaksi yksittäiseksi kappaleeksi, ja jos joltain on jäänyt kyseinen kappale kuulematta, nyt on korkea aika paikata tämä puute. Kappale on ekstaattisesti loppua kohti tiivistyvä jazz-soul-balladi, joka ilmentää nykyisen neo-soulin ja jazzin erittäin kiinteätä yhteyttä.

Levy päättyykin kahteen neo-soulin helmeen, kun levylle on poimittu Emerald Jaden vuoden parhaaksi neo-soul-levyksi todennäköisesti päätyvältä albumilta A New Classic sen sielukkaimmin tulkittu kappale You Bring You (To My Life), ja koko 15-raitaisen albumin päättää Raphael Saadigin tuottama, aikanaan julkaisematta jäänyt uuden sukupolven soul-helmi Journey, esittäjänään kaksikko Otis & Shugg. Kappale on hieno, sielukas soul-sävelmä, joka esim. jonkin legendaarisen lauluyhtyeen käsittelyssä olisi unohtumaton klassikko, ja tämänkin kaksikon esittämänä on hieno esitys.

Jälleen korkeatasoinen Expansion-kokoelma, jota ei kannata jätttää hankkimatta muuta kuin korkeintaan siitä syystä, että aikoo hankkia tai on jo hankkinut levyllä esiintyvien artistin omat albumin erikseen.

****1/2


Takaisin etusivulle
Back to our (English) home page