Etusivu
Uudet julkaisut
Verkkokauppa
Kuukauden levy
Top 60 -myyntilista 2009
Top 30 -myyntilista 2008
Top 40 -myyntilista 2007
Top 60 -myyntilista 2006
All Time Best Sellers
Suosittelulevyt
Alennetut
Tilausohjeet
Artistisivut
Discografiat

The Manhattans: Love Talk (1979 reissue)

The Manhattans: Love Talk

December 22, 2019

Rating: 7/ 10

The original release on US Columbia, 1979
Now available as a CD reissue by UK Expansion, 2010
Tilaa levy Soul Express-verkkokaupasta


1) After You
2) Love Talk
3) The Right Feeling At The Wrong Time
4) Devil In The Dark
5) Here Comes The Hurt Again
6) I Just Wanna Be The One In Your Life
7) New York City
8) That’s Not Part Of The Show
9) The Way We Were & Memories
10) We Tried

Vuoden 1979 Manhattans-albumia Love Talk ei julkaistu FTG:n uusintajulkaisusarjassa, mutta Expansion ehti julkaista albumin jo aiemmin 2on1-CD:nä yhdessä Black Tie-albumin (1981) kera. Tämä on ollutkin fiksu ratkaisu, sillä kumpikaan albumeista ei lukeutunut Manhattansien menestyneimpiin, mutta kaksi albumia yhden hinnalla on ollut hintansa arvoinen CD-levy. Samalla se tietysti on entisestään vaikeuttanut FTG:n erikseen julkaiseman Black Tie-CD:n myyntiä.

Vuosi 1979 oli kuumin diskovuosi, jolloin monet kokeneet soul-artistitkin veivasivat tanssilevyjä, ja kilpailua niistä oli niin paljon, että vain terävin kärki menestyi. Manhattans ei luojan kiitos lähtenyt kisailemaan diskolevyjen suosiosta, vaan pitäytyi järkevästi omaan balladilinjaansa, jolla se sai diskohuumassakin kaksi keskikokoista hittiä. Maaliskuussa 1979 julkaistu Here Comes The Hurt Again on jatkoa yhtyeen edellisten albumien tutulle balladikaavalle bassomonologeineen ja Gerald Alstonin tuskaiselle tenorilaululle, kun Gerald valittaa menetetyt rakkauden perään perinteisen orkesteroidun taustan ylle. Todellakin klassista Manhattans-linjaa kesken diskohuuman, ja kappale ylsi Billboardin soul-listalla top 30:een sijalle 29. Tuottajana oli nyt Jack Faith ja sävelmästä vastasi Frank Johnson.

Toinen singlelohkaisu oli paljon yllättävämpi, sillä se oli viihdesikermä The Way We Were / Memories, joka kietoo kaksi viihdestandardia jousitaustaiseen balladitunnelmointiin. Etukäteen olisi voinut ounastella tästä jopa täydellistä floppia kuumana diskokesänä, kun sinkku julkaistiin heinäkuussa 1979, mutta top 30 porteilla tämäkin kolkutteli - veikkaan monen DJ:n ottaneen tämän pakkiinsa slovariksi. Sävelmistä en ole koskaan lämmennyt The Way We Were:lle (en edes Gladys Knightin tulkinnalle), mutta Dennis Edwards teki Memories-sävelmästä siksi sydänverellä tulkitun soul-balladin (yhtyeen menestysalbumilla A Song for You (1975), että siitä kyllä pidän, ja Gerald Alstonin tenorivenyttely siitä kyllä kelpaisi myös - sääli että se on risteytetty tässä tuon pitkästyttävän viihdepläjäyksen kanssa.

Jack Faithin tuottamat raidat purkitettiin Philadelphian maineikkassa Sigma Sound Studiossa, ja niissä onkin hyvin Phillymainen orkesteroitu tunnelma, joka sopi sinänsä mainiosti Manhattanseille. Medium-tempoinen Love Talk on myös vahvasti Philly-vaikutteinen, jolloin mitään disko-floppeja ei tarvinnut pelätä menopalojen puolellekaan.

Osa albumia äänitettiin sitten New Yorkissa pätevänä tunnetun Bert DeCoteaux'n johdolla. Avausraita After You on sävelmä, jonka Cissy Houston ehti levyttää jo vuotta aiemmin, ja Gerald Alston venyttää siitä keskitasoisen Manhattans-tulkinnan. Myös toinen DeCoteaux-tuotos I Just Wanna Be The One In Your Life oli cover, sillä originaalin levytti pari vuotta aiemmin The Waters-yhtye. Tässä Manhattansien versiossa on tyylikäs hienostunut tausta puhaltimineen.

Kolme raitaa albumilla oli tuotantotiimiltä Scorpicon Music, jonka Heikki Suosalo paljastaa Manhattans-storyssaan Manhattans-jäsenten Sonny Bivins - Kenny Kelly - Winfred “Blue” Lovett tuotantotiimiksi. Ehkäpä kolmikon teoksista syvällisimmäksi yltää perinteinen sielukas soul-balladi That's Not Part of the Show, jossa olen kuulevinani jopa O'Jays -sävyjä.

Albumikokonaisuus oli tyydyttävä, mutta suuret kohokohdat puuttuivat, ja ei varmaankaan vuosi 1979 ollut myöskään Manhattansien menestykselle otollisinta aikaa. Expansionin Ralph Tee ehti kehuskelemaan kansiteksteissä, miten Expansionin julkaisu oli ensimmäinen CD-julkaisu tästä albumista, mutta ei varmaankaan ole ollut suurta kysyntääkään.

Reviewed by Ismo Tenkanen

Takaisin Funky Town Grooves -sivulle

Takaisin etusivulle