Etusivu
Uudet julkaisut
Verkkokauppa
Kuukauden levy
Top 60 -myyntilista 2009
Top 30 -myyntilista 2008
Top 40 -myyntilista 2007
Top 60 -myyntilista 2006
All Time Best Sellers
Suosittelulevyt
Alennetut
Tilausohjeet
Artistisivut
Discografiat

MAYSA Sweet Classic Soul
(US Shanachie CD, 2006) 22 e
1) Wishing on a Star 2) Don't Say Goodnight 3) All I Do 4) Love Won't Let Me Wait 5) Come Go with Me 6) Betcha by Golly Wow 7) Playing Your Game, Baby 8) Love Comes Easy 9) Any Love 10) The First Time (Ever I Saw Your Face)

Viimeksi kuluneen vuoden aikana on saatu kyllästymiseen asti kuulla soul-artistien cover-kiekkoja, kun omat vanhojen soul-klassikoiden kierrätys- albuminsa ovat julkaisseet mm. Patti LaBelle, Jeffrey Osborne, Freddie Jackson, The Temptations, Mica Paris ja Phil Perry. Samaan joukkoon liittyy nyt myös Maysa, jonka oma Sweet Classic Soul-levy on julkaistu lähinnä smooth jazziin erikoistuvalla Shanachie-merkillä, ja lopputulos on enemmän kuin tyydyttävä.

Erityisesti levyn balladeilla kuullaan maukkaita sovituksia oikeine soittimineen, kun mukana ovat mm. saksofonisti Kim Waters, rumpali Mike White, trumpetisti Dave Negri. Levyn tuottaja Chris "Big Dog" Davis on itse myös tasokas pianisti, ja vastaa helmeilevästä pianotyylittelystä mm. Isley Brothers-kappaleella Don't Say Goodnight.

Paljolti levyn onnistuminen on kiinni myös kappalevalinnoista, ja esim. Rose Roycen Wishing on a Star, mainittu Isley-balladi Don't Say Goodnight, Barry Whiten bravuuri Playing Your Game, Baby ja Thom Bell -balladi Love Comes Easy (jonka ovat levyttäneet 70-luvulla Eloise Laws ja The Stylistics) ovat erinomaisia valintoja. Kuuntelin suurella mielenkiinnolla myös Maysan versiota Teddy Pendergrassin verrattomasta viettelyballadista Come Go with Me, mutta olin hieman pettynyt kappaleen pohjalla koplottelevaan konekomppiin. Huilu piristää kuitenkin tunnelmaa. Jotenkin myös kappaleen lyriikat kuulostavat kornilta Maysan vonkaessa kapakasta mies-seuraa mukaansa monin sanakääntein.

Samoin oikeita instrumentteja olisi kaivannut erityisesti Stevie Wonderin lennokas menopala All I Do, joka konehölkkänä oikein innosta. Vastapainoksi balladipuoli on lähes järjestään hienostunutta ja tyylikästä jälkeä, ja omiksi suosikeiksi nousevat Love Comes Easy, Playing Your Game, Baby sekä Wishing on a Star.

Maysan soololevyt ovat kaikki olleet tasaisia, joissa on ollut omat kohokohtansa ja keskinkertaisemmat hetkensä - tämä uutuus ei tee poikkeusta. -IT ***1/2Saatavana myös:
MAYSA Maysa 1995 CD 22 e
MAYSA LEAK All My Life (2000) CD 22 e
MAYSA Out of the Blue (2003) CD 22 e
MAYSA Smooth Sailing (2004) CD 22 e

Takaisin etusivulle
Back to our (English) home page