Etusivu
Uudet julkaisut
Verkkokauppa
Kuukauden levy
Top 60 -myyntilista 2009
Top 30 -myyntilista 2008
Top 40 -myyntilista 2007
Top 60 -myyntilista 2006
All Time Best Sellers
Suosittelulevyt
Alennetut
Tilausohjeet
Artistisivut
Discografiat

Margie Joseph

Knockout!

CD-uudelleenjulkaisu vuodelta 2009, Funky Town Grooves

Albumi julkaistu alun perin 1983, US HCRC
Soul Town Rating: 7/10

Buy this album from our CD Shop


1) Knockout (Special Mix) 2) Moove To The Groove 3) Come And Make Love With Me 4) Gonna Get You 5) Pull The Shade 6) The One You Can Trust 7) Give It To Me 8) I'm Blessed
Bonus Tracks:
9) Knockout - John Morales 2009 Ext Re-edit - Unreleased 10) Moove to The Groove - Ext 12 " Version 11) Move To The Groove - Instrumental - Unreleased

Margie Josephista yritettiin 70-luvulla kovasti saada uutta Aretha Franklinia, mutta vaikka Margien kaupallinen menestys jäi hyvin vaisuksi, etenkin hänen 70-luvun levyjään arvostetaan edelleen korkealle. Tästä kielii myös se, että kaikki Margien seitsemän 70-luvun soul-albumiaan on uudelleenjulkaistu ja ovat jatkuvasti saatavilla. Täydellinen Margien LP-discografia löytyy Soul Expressin sivuilta.

1980-luvulle siirryttäessä musiikin soundit syntetistoituivat nopeasti, ja vuonna 1983, jolloin tämä HCRC-indiemerkillä julkaistu albumi ilmestyi, myös listasoundit olivat rumpukoneellista syntiikkajyräystä Kashifin ja muiden alan spesialistien johdolla. Kun 70-luvun soul-leideistä mm. Evelyn "Champagne" King ja Melba Moore tahkosivat uudella bassosyntikka-vetoisella klubisoundilla isoja hittejä, niin samoille markkinoille tähtäsi tämä Knockout!.

Mikäs siinä, tuossa omassa sarjassaan Knockout! oli ihan toimiva levy, vaikka kaukana siitä Margie Josephista, jota hänen 70-luvun Stax- ja Atlantic-albumit esittelivät. Ehkä yllättävintä oli se, että taustoilla soitti vanha Stax-veteraani Lester Snell kosketinsoittimissa, joskin niitä trendikkäämpiä prophet- ja moog-keyboardeja näppäilivät nuoremmat ja tuntemattomammat kaverit - muita nimimiehiä ei tämän albumin tekoon osallistunut.

Knockout!-otsikkokappale oli vuodenvaihteessa 1982/-83 jopa yltää top teniin soul-listoilla, kun se kävi sijalla 12, joka pienelle indie-merkille oli sekin hieno saavutus. Kappale on tosiaan jyräävä aikakauden Kashif-huumassa tehty syntiikkafunk, jossa kertosäkeessä Margie pistetään jopa vuorottelemaan vocoder-kurnutuksen kanssa. Kappaleen hypnoottisuus perustuu kuitenkin ennemminkin pompottelevan bassosyntiikkakuvion varaan, ja Margien vetämä säkeistöosa on itse asiassa myös laadukas soul-melodia, vaikka itse kertosäe onkin sitten simppeliä "He's a knockout"-hokemaa. Youtubesta löytyy kuunneltavaksi useita versioita tästä kappaleesta, toki ilman mitään liikkuvaa kuvaa.

Kakkosraita on todellakin väärin-kirjoitettu Moove to the Groove, ja siinä oli jo Midnight Star-tyyppisiä elektro-funk-aineksia, ja laulupuoli oli typistetty entistä riffimäiseksi. Epäilemättä tämä oli jo melkoinen shokki Margien vanhoille faneille, mutta vuonna 1983 tällainen oli trendikästä, eikä Margie toki ollut ainoa "old school"-soul-artisti, joka yritti modernisoida musiikkiaan tuoreimpien trendien mukaiseksi.

Margien vanhojen fanien onneksi kuitenkin seuraava raita Come And Make Love With Me palautti tunnelman perinteikkään ja jopa laulajattaren Southern Soul -juurien väreihin. Kappaleessa on jopa Soul Children-mäisiä sävyjä, ja kappale olisi soveltunut loistavasti myös duettoesitykseksi. Laatusoulia!

Gonna Get You on pikkunäppärä, muhkean funk-basson saattelema melodinen midtempoinen, jonka rytmipuolikin on varsin irtonainen pianoineen. Samoista aineksista, mutta huomattavasti funkymmin soundein jatkaa Pull the Shade. Jälleen kevyempää soulia edustaa The One You Can Trust, jonka tausta on soitettu perinteisillä instrumenteilla, ja Lester Snell on sovittanut mukaan jopa jouset, jotka olivat 80-luvun puoliväliä lähestyttäessä jo varsin harvinaisia soul-levyjen taustoilla. Mitään vikaa ei ole myöskään toisessa jousien sävyttämässä puolinopeassa rullailussa Give It to Me, jossa on sekä kelpo melodia että tausta.

Koko albumin juurevin raita on säästetty varsinaisen albumin loppuun. I'm Blessed on nimensä mukaisesti jo gospel-sävyjä tavoitteleva klassinen soul-balladi, joka tuo minulle kovasti mieleen toisen Arethaan usein rinnastetun etelän soul-laulajan, Shirley Brownin.

Levy oli kaikkiaan selvästi parempi kuin muistinkaan, sillä vanhaa muistikuvaa albumista olivat kovasti leimanneet nuo kiekon alkuun sijoitetut kaksi syntiikka-funkia. Mutta kun näitä ei ollut kahta enempää, ja loppu levy oli ihan kelpo soulia, niin kyllä soul-fanin tämä CD-uusintajulkaisu kannattaa poimia talteen. Tuskinpa originaali indie-vinyyliä Suomeen montaa kopiota oli kulkeutunutkaan.
(Soul Town Rating: 7/10)Takaisin etusivulle
Back to our (English) home page