Etusivu
Uudet julkaisut
Verkkokauppa
Kuukauden levy
Top 60 -myyntilista 2009
Top 30 -myyntilista 2008
Top 40 -myyntilista 2007
Top 60 -myyntilista 2006
All Time Best Sellers
Suosittelulevyt
Alennetut
Tilausohjeet
Artistisivut
Discografiat

* POIMINTOJA MID-PRICE-LEVYISTÄ *

MILES JAYE Miles Jaye (Island -87) CD 5 €
MILES JAYE Irresistible (Island -89) LP 5 € CD 10 €
MILES JAYE Strong (Island -91) LP 5 €
Miles Jaye aloitti soolouransa Teddy Pendergrassin suojattina vuonna 1987, mutta kehittyi nopeasti jopa Teddyä lahjakkaammaksi soul-tekijäksi. Laulajana Miles kulki toki paljolti Teddyn jäljillä ja jätti Teddyn varjoonsa lähinnä Teddyn halvaantumisen vuoksi, mutta nimenomaan säveltäjänä ja tuottajana Miles on monin verroin Teddyä etevämpi. Jayen soololevyt olivat soul-harrastajien ja -kriitikoiden ylistämiä, mutta jäivät myyntimenestykseltään vaatimattomiksi, siksi kaikki ovat ajautuneet cut out -markkinoille.
Milesin soolodebyytti vuodelta 1987 noteerattiin lupaavana, joskin epätasaisena albumina, jonka ikimuistoisin raita oli Roy Ayersin vibrafonien sävyttämä hieno midtempoinen avausura Let's Start Love Over, ja muita kohokohtia olivat nautinnollisesti kiemurtelevat balladit Lazy Love ja I've Been a Fool You (tuottajana Dexter Wansel) sekä kaunismelodinen Cry for You. Brandford Marsalis värittää saksofonillaan omalaatuisesti rytmitettyä puolinopeata Come Home.
Levyn yleistasoa pudottivat kankeasti eteenpäin notkuvat tanssiraidat Special Thing ja Desiree. *** 1/2

Miles Jayen kakkosalbumi Irresistible olikin sitten jo kokonaisuutena varmaa tekoa, ja vain levyn avaava nimikappale jää alle keskitason. Loppulevy on huippuluokan soulia, sisältäen sekä loistokkaita, mehevästi sykkiviä midtempo-tanssipaloja (Objective, Heaven) että syvällisiä, sielua hiveleviä ja parhaan Pendergrass-perinteen mukaisesti tulkittuja balladeja (Next Time, Slo-Dance, Message, I'll Be There, Gladys Knightin tunnetuksi tekemä Neither One of Us - vuoden 1973 ykköshitti). Albumi oli monien kriitikkojen ykköskiekko vuonna 1989 ja sijoittui toiseksi Soul Expressin lukijaäänestyksessä vuoden -89 levyistä! *****

Milesin kolmas ja toistaiseksi tuorein albumi Strong on vuodelta 1991, ja vaikka sitä pidettiin yleisesti hieman edeltäjäänsä heikompana, levy oli järjestään kriitikoiden vuoden levyjen listalla ja sijoittui kovana soul-vuotena (Will Downing, Keith Washington, Gene Rice, Phyllis Hyman, O'Jays, Gerald Levert...) Soul Express -lukijoidenkin äänestyksessä viidenneksi.
Strong muistetaan ehkä parhaiten poikkeuksellisen kiehtovasta klubiraidasta Capice, kun taas balladit olivat kauttaaltaan tasaisen korkealuokkaista jälkeä - erittäin kunnianhimoisia, syvällisiä, sielukkaita teoksia. Klassikon statuksen tänä päivänä ansaitsee ainakin Is It Time for a Kiss. ****1/2

Kaikki kolme Miles Jaye -albumia löytyvät myös Soul Townin kaikkien aikojen top 50 -myyntilistalta: debyytti sijalta 30., Strong sijalta 17. ja Irresistible sijalta 6.

Mid-price-levyt
Takaisin etusivulle