Etusivu
Uudet julkaisut
Verkkokauppa
Kuukauden levy
Top 60 -myyntilista 2009
Top 30 -myyntilista 2008
Top 40 -myyntilista 2007
Top 60 -myyntilista 2006
All Time Best Sellers
Suosittelulevyt
Alennetut
Tilausohjeet
Artistisivut
Discografiat

Melba Moore

Burn

CD-uudelleenjulkaisu vuodelta 2012, Funky Town Grooves (USA)

Albumi julkaistu alun perin 1979, US Epic
Soul Town Rating: 4/10
Tilaa levy Soul Townin verkkokaupasta

1) Burn 2) Hot And Tasty 3) If You Believe In Love 4) Night People 5) I Don't Wanna Lose Your Love 6) Can't Give It Up 7) Miss Thing 8) Need Love
Bonus Tracks:
9) Miss Thing (7" Version) 10) Hot And Tasty (7" Version) 11) Burn (7" Version)


Melba Moorea oltiin musiikillisesti ohjaamassa jo enemmän soul-vesille hänen Buddah-kautensa loppupuolella, etenkin tuo vuoden Portrait-albumi McFadden & Whitehead-tuotannossa oli positiivinen yllätys. Melba palasikin takaisin McFadden & Whitehead -tuotantoon 1980-luvun alussa kolmannelle Epic-albumilleen Closer, mutta tässä välissä oli lyhyt seikkailu eurodiskohuumaa, eli tämä Melban toinen Epic-julkaisu Burn vuodelta 1979.

Funky Town Grooves on kunnostautunut Melban vanhojen vinyylien uudelleenjulkaisussa prässäämällä ensi kertaa CD:lle koko Melban Buddah-kauden (neljä albumia ja kokoelma Dancin' with Melba) sekä Melban 1980-luvun EMI/Capitol-kauden viisi albumia vuosilta 1981-86. Tammikuussa 2013 näyttää tulevan vielä myyntiin FTG:ltä tuo vuoden 1980 Closer-albumi, mutta se on jo pidempään ollut saatavina hollantilaisen Vinyl-Masterpiecen prässäämänä. Vastaavasti vuoden 1978 ensimmäisen Epic-albumin Melba ehti prässätä CD:lle Big Break Records, ja levyä on edelleen saatavana. Melban koko albumidiskografia on koottu Soul Expressin sivuille.

Disko-musiikin levyttäminen Melballe ei ollut tietysti mikään uusi juttu, koska jo Buddah oli yrittänyt Melbasta diskoartistia Van McCoyn tuotannossa 1970-luvun puolivälissä. 1970-luvun lopulla diskohuuman yltyessä ja Melban siirryttyä Epic-levymerkille yritettiin samaa uudelleen. Vuoden 1978 albumi oli vielä kokonaan Philly-soul-miesten McFadden & Whitehead tuotantoa ja levyltä saatiinkin kaksi hittiä, Bee Gees -yhtyeen Gibbin veljesten kynäilemä You Stepped into My Life ja Pick Me up, I'll Dance.

Diskohuumasta sokaistuneena Epic teki kuitenkin sitten syrjähypyn eurodiskon puolelle, ja palkkasi tämän Melban vuoden 1979 Burn-albumin tuottajaksi eurodisko-tuottaja Pete Bellotten, joka oli työskennellyt mm. Donna Summerin eurodisko-tuotosten parissa. Lopputuloksen voi kuulla tältä CD:ltä, albumi oli aivan täysi floppi viettäen USA:n soul-albumitilastoissa huikeat kaksi viikkoa, korkeimpana sijoituksenaan 72. Albumilla oli kahdeksan raitaa, kaikki diskokappaleita, ei yhtään balladia tai midtempo-soul-raitaa.

Albumin musiikkia leimasi kaikkiaan eurodiskolle ominainen nopeatempoinen tasatahtinen jumputus, jota kyllä yritettiin värittää soul-musiikille ominaisilla instrumenteilla kuten torvisektio ja Marcus Millerin soittama basso, mutta kehnojen kertosäehokemiin takertuvien melodioiden ja tympeästi jumputtavien taustojen kombinaatio oli katastrofi. Tällä musiikilla onnistuttiin siis savustamaan näinkin tunnettu laulaja listoilta diskolevyllä - aikana jolloin diskomusiikki eli kultakauttaan. Tämä oli yksinkertaisesti erittäin heikko diskolevy, kun tarjontaa oli yllin kyllin ja monin verroin innostavampia sellaisia.

Albumilta lohkottiin USA:ssa kaksi singleä, Miss Thing / Need Love, joka jäi sijalle 90 ja putosi sekin kahdessa viikossa ulos listoilta, sekä Night People / Hot and Tasty, joka ei yltänyt lainkaan listoille. Englannissa julkaistiin vielä maksisinkku nimikappaleesta Burn. Kuvaavaa oli, etten muista kertaakaan sitä soitetun britti-tiskijukkien hallitsemassa Radio Luxemburgissa, vaikka kuuntelin noihin aikoihin kanavan ohjelmia liki päivittäin. Kaikista näistä raidoista tuo sinkkuna sijalle 90. jäänyt Miss Thing on selvästi paras, ja sen taustalla voi kuulla jo pientä funk-grooven poikastakin Millerin basson johdolla, mutta kun vertaa tätä aikakauden suurimpiin hitteihin, tai klubien boogie-klassikoihin, niin kyllähän tämä kappale jäi vetävyydeltään tusinaluokkaan. Päätösraita on tempoltaan rauhallisin ja alkaa olla jo selkeissä soul-säyvissä torviriffeineen, mutta varsin vaatimattomaksi sekin jää.

Jälkikäteen ajatellen oli varmastikin vain hyvä, että tämä levy floppasi täysin, koska levyn heikko kaupallinen menestys ohjasi Melban välittömästi takaisin soul-musiikin pariin ja ennen kaikkea tunnettujen amerikkalaisten soul-tuottajien ohjaukseen. Eurodiskoseikkailut päättyivät Melban osalta tähän.

(Soul Town Rating: 4/10)

Melba Moore -albumidiskografia

Takaisin Funky Town Grooves -esittelysivulle

Takaisin etusivulle
Back to our (English) home page