Etusivu
Uudet julkaisut
Verkkokauppa
Kuukauden levy
Top 60 -myyntilista 2009
Top 30 -myyntilista 2008
Top 40 -myyntilista 2007
Top 60 -myyntilista 2006
All Time Best Sellers
Suosittelulevyt
Alennetut
Tilausohjeet
Artistisivut
Discografiat

Michael Henderson: Do It All
(1979 reissue)

Michael Henderson: Do It All  CD

June 13, 2015

The original release on US Buddah LP 5719, 1979
Now available at CD reissue by US Funky Town Grooves, 2013

Rating: 7/ 10

Tilaa levy verkkokaupastamme
Buy the CD from our CD shop


1) Playing On The Real Thing
2) Everybody Wants To Know Why
3) To Be Loved
4) Do It All
5) In The Summertime
6) Wait Until The Rain
7) Riding

Bonus Tracks:
8) Do It All (7" Version)
9) To Be Loved (7" Version)


Michael Hendersonin Buddah-sarja ei ole Funky Town Groovesilla näköjään ollut mikään suuri myyntimenestys, mutta nyt runsas vuosi julkaisun jälkeen alkavat painokset loppua. Levyt näköjään loppuvat vanhimmasta päästä alkaen, ensin myytiin loppuun debyytti Solid (1976), sitten kakkosalbumi Goin' Places (1977), vaikka nämä kaksi olivat miehen uran keskinkertaisimpia.

Hendersonin kolmatta albumia, miehen uran kohokohtaa In the Night-time (1978) FTG ei sitten ottanut lainkaan ohjelmistoonsa, kun siitä ehti kilpaileva levymerkki ottaa reilun uuden painoksen jo vuonna 2010, ja tämä on edelleen hyvin saatavilla. Korjatkaapa talteen, jollei ole jo kokoelmissa - todella verraton ostos!

Loogisesti seuraava loppuun myytävä kiekko olisi sitten tämä Hendersonin neljäs soololevy Do It All, joka julkaistiin kuumana diskovuonna 1979. Michael Henderson ei lähtenyt laukalle diskon suuuntaan, toisin kuin lukematon joukko kokeneita soul/funk-artisteja, vaan päätti pysytellä pikemminkin funkin parissa. Sinkuksi Buddah kuitenkin lohkaisi albumilta hieman vauhdikkaamman ja jousineen soul-henkisemmän funkin Do It All, joka on lajissaan varsin keskinkertainen, ja vaisu singlelistamenestys 56. ei kauheasti ihmetytä. Kaiken kaikkiaan kappale on albumin heikoimpia.

Jo pari kuukautta ensisinkun flopattua tilannetta yritettiin paikata kakkossinglellä To Be Loved, Berry Gordyn sävelmä ja Jackie Wilsonin alun perin vuonna 1957 levyttämä balladi, joka menestyi kuitenkin vielä heikommin, Billboardin soul-listan sija 62. Tämäkään floppaus ei yhtään ihmetytä, sillä Hendersonin versio oli jousien ja yksinäisen fonin säestämä tulkinta, jossa on liki unelias viihde-jazziin vivahtama yleistunnelma. Tässä tuli hieman vaikutelma, että olisiko Hendersonilla ollut esikuvansa Marvin Gayen tavoin jonkinlainen unelma jazz croonerin urasta ja Las Vegasin viihde-estradien valloituksesta. Hendersonin laulusuorituksella ei toki ole mitään tekemistä jazzin kanssa, vaan siinä on pikemminkin tuollaista Jerry Butler-sävyä, jota hän osoitti myös 1980-luvulla intoutuessaan tulkitsemaan Butlerin 60-luvun hittejä. Mutta olipahan kerrassaan omituinen singlevalinnaksi vuonna 1979!

Albumin avausraitana oli hyvin perinteinen funk-isku Playing on the Real Thing, puhaltimien ja Hendersonin jämäkän basson värittämä aito funk-raita, jossa ei tosiaan diskokausi kuulu millään tavalla. Everybody Wants to Know Why on melodinen midtempo-soul-pala, varsin mukiinmenevä esitys, mutta josta puuttui edellisen albumin soul-helmien glamour.

In The Summertime on tyylillisesti In the Night-time:n vanavedessä tehty tyylikäs Marvin-vaikutteinen soul-raita saksofoineen, ja ehdottomasti albumin kohokohta, vaikkakaan ei aivan In the Night-time:n veroinen mestariteos. Mutta näitä mellow-linjan kesä-soul-raitoja olisin mieluusti kuunnellut Hendersonilta vaikka kokonaisen albumin verran.

Toinen levyn helmi on yli 7-minuuttinen Marvin-henkinen mietiskelevä balladi Wait until the Rain, jossa on aistikas perkussioiden, saksofonin, trumpetin, akustisen kitaran, kosketinsoitinten ja jousien luoma soul-tausta. FTG:n kansimateriaalissa vaietaan taas kerran muusikoista, mutta fonissa oli Eli Fontaine ja trumpetissa Evan Solot. Näiden kahden laatu-soul-raidan takia Do It All-albumikin kannattaa korjata talteen niin kauan, kuin sitä vielä myydään mid price -hintaan.

Albumin päätösraita Riding lähtee liikkeelle ilmavissa soul-tunnelmissa, mutta muuntuu lopuua kohtin ensin funkiksi ja sitten rock-henkiseksi fuusioksi. En ymmärrä miten kansitekstien kirjoittaja Alex Henderson kuulee tässä diskovaikutteita, eihän tällaisella rock-jazz-fuusiolla olisi mitään jakoa diskomarkkinoilla.

Hieman välityöksihän tämä jäi niin musiikillisesti kuin menestykseltään. Isojen hittien kokonaan puuttuessa albumin menestys, sija 17 ja 17 viikkoa listoilla, oli varsin tyydyttävä.

Soul Town Rating: ***1/2

Reviewed by Ismo Tenkanen

Takaisin Funky Town Grooves -sivulle

Takaisin etusivulle