Etusivu
Uudet julkaisut
Verkkokauppa
Kuukauden levy
Top 60 -myyntilista 2009
Top 30 -myyntilista 2008
Top 40 -myyntilista 2007
Top 60 -myyntilista 2006
All Time Best Sellers
Suosittelulevyt
Alennetut
Tilausohjeet
Artistisivut
Discografiat

MAYSA (LEAK) Out of The Blue (US NCoded CD 24 €)

Maysa Leak tunnetaan paitsi kahden aiemman soololevynsä myötä, myös erityisesti Incognito-yhtyeen pitkäaikaisenä päävokalistina - hänen laulamiaan Incognito-helmiä ovat mm. Deep Waters (v.-93), Change (-92), Beneath the Surface (-96), A Shade of Blue (-96), Nights Over Egypt (-99) ja Centre of the Sun (-99). Maysan kaksi ensimmäistä sooloalbumia ovat myös edelleen saatavana, ensimmäinen Maysa julkaistiin vuona 1995 Blue Thumb -merkillä, ja levyn tuottajina olivat mm. Ray Hayden, Barry Eastmond ja Simon Law. Levyllä kuultiin mm. Angie Stonen, Barry Eastmondin, Cynthia Biggsin ja Rex Rideoutin laadukkaita sävelmiä.

Maysan toinen soololevy All My Life julkaistiin alun perin Japanissa, josta Expansion poimi sen Euroopan julkaisuun, ja CD nousi myös Soul Townin vuoden 2000 top 50 Best Sellers -listalla seitsemänneksi. Levyn huippuhetki oli upea midtempoinen klubiraita Got to Be Strong.

All My Life julkaistiin lopulta myös USA:ssa N-Coded-merkillä, joka nyt julkaisee Maysan kolmannen sooloalbumin Out of the Blue. Tämä uutuus on Maysan soolouran kypsin ja tasapainoisin kokonaisuus. Levy painottuu melodisiin, sykkiviin mid-tempoisiin ja tyylikkäisiin balladeihin, mutta klubiraitojakaan ei ole unohdettu.

Itse asiassa levy avautuu kahdella aivan erinomaisella menopalalla. Friendly Pressure on jykevästi potkiva uusi versio alun perin Jhelisan esittämästä ja säveltämästä kappaleesta, ja kumisevan bassogrooven yllä kuullaan myös Ronny Jordanin jazz-kitarasoolo. Vähintäänkin samaa tasoa on nimikappale Out of the Blue, joka on erinomainen Maysan ja Rex Rideoutin kirjoittama uusi sävelmä, jonka sykkivällä taustalla soittavat Michael White (rummut), Paulinho DaCosta (perkussiot), Alex Al (basso), Wah-Wah Watson (kitara) ja Rex Rideout (kosketinsoittimet) - hienosta huilusoolosta vastaa Gary Thomas. Upeassa bassovetoisessa (Sekou Bunch bassossa) soundissa etenee myös Tailor Made Love. Englannin klubipiireissä on puolestaan noussut suursuosioon Maysan lennokas coverointi Sly Stone-klassikosta Family Affair, joka on tämän levyn bonus-raitana ja tuo tältä levyltä eniten mieleen Incognito-tanssiraidat.

Balladipuolelta kohokohdiksi nousevat tyylikäs versio Earth, Wind & Fire'n liki 20 vuoden takaisesta (-73) sävelmästä Keep Your Head to the Sky ja rauhallinen, kaunissävelinen Right Here, Right Now.

Puolinopea, Will Downingin kanssa duetoitu Simple Life on myös yksi levyn helmistä, Peter White vierailee soittamassa maukkaan kitarasoolon. Vahvasykkeinen Blue Horizon yhdistelee tukevaa perkussiivista rytmiä ja jazzahtavaa tunnelmointia.

Koko levyllä ei ole heikkoa hetkeä, joten levy on todellinen pakkohankinta Maysan vanhoille faneille ja samalla erittäin suositeltava levy kaikille jotka haluavat tutustustua tämän erinomaisen laulajattaren tuotantoon. Maysa voidaan huoletta noteerata soulin naislaulajien kirkkaimpaan kärkeen edellisen kymmenen vuoden ajalta.
****

P.S. Lisää Maysaa voi kuulla mm. Rex Rideoutin jazz-funk-projektilla Club 1600 (uusin levy Riding High, samoin kuin Pieces of a Dreamin levyillä Ahead to the Past ja Acquainted with the Night.

Maysan oma Web-sivu: http://www.maysa.com

Takaisin etusivulle
Back to our (English) home page