Etusivu
Uudet julkaisut
Verkkokauppa
Kuukauden levy
Top 60 -myyntilista 2009
Top 30 -myyntilista 2008
Top 40 -myyntilista 2007
Top 60 -myyntilista 2006
All Time Best Sellers
Suosittelulevyt
Alennetut
Tilausohjeet
Artistisivut
Discografiat

Mystic Merlin: Sixty Thrills a Minute

August 23, 2015

Now available as UK BBR reissue CD, 2012

Rating: 5/ 10

Tilaa levy Soul Express verkkokaupasta / Click here to order
(Alkuperäinen albumi vuodelta 1981)
1) Sixty Thrills A Minute
2) Hideaway
3) Sign Of The Times
4) Got To Make It Better
5) Monkey Love
6) Goddess Of The Boogie
7) Searching For The Meaning Of Love
8) Get It For Yourself
9) Haunting You (Crystal Ball)
Bonus tracks:
10) Sixty Thrills A Minute (Single Version)

Mystic Merlin oli funk-soul-yhtye, joka sai Capitolille kolmen albumin levytyssopimuksen vuosina 1980-1982. Kaupallisesti katsoen projekti meni täysin mönkään, sillä yksikään kolmesta albumista ei noussut listoille, ja kaksi sinkkua yhtyeeltä ylsi listoille asti - nekin sijoille 82 ja 76. Jälkikäteen yhtyettä on ollut helpompi markkinoida yhtyeenä, josta Freddie Jackson siirtyi soolouralle, ja luulen, että moni on nämä uusintajulkaisut hankkinut tästä näkökulmasta. Tämä on erityisesti virhe, sillä Freddie oli mukana yhtyeessä vain vuoden 1982 levyllä, ja Freddiehän ei todellakaan ollut mikään funk- vaan balladitulkki.

Tämä vuoden 1981 kiekko Sixty Thrills a Minute käynnistyy nimikappaleella, joka oli yhtyeen toinen listoille asti yltänyt sinkku. Sitä oli jo edeltänyt maaliskuussa 1981 julkaistu edellinen sinkku Got to Make It Better, joka oli korkeimmillaan soul-listan 82 ja nimikappale vain karvan verran korkeammalla, sijalla 76. Näistä Got to Make It Better on soundillisesti laadukasta ja rikasta vuoden 1981 funk-menoa, jossa vielä torvet raikaavat ja rikkaasti sovitetut taustat säkenöivät, mutta laulumelodiassa ei ollut hurraamista, ja siksi vaatimaton listasijoitus 82 ei ollut yllätys. Taustoja vahvistivat lukuisat huippumuusikot (Paulinho DaCosta, Gary Grant, Jerry Hey, Ernie Watts, Michael Boddicker).

Nimikappaleessa Sixty Thrills A Minute on jo jäntevämpi groove ja upeat torvikuviot, mutta ei tämänkään lumo yltänyt listasijaa 76 korkeammalle. Yhtye sai tarjouksen lähteä Michael Jacksonin lämppäribändiksi Off the Wall-kiertueelle, mutta kieltäytyi kunniasta, kun kuvitteli olevansa isompi tähti jo omillaan. Mahtaa kavereita jälkeenpäin harmittaa menetetty mahdollisuus!

Jos nuo olivat albumin tähtihetket sinkkupoimintoina, voi jo arvata, että loppu levy on edelleen keskinkertaisempaa menoa, ja yhtyeen ongelmat olivat selvästi laulunkirjoituspuolella. Ammattitaitoisesta ja tiukasta funk-soitannasta ei ollut iloa, jos kukaan yhtyeen jäsenistä sen enempää kuin tuottaja Alan Abrahams ei kyennyt kirjoittamaan kunnollista materiaalia yhtyeen levytettäväksi. Sinkun Got to Make It Better säveltäjistä löytyivät Cheryl Lynn ja David Shields, mutta hekään eivät olleet mukana muiden albumin raitojen kirjoittamisessa.

Yhtye repeili kokoonpanossaan jo kesken Capitol-sopimustaan, ja vuonna 1982 pääsolistiksi nousi nuori Freddie Jackson. Tämä tapahtui kuitenkin siis vasta tämän albumin purkittamisen jälkeen, joten tuolla Freddie Jackson -kortilla tätä levyä on turha kaupata. Keskinkertaiseksi jäänyt levy keskinkertaiselta yhtyeeltä.

Reviewed by Ismo Tenkanen


Takaisin BBR-arviosivulle

Takaisin etusivulle
Back to our (English) home page