Etusivu
Uudet julkaisut
Verkkokauppa
Kuukauden levy
Top 60 -myyntilista 2009
Top 30 -myyntilista 2008
Top 40 -myyntilista 2007
Top 60 -myyntilista 2006
All Time Best Sellers
Suosittelulevyt
Alennetut
Tilausohjeet
Artistisivut
Discografiat

Michael Wycoff: Love Conquers All

May 25, 2012

(Japan BMG Japan CD, 2008, now out of print)
Now available at UK BBR reissue CD, 2011

Rating: 9/ 10

Tilaa levy Soul Townin verkkokaupasta / Click here to order
(Alkuperäinen albumi vuodelta 1982)
1) Still Got the Magic (Sweet Delight) 2) Looking up to You 3) Love Is So Easy 4) Can We Be Friends 5) Diamond Real 6) Love Conquers All 7) Take This Chance Again 8) It's Over
Bonus Tracks on the UK BBR release:
9) Looking Up To You (Instrumental Reprise) 10) Diamond Real (12" Remix) 11) Love Is So Easy (Single Version) 12) Still Got The Magic Sweet Delight(Single Version) 13) Diamond Real (Instrumental Remix)


Michael Wycoff on soulin kulttinimiä, joka levytti muutaman suvereenin albumin 70- ja 80-lukujen vaihteessa, ja jotka jäivät vaille suuren yleisön huomiota. Wycoffin levyjä on ollut saatavilla CD-uusintapainoksina ensin Japanista, mutta nyt Big Break Records on julkaissut miehen vuoden 1982 albumin Englannissa. Wycoffia on aina verrattu Donny Hathaway'hin, mutta Michaelin valtti oli, että hän oli yhtä elementissään funk-klubiraitojen kuin soul-balladien esittäjänä.

Albumi avautuukin vakuuttavalla funk-iskulla Still Got the Magic, jolla oli huomioitu myös aikakauden trendit jyräävän keyboard-pohjan ja melko riisutun taustan myötä, mutta hypnoottinen rytmikitarakuvio, terävät puhallinriffit, tarttuva melodia ja lennokas kertosäe tyttökuoroineen luovat tästä aivan vastustamattoman groovailun. Jostain ihmeen syystä levy-yhtiö onnistui missaamaan myyntimenestyksen. Kuvaavaa on, että albumilta nousi kulttimaineeseen seuraava kappale, Lookin' up to You, joka oli irtonaisempi ja jazzahtavampi, rennon ilmava mid-tempo-soul-raita, mutta vuonna 1993 Zhané-niminen tyttöduo vohki kappaleen introsta tarttuvan pianokuvion, ja samplasi siitä hittinsä Hey, Mr. DJ pohjan - ja sai tästä kultalevyn. Sävelmän oli kynäillyt Marvin Gayen 1970-luvun taustoilta tuttu Leon Ware.

Menopuolen kolmas helmi on Earth, Wind & Fire -kitaristi Al McKayn kirjoittama Diamond Real, joka saattaa 70-lukulaista EWF-soundia puhaltimineen ja Al McKayn rytmikitaroineen 80-luvulle jälleen jyräävän bassosyntetisaattori-grooven myötä. McKay tuotti saman kappaleen vuonna 1982 myös A Taste of Honey -kaksikolle albumille Ladies of the Eighties.

Donny Hathaway -vaikutteet kuuluvat tietenkin paremmin balladeilla, jotka ovatkin hyvin Hathaway-henkistä ja 70-lukulaista perinteistä soulia aitoine instrumentteineen. Kappaleet ovat kunnianhimoisia, ja aistikkaasti sovitettuja, täynnänsä rikkaita nyansseja. Parhaiten radiosoittoon olisi sopinut melodinen duetto Evelyn Champagne Kingin kanssa, We'll Be Friends. Oma suosikkini on kuitenkin sovituksellisesti upein balladi Love Is So Easy, jonka on kirjoittanut jazz-funk-tuottajana ja -muusikkona parhaiten tunnettu Webster Lewis.

Kokonaisuutena huippuluokan soul/funk-albumi, jolla ei ole yhtään heikkoa lenkkiä.


Reviewed by Ismo Tenkanen


Takaisin BBR-arviosivulle

Takaisin etusivulle
Back to our (English) home page