Etusivu
Uudet julkaisut
Verkkokauppa
Kuukauden levy
Top 60 -myyntilista 2009
Top 30 -myyntilista 2008
Top 40 -myyntilista 2007
Top 60 -myyntilista 2006
All Time Best Sellers
Suosittelulevyt
Alennetut
Tilausohjeet
Artistisivut
Discografiat

Mtume: You, Me and He

February 2, 2013

The original release on US Epic, 1984
Now available at UK Funky Town Grooves reissue CD, 2012

Rating: 7/ 10

Buy this album from our CD Shop

1) C.O.D. (I'll Deliver) 2) You Are My Sunshine 3) You, Me And He 4) I Simply Like 5) Prime Time 6) Tie Me Up 7) Sweet For You And Me (Monogamy Mix) 8) To Be Or Not To Bop That Is The Question
Bonus Tracks: 9) You, Me And He - Pologamy Mix 10) You, Me And He - Instrumental Rap 11) I Simply Like - Dub Version 12) I Simply Like - Extended Version 13) C.O.D. (I'll Deliver) - Instrumental 14) C.O.D. (I'll Deliver) - 12" Version


Soulmusic.com julkaisi vuosien 1978 ja 1980 Mtume-albumit Kiss the World Goodbye ja In Search of the Rainbow Seekers kaksois-CD-levynä. Nuo kaksi eivät vielä menestyneet kaupallisesti, mutta vuoden 1983 Mtume-albumilta Juicy Fruit nimikappale nousi soul-ykköseksi, ja tuo albumi nousi listakolmoseksi. Tämä Juicy Fruit on toki julkaistu moneen kertaan CD-painoksena, mutta britti-levymerkit ovat sitten huolehtineet siitä, että myös muut Mtume-albumit ovat tulleet edullisesti saataville CD-formaatissa.

Funky Town Groovesin rooliksi tuli julkaista CD-painos tästä vuoden 1984 Mtume-albumista You, Me and He, joka ilmestyi siis alun perin vuosi tuon Juicy Fruit-menestyksen jälkeen. Tämäkin kiekko menestyi hyvin, nimikappaleesta tuli kakkoshitti soul-listoilla ja itse albumikin nousi sijalle 5. Kultalevyraja lienee ollut lähellä myynnissä, mutta siihen ei yksikään Mtume-albumi ole yltänyt. Sadoista tuhansista myydyistä kopioista kuitenkin lienee ollut kyse. FTG:n uusintapainos on prässätty Englannissa, toisin kuin suurin osa levymerkin nykyisistä painoksista, joten FTG on saanut lisenssit Eurooppaan, ja Epic on halunnut pitää USA:n lisenssin itsellään. Levystä on saatavilla myös USA:n Epic-painos, joka on Soul Townillakin myynnissä. FTG:n uusintajulkaisulla on kuitenkin bonuksena kuusi remix-raitaa.

Albumi on epätasainen, kuten muutkin Mtume-albumit, mutta jälleen mukana on todellisia makupaloja, jolloin ainakin midprice-hintaluokassa levy on hyvä ostos. Nimikappalehitti on tietenkin tyylillisesti Juicy Fruit:in jatkaja, mutta ilman eroottis-sävytteistä lyriikkaa, ja oikeastaan yllättävänkin perinteinen soul-balladi, toki modernissa beat-pohjassa edeltäjänsä tapaan. Yhtyeen supersielukas naissolisti Tawatha on elementissään värittäessään tätä kolmiodraamasta kertovaa balladia, ja James Mtume liittyy duettopariksi.

Kakkossinkkuna julkaistiin albumin avausraita C.O.D. (I'll Deliver), jolla on myös vahva beat-tausta letkeän midtempo-rytmin takana, mutta itse laulu on jälleen varsin perinteinen soul-balladi Tawathan vahvan laulun vetämänä, ja sinkku nousi sijalle 20. Näiden hittien väliin jää kappale You Are My Sunshine, joka on niin ikään hyvin konventionaalinen soul-balladi fonisooloineen, mutta nyt päävokalistina oli James Mtume ja Tawatha joutuu tyytymään taustalaulajan rooliin. Vielä samaa balladilinjaa Juicy Fruit-soundeissa jatkaa raita Sweet For You And Me (Monogamy Mix), joka pysähtelee kuitenkin pitkähköihin ja pitkästyttäviin puheosuuksiin, mutta vastapainoksi on maukasta fonisooloilua.

Levy-yhtiö näytti siis kovasti satsaavan balladi-imagoon, vaikka Mtume oli alun perin funk-yhtye, ja tältäkin albumilta olisi löytynyt yksi todellinen funk-killer. Prime Time on Raymond Jacksonin upean funk-bassokuvion värittämä tuhti funk-soul-pala, joka on suuri suosikkini. James Mtume ja Tawatha duetoivat silläkin laadukkaan soul-melodian, ja olisi voinut kuvitella, että tästäkin olisi jonkinmoinen hitti leivottu sinkkuna. Kappaleesta onkin olemassa maksi-single, mutta se ilmeisesti julkaistiin vain Englannissa. 1980-luvun parasta funk-menoa, jossa on groovea, tummuutta ja sielua vokaalipuolella. Hieno esitys!

Lisää tiukkaa groovea ja basson pauketta kuullaan seuraavalla raidalla Tie Me up, joka on oikeastaan puoli-instrumentaali ja party-funk, mutta 1980-luvun soundeissa. Yllättävää kyllä, mukana on kuitenkin vielä aito torvisektio. Kyllä Mtume yhä todisti että on aito funk-yhtye, vaikka tämäntyyppinen funk oli ajautunut pois suosiosta.

Olipa levyn loppuun upotettu sitten vielä P-Funk-linjainen funk otsikolla To Be Or Not To Bop That Is The Question, jolla fuusioidaan Parliament-funk-menoon jazz-fonia (jota soitti James Mtumen isä Jimmy Heath) ja hip hop -scratchaamista. James Mtumelle oli tärkeää toki osoittaa "pysyttelevänsä ajan hermoilla". Samaan sarjaan menee levyn heikoin lenkki I Simply Like, jolla synkkää funk-menoa pilataan valitettavasti rumalla syntiikka-kikkailulla ja rock-kitarasooloilulla. Mutta kai nuo menevät sen piikkiin, että Mtume pyrki osoittamaan progressiivisuuttaan ja ajanmukaisuuttaan, kun rockin ja soulin fuusiointi oli listoilla suosittua, mm. Ray Parkerin saman ajan levyillä.

Reviewed by Ismo Tenkanen

Takaisin Funky Town Grooves -sivulle

Takaisin etusivulle