Etusivu
Uudet julkaisut
Verkkokauppa
Kuukauden levy
Top 60 -myyntilista 2009
Top 30 -myyntilista 2008
Top 40 -myyntilista 2007
Top 60 -myyntilista 2006
All Time Best Sellers
Suosittelulevyt
Alennetut
Tilausohjeet
Artistisivut
Discografiat

Melba Moore

Never Say Never

CD-uudelleenjulkaisu vuodelta 2011, Funky Town Grooves (USA)

Albumi julkaistu alun perin 1983, US Capitol
Soul Town Rating: 7/10

Tilaa levy verkkokaupastamme

1) Love Me Right 2) Keepin' My Lover Satisfied 3) Got To Have Your Love 4) Livin' For Your Love 5) It's Really Love 6) Never Say Never 7) Lovin' Touch 8) Lean On Me
CD Reissue Bonus track: 9) Love Me Right - Extended Remix


Funky Town Grooves oli julkaissut tämän albumin jo osana 2 yhdellä levyllä -pakettia Melban seuraavan albumin, vuoden 1985 Read My Lips kanssa. Tuo vuoden 2007 uusintajulkaisu oli Funky Townin häpeäpilkkuja soundillisesti, kun CD oli äänitetty rahisevilta vinyyleiltä. Se saikin netissä murskakritiikit ja tahrasi Funky Townin maineen moneksi vuodeksi. Nyt kun Funky Townilla on laillinen pääsy Capitolin äänitearkistojen master-nauhoihin, FTG on syystäkin julkaissut molemmat albumit uudelleen, ja kysyntää tuntuu riittävän, sillä tämäkin kiekko on jo loppuunmyyty Funky Townin omasta verkkopalvelusta - meiltä sitä vielä saa.

Melban vuoden 1982 albumilla The Other Side of the Rainbow tuotannossa ohjakset oli annettu nuoremmalle sukupolvelle, joka toi Melban ajanmukaisen musiikin urbaanin klubimusiikin tasalle. Sinkku Love's Comin at You oli tuosta hyvä esimerkki, ja se nosti Melba Mooren urallaan ensi kertaa soul-listojen top teniin, sijalle 5.

Ei siis ihme, että tällä albumilla jatkettiin noilla linjoilla, ja Kashif ja Paul Laurence Jones kumppaneineen vastaavat musiikista. Molemmat soittavat keyboardeja ja ohjelmoivat rytmejä, Paul Laurence Jones on kolmen raidan säveltäjänä. Sinkuksi laitettiin albumilta ensimmäisenä rutiinimainen Keepin' My Lover Satisfied, jossa oli Jonesin tarttuva melodia hyvin keskinkertaisesti rompsuttavan konepohjan yllä, ja kappale jäikin listoilla sijalle 14. Parempi ja melodisempi menopala Love Me Right on levyn avausraitana, ja albumin kolmantena sinkkuna se ylsi vielä sijalle 15., vaikka siinä vaiheessa tietysti monilla oli jo albumi. Jonesin kolmen menopalan paras lenkki taisi lopulta olla kappale Got to Have Your Love, jonka taustaa värittää Wayne Brathwaiten muhkea funk-bassottelu.

Albumin menestyksen kuitenkin kruunasi kakkossinkkuna julkaistu soul-balladi Livin' for Your Love, jonka oli kirjoittanut La La Cope. La La (Forrester Cope) oli yhden albumin tähdenlento levyttävänä artistina vuonna 1987, mutta hän kunnostautuikin enemmän laulunkirjoittajana. Hänen suurimmaksi ansiokseen lasketaan Whitney Houstonin läpimurtohitin You Give Good Love (1985) kirjoittaminen, mutta hänen musiikkiaan levyttivät myös Stephanie Mills, Glenn Jones, Billy Porter ja Kashif. Melba Moorelle La La kirjotti kaksi tasokasta laulua, ajattoman laatuballadin Livin' for Your Love ja keskitasoa paremman menopalan It's Really Love.

Tuo Livin' for Your Love antoi viitteitä siitä, että Melbasta oli todella laatu-soul-artistiksi, kunhan vain sävelmä, tausta ja tuotanto olivat kunnossa. Kappale tuo mieleen monet myöhemmät HUSH-tuotantotiimin balladit esim. sellaisille artisteille kuin Beau Williams, Freddie Jackson tai Lillo Thomas, joista kaksi viime mainittua oli mukana tämän levyn taustalaulajina.

John "Skip" Anderson ja Steve Williams tuottivat nimikappaleen Never Say Never ja Lovin' Touch, jotka ovat melodisia, ja A-puolen raitoja monipuolisemmin ja värikkäämmin sovitettuja menopaloja, kun mukana on niin fonia kuin funk-bassoa ja perkussioita. John "Skip" Anderson työskenteli myöhemmin mm. sellaisten artistien kanssa kuin Luther Vandross, Carl Anderson, Teddy Pendergrass, The Manhattans ja Lisa Fischer.

Päätösura on uusintaotto Van McCoy:n balladista Lean on Me, joka oli Melballe pienoinen hitti jo vuonna 1976. Kappale eroaakin muun albumin linjasta, kun säestys on kokonaan akustista ja sävelmä on romanttinen pikkunätti balladi, jolla Melba todistelee laajaa ääniskaalaansa.

(Soul Town Rating: 7/10)Takaisin Funky Town Grooves -esittelysivulle

Takaisin etusivulle
Back to our (English) home page