Etusivu
Uudet julkaisut
Verkkokauppa
Kuukauden levy
Top 60 -myyntilista 2009
Top 30 -myyntilista 2008
Top 40 -myyntilista 2007
Top 60 -myyntilista 2006
All Time Best Sellers
Suosittelulevyt
Alennetut
Tilausohjeet
Artistisivut
Discografiat

MAYSA (LEAK) Smooth Sailing (UK Expansion CD 22 €)

Smooth Sailing on Incogniton päävokalistina tutuksi tulleen Maysa Leakin neljäs sooloalbumi, ja Maysa tuntuu parantavan albumi albumilta. Tätä uutuutta voidaan pitää Maysan toistaiseksi tasaisimpana ja laadukkaimpana kiekkona, päätuottajana on Will Downingin partnerina tutuksi tullut Rex Rideout, mutta myös Will Downing itse, Ledisin kosketinsoittajana tuttu Sundra Manning ja Incogniton keulamies Jean-Paul Maunick avustavat tuotannossa.

Tältä levyltä puuttuvat aiemmilta Maysan levyiltä tutut popahtavat tanssipalat, ja tunnelma pysyttelee kautta linjan rauhallisena, kun materiaali vaihtelee seesteisestä balladista sykkivään midtempo-raitaan. Jazz-sävyjä on myös hieman aiempaa enemmän, joskin selvästä soulista on kaiken aikaa kyse vain lievillä jazz-mausteilla.

Levyn avaa nimensä mukaisesti hypnoottinen mid-tempopala Hypnotic Love, joka on erinomainen, tarttuva melodia, ja Maysa intoutuu loppua kohti jazzahtavaan tulkintaan. Rex Rideout itse vastaa keyboard-kuvioista. Lisää kevyttä scattailua kuullaan kappaleella Scat World, jolla Maysan kanssa scattaamaan liittyy itse Ledisi, kun taas Will Downing laulaa taustoja.

Erinomaisia midtempo-raitoja ovat myös svengaava nimikappale Smooth Sailing ja Everette Harpin saksofonin sävyttämä avarasoundinen Unexpectedly.

Incogniton Jean-Paul Maunick vastaa nyt kahdesta kappaleesta, joista Soul Child on balladinomainen haikea esitys, kun taas Where Have You Been? groovailee mallikkaasti Blueyn kitarakuvioiden vetämänä.

Levyn balladit ovat pikemminkin hillitysti tunnelmoivia, pehmeäsykkeisiä tulkintoja kuin mitään juurisoulin ärähtelyä. Hyvinä esimerkkeinä ovat Maysan Rexin kanssa kirjoittama Where Do You Go? ja Angela Johnsonin sävelmä All Day Long.

Bonus-raitoina CD:llä on kaksi Maysan tulkitsemaa raitaa Rex Rideoutin jazz-funk-yhtyeen Club 1600 levyiltä; Anita Baker-cover Angel sekä huilulla maustettu menopala Give Love A Chance. ****

Maysan oma Web-sivu: http://www.maysa.com

Muut Maysan soololevyt:

MAYSA Maysa 1995 CD 22 e
MAYSA LEAK All My Life (2000) CD 22 e
MAYSA Out of the Blue (2003) CD 22 e

Takaisin etusivulle
Back to our (English) home page