Etusivu
Uudet julkaisut
Verkkokauppa
Kuukauden levy
Top 60 -myyntilista 2009
Top 30 -myyntilista 2008
Top 40 -myyntilista 2007
Top 60 -myyntilista 2006
All Time Best Sellers
Suosittelulevyt
Alennetut
Tilausohjeet
Artistisivut
Discografiat

Martha Reeves: The Rest of My Life (1976 reissue)

Martha Reeves: The Rest of My Life

August 9, 2015

Rating: 6/ 10

The original release on US Arista, 1976
Now available at CD reissue by US Funky Town Grooves, 2014
Tilaa levy Soul Express-verkkokaupasta

1) Higher And Higher
2) The Rest Of My Life
3) Second Chance
4) This Time I'll Be Sweeter
5) Love Blind
6) Thank You
7) Now That We Found Love
8) Love Strong Enough To Move Mountains
9) You've Lost That Lovin Feelin'
Bonus tracks:
10) (I Want To Be With You) The Rest Of My Life (7" Version)
11) You ve Lost That Lovin Feelin (7" Version)
12) Thank You (7" Version)
13) Love Strong Enough To Move Mountains (7" Mix)
14) Now That We Found Love (7" Mix)
15) (I Want To Be With You) The Rest Of My Life (Alternate Mix Part 1 Un-Released)
16) (I Want To Be With You) The Rest Of My Life (Alternate Mix Part 2 Un-Released)

1960-luvun Motown-tähden Martha Reevesin vuoden 1976 listoilla täysin flopannut sooloalbumi on melkoinen outolintu Funky Town Groovesin uusintajulkaisusarjassa, ja tyylillisesti olisikin enemmän David Nathanin heiniä Soulmusic.com-merkille.

Martha & Vandellas oli hajonnut jo vuonna 1972, jolloin Martha Reeves siirtyi soolouralle, joka ei koskaan noussut menestykseen, vaikka Martha vaihtoi levymerkkiä tiuhaan. Discogs.com -sivusto listaa Marthalta kaikkiaan kuusi sooloalbumia vuosina 1974-2001, ja tämä vuoden 1976 Arista-albumi oli niistä järjestyksessä toinen. FTG ei listaa edes albumin tuottajia, mutta heitä olivat Bert DeCoteaux, General Johnson, Tony Camillo ja Tony Silvester. Kun laulujen kirjoittajina ovat vielä General Johnson ja Gwen Guthrie-Patrick Grant, ymmärrän albumin mielenkiinnon jälkikäteen. General Johnson ja Guthrie-Grant olivat luotettavia nimiä ja kaupallisestikin menestyneitä. General Johnson jatkoi samaan aikaan soolouraansa samalla Arista-merkillä, ja Guthrie-Grant olivat vain vuotta aiemmin taikoneet Ben E. King:ille ykköshitin Supernatural Thing ja top 4-hitin Do It in the Name of Love. Ja Tony Silvester ja Bert DeCoteaux olivat myös Ben E. Kingin menestysalbumin tuottajina.

Mikä sitten meni pieleen tällä Marthan albumilla, joka floppasi täydellisesti? No, levy-yhtiö oli saanut päähänsä, että albumille pitää saada uuden materiaalin rinnalle diskoversioita tunnetuista lauluista, ja niinpä levyllä kuullaan väljähtäneet ja rutiinimaiset versiot kolmesta tutusta melodiasta, Higher and Higher (Jackie Wilson), You've Lost That Lovin' Feelin' (Righteous Brothers, Dionne Warwick) ja Now That We Found Love (The O'Jays). Ei nuo nyt ihan karaoke-tasolle rojahda, mutta ei paljoa puutukaan. En yhtään ihmettele, että levy kuulosti jo ilmestyessään elähtäneeltä ja ummehtuneelta.

General Johnson oli tuttu Invictus-labelin Chairmen of the Board-yhtyeestä, ja vaikutti, että hän yritti lämmitellä Marthan Detroit-juuria kappaleella Thank You, johon oli istutettu vanhahtava Motown-komppi, ja tämä oli varmaan omiaan loitontamaan radiotiskijukkia ja ostavaa yleisöä albumista vuonna 1976, jolloin tämä meno oli auttamatta "dated". Northern soul -piireihinhän tämä olisi ollut omiaan, etenkin jos levystä olisi painettu pienenä muutaman sadan painoksena pikkusinkku, jota Northern soul -fanit myisivät satojen puntien hintaan toisilleen. Noh, kirjoitin tuon ihan vitsinä, mutta googlaamalla löysin tosiaan tämän sinkun sivustolta nimeltä "Rarenorthernsoul.com", jolla sinkku oli loppu - mutta varmaan tästä on pyydetty maltaita!

Albumin muussa originaalimateriaalissa on kuitenkin helmiä, joiden takia levy on alepinoista ihan kelvollinen ostos. Angela Bofillin myöhemmin tunnetuksi tekemä ja monen muunkin soul-artistin levyttämä This Time I'll Be Sweeter on todellakin alun perin Martha Reevesin originaali, ja todisti Guthrie-Grant-parivaljakon terävän sävelkynän, vaikka levy-yhtiö missasi tämänkin ja satsasi epätoivoisesti cover-diskoiluun. Angela Bofill sai tästä laulusta läpimurtohittinsä keväällä 1979, ja olen varmaan itsekin luullut, että se on Angelan originaali.

Kappaleen Love Blind (Marthan oma sävelmä) taustalla groovaa taas ilmiselvästi Ben E. Kingin Supernatural Thing, joka on yksi funk-historian helmiä 70-luvulta. Tuottajana Tony Silvester. Albumin paras menopala, mutta eihän sitä levy-yhtiö noteerannut, eikä myöskään kansitekstit kirjoittanut ääliö Alex Henderson, joka tuttuun maneeriseen tapaansa luettelee liirum-laarumia levyn tekoon osallistuneiden muista ansioista kuin tästä levystä.

Albumin upea huippuhetki on jälleen Gwen Guthrie-Patrick Grant-sävelmä, deep soulin syvyyksistä ammentava Love Strong Enough To Move Mountains, jolla Martha myös vokalistina pääsee näyttämään todellista osaamistaan. Sanoisin, että levy on hankinnan arvoinen jo yksin tämän raidan takia. Muistelen, että tämä kappale oli jollain britti-soul-kokoelmalla, mutta en nyt löytänyt millä. Mainio tietokilpakysymys, koska ei tästä tosiaan äkkiseltään tule mieleen Motown-hittejä 60-luvulla suoltanut Martha Reeves.

Toinen ihan mallikas soul-balladi on General Johnsonin sävelmä (I Want to Be with You) The Rest of My Life, jossa on myös tyylikäs tausta ja hieman varovaisen oloinen fonisoolo.

Tony Camillo kuulosti myös sopivalta tuottajalta Martha Reevesille, ja olisi varmasti pystynyt paljon parempaan, mutta nyt levy-yhtiö uhrasi hänet noiden disko-lämmittelyjen tuottajaksi.


Reviewed by Ismo TenkanenTakaisin Funky Town Grooves -sivulle

Takaisin etusivulle Back to our (English) home page