Etusivu
Uudet julkaisut
Verkkokauppa
Kuukauden levy
Top 60 -myyntilista 2009
Top 30 -myyntilista 2008
Top 40 -myyntilista 2007
Top 60 -myyntilista 2006
All Time Best Sellers
Suosittelulevyt
Alennetut
Tilausohjeet
Artistisivut
Discografiat

Michael Henderson: Goin' Places
(1977 reissue)

Michael Henderson: Goin' Places  CD

April 13, 2014

The original release on US Buddah LP 5693, 1977
Now available at CD reissue by US Funky Town Grooves, 2014

Rating: 7/ 10

Tilaa levy verkkokaupastamme
Buy the CD from our CD shop


1) Whip It
2) Goin' Places
3) Let Me Love You
4) I Can't Help It
5) I'll Be Understanding
6) At The Concert
7) Won't You Be Mine

Bonus Tracks:
8) I Can't Help It (7" Version)
9) Won't You Be Mine (7" Version)
10) Let Me Love You (7" Version)


Myös tästä Michael Hendersonin vuoden 1977 kakkosalbumista olivat 90-luvun CD-painosten pyyntöhinnat nousseet 40-50 puntaan, joten tämäkin uusintajulkaisu tulee FTG:ltä hyvään saumaan, vaikka levy ei vielä mikään suuri mestariteos ollutkaan.

Vinyylialbumilla oli seitsemän raitaa, eivätkä CD-uusintapainoksen kolme sinkku-pituista bonusraitaa singlenä julkaisuista albumiraidoista tuo käytännössä mitään lisäarvoa. Menopuolella Henderson oli luopunut fuusiosta ja tarjosi nyt melko suoraviivaista funkia avausraidalla Whip It, joka on ihan OK funk, mutta ei vielä sitä tasoa kuin seuraavan albumin huippuluokan funkit.

Henderson kuitenkin satsasi jo selkeämmin souliin, ja levyn parhaimmisto on Marvin Gaye -vaikutteista midtempo-soulia. Laulajana Hendersonin keikaroi falsetista matalaan tenoriin, usein jopa kesken säkeen, ja tekniikka ei täysin pysytellyt tässä perässä, jolloin paikoin laulu kuulostaa falskilta. Tässäkään ei tarvitse kaukaa hakea esikuvaa, Marviniltahan nämä tehokeinot oli kopsattu. Itse asiassa myös Whip It-funkin laulu kuulostaa hyvin Marvin-henkiseltä falsettilaululta.

Taustat olivat rikkaat ja täynnänsä nyansseja huippumuusikoiden soittamana, Henderson itse tietysti bassoineen yksi heistä. Omat suosikkini ovat Goin' Places ja Won't You Be Mine. Jälkimmäinen jäi albumin kakkossinkkuna sijalle 82. soul-listoilla. Sitä paljon paremmin pärjäsi sinkkuna I Can't Help It, joka ylsi top 30:een. Se on albumin funk-osastoa, jonka Henderson pääosin laulaa epäteknisellä falsetillaan.

Vinyylin B-puolen avaus I'll Be Understanding on mietiskelevä balladi, ei kovinkaan kaukana esim. Jon Lucienin tyylistä, kun taas At the Concert on duetto Roberta Flackin kanssa, ja tuotanto muistuttaakin hieman Ralph MacDonald-linjan Flack-levytyksiä. Lopussa kuullaan jopa trumpettisoolo.

Won't You Be Mine on levyn ainoa ulkopuolinen sävelmä; Ken Petersonin melodia, joka on upotettu hieman Philly-maiseen hienostuneeseen mutta sykkivään taustaan. Vaikka albumilla ei ollutkaan yhtään heikkoa lenkkiä, myös todelliset helmet puuttuivat, mutta sujuvastihan levyä edelleen kuuntelee alusta loppuun.

Kun Let Me Love You'sta on loppuun liitetty 7" versio, voisi arvella sen olleen albumin kolmas singlelohkaisu, mutta tosiasiassa kappale laitettiin seuraavan albumin ensisinglen B-puoleksi. Kyseessä on vahvasti Marvin-vaikutteinen balladi, jolla laulun heilahtelu tenorista falsettiin ei aina mene niin notkeasti kuin Michaelin esikuvilla. Melodiassa on häivähdys Marvinin I Want You:ta.

Soul Town Rating: ***1/2

Reviewed by Ismo Tenkanen

Takaisin Funky Town Grooves -sivulle

Takaisin etusivulle