Etusivu
Uudet julkaisut
Verkkokauppa
Kuukauden levy
Top 60 -myyntilista 2009
Top 30 -myyntilista 2008
Top 40 -myyntilista 2007
Top 60 -myyntilista 2006
All Time Best Sellers
Suosittelulevyt
Alennetut
Tilausohjeet
Artistisivut
Discografiat

The Modulations: It's Rough out Here (1975 reissue)

Modulations: It's Rough out Here

May 5, 2013

Original release: US Buddah 1975
Now available at CD Reissue: Funky Town Grooves UK 2012

Rating: 8/ 10

Buy this album from our CD Shop

1) Rough Out Here
2) Head On Collision With Heartbreak
3) Love At Last
4) I'll Always Love You
5) I'm Hopelessly In Love
6) I Can't Fight Your Love
7) Worth Your Weight In Gold
8) Those Were The Best Days Of My Life
9) Share What You Got Keep What You Need

Bonus Tracks:
10) What Good Am I (Non Album)
11) Your Love Has Me Locked Up (Non Album)
12) I Can't Fight Your Love - 7" Version
13) Worth Your Weight In Gold - 7" Version
14) I'll Always Love You - 7" Version

Tässäpä hyvin epätyypillinen FTG-julkaisu: albumillinen vuoden 1975 lauluyhtye-soulia ja vielä ihan sieltä kärkipäästä! Siinä missä FTG-kaverusten uusintajulkaisusato on keskittynyt 80-luvun alkupuoliskoon, muut britti-labelit kuten Soulmusic.com, Soul Brother ja Edsel sekä Kent ovat olleet ahkerampia 70-luvun soulin uudelleenjulkaisijoita. Nyt kuitenkin FTG menee Soulmusic-labelin reviirille, ja julkaisee tämän vuoden 1975 hienon Buddah-albumin. Albumi sinänsä on ollut lähes koko ajan saatavana, kun siitä on otettu painoksia sekä Japanissa että USA:ssa, mutta tuoreinkin aiempi painos vuodelta 2004 Japanista on Vivid Soundin yli 50 taalan arvoinen paper sleeve -versio, joten kohtuuhintainen britti-uusintapainos (tämä on siis julkaistu toisin kuin useimmat nykyiset FTG-levyt Englannissa, ei USA:ssa) on enemmän kuin tervetullut!

FTG on tehnyt mainiota työtä tämän uusintajulkaisun kanssa, sillä mukana on Allmusic.com:in pätevimpiin soul-arvioijiin lukeutuvan Alex Hendersonin kansitekstiesittelyt ja viisi bonus-raitaa, joista kaksi ei-albumiraitaa. Henderson käy kansiteksteissä läpi yhtyeen historiikin, jota en lähde tähän kertaamaan, mutta tiivistetään tähän, että tämä Buddahille levyttänyt The Modulations oli Durhamista North Carolinasta kotoisin oleva ryhmä, jonka Joel Whitburnin Billboard-listakirja (kuten myös Amazon!) erehtyy sekoittamaan toiseen samannimiseen (Jacksonville, Florida -lähtöiseen) soul/gospel-yhtyeeseen, jossa nuori Glenn Jones aloitti uransa. Tuo jälkimmäinen kuitenkin levytti Savoylle, ja tämä North Carolinan Modulations levytti levymerkeille Mozel, Buddah ja One Way. Yhtyeen jäsenet olivat Larry Duncan, Henry O. Channel, Hoyal Saunders ja Larry Allen.

Tämä North Carolinan Modulations oli perinteinen 70-luvun soul-lauluyhtye, jonka soundit muistuttavat monin paikoin Chicago Soulia tai jopa Philly-soulia, eli taustat olivat hyvin rikkaat, orkesteroidut taustat jousineen ja puhaltimineen. Paikoin minulle tulevat mieleen myös Curtis Mayfieldin sovitukset ja sanoitukset, eritoten tuolla verrattomalla nimikappaleella Rough Out Here, joka kuvailee tietysti ghetton oloja. Tämä kuuluu 70-luvun Blaxploitation-soundin aateliin siinä missä Curtis Mayfieldin ja Bobby Womackin klassikot!

Tuon nimikappaleen päävokalistina on falsetti, mutta kvartetissa oli myös raspikurkkuinen baritoni ja kurkkuääninen tenori, ja tuolla kombinaatiolla mieleen tulevat tietenkin myös The Dells ja The Dramatics, mikä kertoo, minkä kaliiperin kokoonpanosta tässäkin oli kyse. Kun vielä taustat ovat ensiluokkaiset, ja vaihtelua löytyy albumilta sweet soulista funkympaan menoon, niin voin lämpimästi suositella tätä kiekkoa kaikille 70-luvun lauluyhtye-soulin faneille, joita varmasti riittää Soul Townin asiakaskunnassa!

Funk-puolesta malliksi käykin albumin kakkosraita Head On Collision With Heartbreak, jonka pohjassa on häivähdys Motown-klassikosta Keep on Truckin' (Eddie Kendricks), ja tässäkin on vielä falsettiääni päävokalistina. Love at Last menee jo Philly-reviirille, ja tällainen kappale olisi voinut löytyä myös The Spinners-albumilta 70-luvun puolivälissä, kun yhtye oli Thom Bellin tuotannossa.

Sinkkulistoille albumista nousivat kuitenkin kappaleet I Can't Fight Your Love ja Worth Your Weight In Gold. Edellinen on näppärästi rullaileva puolinopea, jonka vokalisteina vuorottelee särmäinen baritoni ja notkea tenori, jonka ääni taipuu perustenorista falsettiin. Jälkimmäinen etenee pehmeäkulkuisemmissa Philly- linjan souneissa jousisektioineen, ja laulupuoli on nyt myös sweet soul-linjaisempaa, mieleen tulee esim. The Chi-Lites. Kumpikaan sinkku ei menestynyt kaksisesti (sijoitukset 65. ja 79.), mutta yhtye pääsi esiintymään mm. Soul Train TV-ohjelmaan.

Heikkoon kaupalliseen menestykseen kaatuivat kuitenkin yhtyeen jatkomahdollisuudet, ja kakkosalbumi Movin' in the Right Direction jäi hyllylle, ja näki päivänvalon vasta japanilaisen P-Vinen CD-julkaisuna vuonna 1998. Se on käynyt ultra-harvinaiseksi, joten toivottavasti jokin label julkaisee sen lähiaikoina uudelleen.

Tämä albumi on parhaita FTG-julkaisuja viime vuosilta, ja kannattaa korjata pikaisesti talteen, koska kuten tunnettua, FTG:n painokset ovat tuhannen tai kahden eriä ja myydään helposti puolessa vuodessa loppuun.

Reviewed by Ismo Tenkanen


Takaisin Funky Town Grooves -sivulle

Takaisin etusivulle