Etusivu
Uudet julkaisut
Verkkokauppa
Kuukauden levy
Top 60 -myyntilista 2009
Top 30 -myyntilista 2008
Top 40 -myyntilista 2007
Top 60 -myyntilista 2006
All Time Best Sellers
Suosittelulevyt
Alennetut
Tilausohjeet
Artistisivut
Discografiat

Nancy Wilson: Music on My Mind / Life, Love and Harmony (1978/1979 reissue)

Nancy Wilson: Music on My Mind / Life Love and Harmony

August 25, 2013

Original release on US Capitol, 1978-1979
UK SoulMusic reissue CD, 2013

Rating: 7/ 10

Buy this album from our CD Shop

Disc: 1 Music on My Mind (1978):
1) I'm Gonna Let Ya 2) Music On My Mind 3) I'm a Balloon 4) Let It Flow 5) Easy 6) He Makes Me Feel Good 'Bout Myself 7) I'm in Love 8) I Really Need Him 9) Light 10) Music On My Mind (Reprise)

Disc: 2 Life, Love & Harmony (1979)
1) Life, Love and Harmony 2) Here's to Us 3) This Is Our Song 4) Sunshine 5) You're the One 6) Open Up Your Heart and Take Me In 7) Wrapped Up in the Comfort of Your Love 8) You Bring Out the Best of the Woman in Me 9) Heaven 10) Life, Love and Harmony (Single Version) 11) Sunshine (Single Version)

Nancy Wilson on tyylitellyt viisi vuosikymmentä jazzin, yökerhoviihteen ja soulin välimaastossa, ja hänen noin 70 pitkäsoitolleen mahtuu makupaloja myös soulharrastajille. Onkin mukavaa, että Wilsonin suuriin ihailijoihin lukeutuva David Nathan on julkaissut SoulMusic-merkillään Wilsonin soulpitoisemmista albumeista jo liki kaksikymmentä edullisina tuplapaketteina. Tutkaillaanpa nyt Capitolilla julkaistua kaksikkoa Music on My Mind (1978) – Life, Love and Harmony (1979).

Music on My Mind -albumin tuottajana on kosketinsoittaja Clarence McDonald, joka samoihin aikoihin ahkeroi myös muun muassa Deniece Williamsin ja Emotionsin klassikkolevyillä. Tämä albumi on äänitetty livenä Capitolin studiolla Hollywoodissa 60–70 muusikon voimin. Sovittajina toimivat McDonald ja toinen soulveteraani Wade Marcus.

Soundeiltaan levy on ikävä kyllä ponneton, eikä ison orkesterin voima välity miksauksessa kotistereoihin. Amazonin arvioissa ehdittiin jo haukkua soundeista CD:n uudelleenmasteroijaa; itse en omista älppäriä, joten en osaa sanoa, onko vika uudelleenmasteroinnissa vai alkuperäisäänitteessä. Veikkaisin jälkimmäistä vaihtoehtoa.

Kappaleista erottuu yksi ylitse muiden: I’m in Love on vetävä keskitempoinen, jota kuljettaa maukkaasti rumpali James Gadson, eikä David Shieldsin näppäilemä bassokuviokaan ole hullumpi. Jos pohjagroove tuntuu tutulta, syynä saattaa olla Erykah Badun pikkuhitti Honey, jolle sitä samplattiin.

Soulin puolella pysyvät myös avausraita I’m Gonna Let Ya ja Let It Flow, joka voisi tyyliltään olla Minnie Ripertonin ohjelmistosta. Nimikappaletta Music on My Mind on ollut kirjoittamassa Deniece Williams, mutta se jää silti mitäänsanomattomaksi.

Jazzia ei levyllä ole kuin hitunen, mutta se nostaa kepeän He Makes Me Feel Good ’Bout Myself -balladin ylitse muiden. Viihteellisin kappale on valssina keinuva I’m a Balloon.

Vuoden 1979 albumilla Life, Love and Harmony tuotantovastuun otti Wilsonin kiertueyhtyeen johtaja, kosketinsoittaja Larry Farrow, mutta muusikkoina toimii edelleen liuta Los Angelesin studioässiä. Kuten ilmestymisvuodesta voi arvata, albumi sisältää diskoilua, mutta soundit ovat edeltäjäänsä mehukkaammat – vertailuun voi ottaa Wayne Hendersonin laadukkaan tuotantojäljen. Diskoraidoilla tempo pysyy mustissa lukemissa, ja pintaan miksattu bassottelu on silkkaa funkia. Ikävä kyllä noita tanssipaloja – nimikappale Life, Love and Harmony, You’re the One ja Heaven – rasittavat kornit laulumelodiat.

Mutta mukaan mahtuu yksi todellinen helmi, huikea jazz-funk-mestariteos Sunshine. Kappale on tosiaan aitoa jazz-funkia, jolla pitää kehua paitsi Nancyn ja vierailevan scattailijan Tom Youngin taidokkaita lauluosuuksia myös ennen kaikkea intensiivistä rytmittelyä, josta vastaavat rumpali Ralph Penland ja basisti Kevin Brandon, kumpikin jazzmiehiä. Kun tuohon lisätään vielä Paulinho Da Costan perkussiot, tuottaja Farrow’n Prophet-syntikkaiskut ja saksofonisti John Klemmerin tulinen jazzsooloilu, tuloksena on napakymppi. Klemmer muisteli CD:n kansitekstit laatineelle A. Scott Gallowaylle kappaleen levytyssessiota elävästi: ”I really liked Nancy – always thought she was very attractive – which is probably the reason I took the gig. I remember saying to the engineer, ’Well, is she going to be here?’ He said ’No.’ I said: ’Oh, shit, I’m leavin’ then!’ I guess the engineer must have said something because after a little horsing around, Nancy stopped by. The reason my solo was so intense is because Nancy was flirting with me – just having fun.”

Soulia albumilla edustavat jazzahtavat two step -balladit Here’s to Us ja Open Up Your Heart and Take Me In. Loput kolme balladia lipuvat viihteeksi.

Reviewed by Kimmo HeikkinenTakaisin etusivulle