Etusivu
Uudet julkaisut
Verkkokauppa
Kuukauden levy
Top 60 -myyntilista 2009
Top 30 -myyntilista 2008
Top 40 -myyntilista 2007
Top 60 -myyntilista 2006
All Time Best Sellers
Suosittelulevyt
Alennetut
Tilausohjeet
Artistisivut
Discografiat

Maurice Starr: Flaming Starr (1980 reissue)

Maurice Starr: Flaming Starr album

May 12, 2013

Original release: US RCA Victor 1980
Now available at CD Reissue: Funky Town Grooves USA 2011

Rating: 7/ 10

Buy this album from our CD Shop

1) Moving On Up 2) I Wanna Dance With You 3) Come See Me Sometime 4) Start All Over 5) Dance To The Funky Groove 6) When I Say I Love You 7) You're The One (What's Your Name?) 8) It's My Life
Bonus Tracks:
9) Bout Time I Funk U (12" Version)
10) Baby Come On (12" Version)
11) When I Say I love You (7" Version)
12) Dance To The Funky Groove (12" Version)

Maurice Starr tuli 80-luvulla tutuksi veljensä Michael Jonzunin kanssa elektro-funk-tuottajana. Miehen elektro-funk-touhut eivät voisi vähempää itseäni kiinnostaa, mutta minulle tuli täytenä yllätyksenä, että kaveri oli levyttänyt vuonna 1980 näinkin tuhdin funk-albumin, jonka Funky Town Grooves on julkaissut CD:nä.

Alun perin Larry Johnson otti taiteilijanimekseen Maurice Starr, kun veli Michael väänsi sukunimensä muotoon Jonzun. Yhdessä he levyttivät elektroa nimellä The Jonzun Crew. Maurice Starr ehti kuitenkin ennen elektrohuumaa purkittaa kaksi omaa albumia, joista ensimmäinen oli tämä vuoden 1980 Flaming Starr. Toki tälläkin levyllä jo piippailevat paikoin erilaiset avaruusajan keyboardit ja ohjelmoidut rytmipelit, mutta toisaalta levyllä on varsin reipasta funk-menoa jossa torvet säkenöivät ja sovitukset ovat rikkaat. Ja joillakin raidoilla Maurice on kovasti ottanut vaikutteita myös Etelän soul-tähdiltä ja vetelee Tyrone Davisin ja kumppanien riimejä. Toisaalta inspiraation lähteenä olivat erityisesti George Clintonin poppoot Funkadelic ja Parliament.

Ehkä suurin puute onkin omaleimaisuuden puute, koska Maurice vetelee melkoisena kameleonttina näitä esikuviensa tyylejä sekaisin raidalta toiselle. Meno on kuitenkin läpi levyn ainakin funk-diggarille melkoisen tuhtia touhua, ja vuoden 1980 tyyliin sovitukset ovat rikkaat ja täyteläiset. Allmusic.comissa mies siteerataan epäonnistuneeksi soul-laulajaksi, joka siirtyi tuottajaksi ja oli New Editionin ja New Kids on the Block-yhtyeiden perustajia. Totta on, että mies ei ole mustaksi mieheksi kaksinen vokalisti, ja mitään tulevaisuutta hänellä ei olisi ollutkaan soul-laulajana.

Ei hän funk-solistinakaan tietenkään pärjää alan kovimmille nimille, mutta funkissa riitti kun pystyi latomaan hokemia ja chanteja, ja sitähän tämä albumi tarjoaa torviriffien ja funk-jytinän lomassa. Alkuperäisellä albumilla oli kahdeksan täyspitkää raitaa, ja CD-uusintajulkaisua täydennetään albumia edeltäneellä maksisinkulla Bout Time I Funk U / Baby Come On vuodelta 1979 - nämä raidat eivät siis olleet vuoden 1980 albumilla.

Yhtään täysin ikimuistoista killer cutia ei ole joukossa, mutta pidän silti hinta-laatusuhdetta mainiona, kun mid price- tai low price -levyn hinnalla saa kymmenen täysipainoista funk/soul-raitaa. Bout Time I Funk U jyrää J.B.'s-linjan kitarariffin groovaamana, mittaa raidalla on 8:27. Kovin kaukana ei tästä ole myöskään Chuck Brown ja Parliament. Maksin kääntöpuoli Baby Come On on sekin yli 8-minuuttinen funk-maraton, mutta nyt eväät loppuvat kesken reissun, ja aikaa tapetaan syntiikkakirskutuksiin.

Varsinaisen albumin funk-iskuista parhaat ovat torvivetoinen avaus Moving on up, jossa on fonisooloineen hieman samaa rehevyyttä kuin Rick Jamesin varhaisissa funkeissa, sekä trumpetilla maustettu diskofunk I Wanna Dance with You. Alex Henderson Allmusic.com:issa rinnastaa Start All Over:in Earth Wind & Fire:en, ilmeisesti terävien torviriffien takia, mutta tämä kappale on juuri se Mauricen Tyrone Davis/Sam Cooke/Teddy Pendergrass-muistelo. Dance to the Funky Groove on kutakuinkin sitä mitä nimikin lupaa; pohjalla on simppeli diskofunk-bitti, mutta torvet groovaavat intensiivisesti ja taustat vilisevät funkin tehokeinoja hokemineen ja instrumentaalikoukkuineen.

Reviewed by Ismo Tenkanen


Takaisin Funky Town Grooves -sivulle

Takaisin etusivulle