Etusivu
Uudet julkaisut
Verkkokauppa
Kuukauden levy
Top 60 -myyntilista 2009
Top 30 -myyntilista 2008
Top 40 -myyntilista 2007
Top 60 -myyntilista 2006
All Time Best Sellers
Suosittelulevyt
Alennetut
Tilausohjeet
Artistisivut
Discografiat

Melba Moore

Read My Lips

CD-uudelleenjulkaisu vuodelta 2011, Funky Town Grooves (USA)

Albumi julkaistu alun perin 1985, US Capitol
Soul Town Rating: 7/10

Tilaa levy verkkokaupastamme

1) Love Of A Lifetime 2) I Can't Believe It (It's Over) 3) Read My Lips 4) Dreams 5) When You Love Me Like This 6) Winner 7) King Of My Heart 8) To Those Who Wait 9) Mind Over Matter

CD Reissue Bonus tracks: 10) I Can't Believe It (It's Over) (Extended Version) 11) Read My Lips - Remix Version 12) When You Love Me Like This - Special Club Remix 13) Winner - Instrumental 14) Read My Lips - Extended Version 15) When You Love Me Like This - Monster Groove Mix


Funky Town Grooves oli siis julkaissut tämän albumin jo v. 2007 osana 2 yhdellä levyllä -pakettia Melban edellisen albumin, vuoden 1983 Never Say Never kanssa, mutta alun perin kehnolta vinyyliltä kopioituna rahinoineen. Nyt albumi on julkaistu erillisenä, master-nauhoilta äänitettynä, ja vielä kuudella bonus-remix-raidalla varustettuna.

Tämä vuoden 1985 Read My Lips oli vielä asteen edeltäjäänsä tasokkaampi kokonaisuus. Tuotantopuolelle oli tullut mukaan Billy Oceanin huipulle tuottanut Keith Diamond, joka kopioikin Oceanin pari hittiä uusin lyriikoin tälle levylle. King of My Heart on aivan suora kopio Billy Oceanin kansainvälisestä läpimurtohitistä Caribbean Queen (Euroopassa European Queen!). Oceanin rockahtavaa Lover Boy-hittiä jäljitti puolestaan nimikappale Read My Lips.

Diamondin tyyli kuitenkin sopi Melballe ehkäpä paremmin kuin Kashifin ja Paul Laurencen funk-soundi, joka painotti enemmän bassosyntiikkajyräystä ja beatia, kun Keith Diamondin lauluissa oli laulumelodialla selvästi suurempi rooli ja taustat olivat kevyempiä. Kosketinsoittajana vierailee muuten nuori Barry Eastmond, myöhempien vuosien super-tuottaja ja säveltäjä.

Tuollaista melodista linjaa parhaimmillaan edustaa I Can't Believe It (It's Over), jota on Keith Diamondin ohella ollut kirjoittamassa kultti-soul-nimi Lew Kirton. Fleetwood Macin tarttuva pop-melodia Dreams sopii sekin hyvin joukkoon fonilla väritettynä.

Paul Laurencen tuottama ja yhdessä Freddie Jacksonin kanssa kirjoittama Winner oli pelkistetympi jumputus. To Those Who Wait on albumin ainoa balladi, ja sitä oli kirjoittamassa Keith Diamondin kanssa Barry Eastmond, joka tunnetaan erityisesti Freddie Jacksonin, Keith Washingtonin, Will Downingin, Jeffrey Osbornen ja Anita Bakerin taustahahmona. Tämä hieman turhan hauraan ja varovaisen oloinen balladi To Those Who Wait ei kuitenkaan vielä edusta Eastmondin tasokkainta sävelmistöä.

Levyn paras hetki on juoksija-laulaja Lillo Thomasin kanssa laulettu When You Love Me Like This, jolla tasokasta Diamondin melodiaa säestävät mm. Eastmond, Brathwaite (mehevät bassottelut!) ja Jeff Smith huilusooloineen. Lillon laulutyyli mukaili Freddie Jacksonia, mutta hieman vaatimattomammin laulajanlahjoin. Mainittakoon, että pikajuoksijana Lillo oli jo läpäissyt vuoden 1984 USA:n olympia-kisojen karsinnan, kun hän auto-onnettomuuden takia ei voinut osallistua itse kisoihin. Lillo Thomas julkaisi 1980-luvulla kolme albumia, joita ei ole uudeelleenjulkaistu CD:nä, mutta ovat ladattavissa iTunesista. Miehen paljon odotettu comeback tapahtui vihdoin vuonna 2010, mutta oli melko kesy.

Listoilla Read My Lips jäi soul-albumeissa sijalle 24., kun edeltäjä ja seuraava albumi A Lot of Love olivat top ten -kiekkoja. Syy vaisumpaan menestykseen tuli siitä, että levyn sinkuista yksikään ei nyt yltänyt top teniin. Nimikappale oli ensisinkkuna sijalla 12, When You Love Me Like This sijalla 14 ja kolmossinkku I Can't Believe It (It's Over) jäi sijalle 29. Jälkiviisaana on helppo todeta, että nimikappale oli täysin väärä valinta albumin ensimmäiseksi singleksi, ja sen rockahtava linja lienee haitannut myös albumimyyntiä.

(Soul Town Rating: 7/10)Takaisin Funky Town Grooves -esittelysivulle

Takaisin etusivulle
Back to our (English) home page