Etusivu
Uudet julkaisut
Verkkokauppa
Kuukauden levy
Top 60 -myyntilista 2009
Top 30 -myyntilista 2008
Top 40 -myyntilista 2007
Top 60 -myyntilista 2006
All Time Best Sellers
Suosittelulevyt
Alennetut
Tilausohjeet
Artistisivut
Discografiat

VUODEN LEVY 1999!

MODERN TRIBE: Groove on

UK Expansion CD 25 €

Vuodenvaihteen todellinen yllätyspaukku Expansionilta oli julkaista indie-soul-levy Detroitista, joka on erittäin vahva ehdokas laimeaksi jääneen soul-vuoden 1999 kärkilevyksi. Ainakin jazzahtavan soulin ystäville Modern Triben levy on suorastaan ihanteellinen: muutamat menopalat groovaavat maukkaasti svengaavissa, moderneissa jazzahtavissa pohjissa, ja coverina kuullaan foni-instrumentaali Keith Washingtonin Kissing You'sta. Soul-makuun vieläpä hohdokkaampia ovat levyn hitaat ja mid-tempoiset, joita ei syyttä ole rinnastettu Chapter 8:n ja Norman Connorsin soul-helmiin.
Albumi avautuu groovikkaalla, trumpetin ja 70-luvun funk-soundeja kopioivan kitaroinnin maustamalla tasokkaalla soul-menopalalla (Reach the Top), jollaisia ei todellakaan ole viime vuosina kuultu usein. Perään seuraava albumin nimikappale tuo tunnelmaltaan välittömästi mieleen saksofonisti J. Spencerin verrattoman debyytin menopalat: fonia, tuhti basso-pohja, rentoja jazz-hip hop-sävyjä, mainiota jazz-piano-sooloilua, mutta myös sielukas nais-vokalisti.
Seuraavat kolme raitaa kääntävät tunnelman silkkaan laatu-souliin. Keep on Walking on hidas, mehevä saksofonin hallitsema balladi. So Good (to Have Someone) on alun perin Johnny Bristolin Japanin-julkaisulla kuultu hieno mid-tempo-soul-sävelmä, jonka Modern Tribe upottaa Norman Connors-maisiin sävyihin. Ehkäpä albumin sielukkain hetki on kuitenkin balladi Someday, jolla Modern Triben Gwendolyn Scales tulkitsee antaumuksella sielukasta uutta sävelmää saksofonistin sooloilessa pitkin raitaa laulun takana.
Misunderstood on levyn jazz-henkisin raita, mallikas laulettu menopala, joka vibrafoni-sooloineen voisi olla vaikkapa Roy Ayersin ohjelmistosta. Voimakkaissa jazz-tunnelmissa etenee myös upea I Never Told You, jossa on intensiivinen basso-vetoinen groove, jonka ylle Gwen tulkitsee aidosti jazzahtavasti aistikasta sävelmää. Mausteena on mm. vaimennettua trumpettia ja huilua. Balladi It's Your Love on ajatonta laatu-soulia, joka tyylillisesti tuo mieleen esim. Jean Carnen parhaimmiston. Alusta loppuun tasokkaan CD:n täydentää akustisen kitaran, perkussioiden ja saksofonin varassa tulkittu avarasoundinen midtempoinen By the Sea.
Kaikin puolin kuin Soul Townin vakioasiakkaille räätälöity laatulevy - nyt myös Soul Townin eniten myyty levy vuonna 2000! *****

Web site: http://www.iuma.com/IUMA/Bands/Modern_Tribe/

Takaisin etusivulle
Back to our (English) home page