Etusivu
Uudet julkaisut
Verkkokauppa
Kuukauden levy
Top 60 -myyntilista 2009
Top 30 -myyntilista 2008
Top 40 -myyntilista 2007
Top 60 -myyntilista 2006
All Time Best Sellers
Suosittelulevyt
Alennetut
Tilausohjeet
Artistisivut
Discografiat

Major Harris: How Do You Take Your Love (1978 reissue)

Major Harris: How Do You Take Your Love

March 9, 2014

The original release on US RCA, 1978
Now available at CD reissue by US Funky Town Grooves, 2014

Rating: 6/ 10

Tilaa levy verkkokaupastamme

1) I Wanna Dance With You
2) Lucky Day
3) Pretty Red Lips (Kiss My Blues Away)
4) How Do You Take Your Love
5) Night Moods
6) You're So Good You're Bad
7) Your Sweet Song
8) This is Forever
9) Let Me Take You There

Tämä ex-Delfonics-vokalisti Major Harrisin vuoden 1978 sooloalbumi on poikkeava valinta FTG:n repertuaariin, pikemminkin tällaisen olisi odottanut David Nathanin isännöimän Soulmusic.com:in ohjelmistoon. Kun julkaisuvuosi oli 1978, niin diskovaikutteet pukkasivat kuitenkin jo paikoin pintaan tällä levyllä, ja ehkä se selittää FTG:n kiinnostuksen levyyn, sillä muutenhan FTG on harvoin lähtenyt julkaisemaan 70-luvun soulia.

2012 kuollut Major Harris julkaisi soolourallaan kaikkiaan neljä albumia, näistä kolme 1970-luvulla, ja tämä oli se kolmas. Japanin Atlantic on viime aikoina saattanut edullisena painoksena markkinoille Harrisin kakkosalbumin Jealousy vuodelta 1976, kun taas se vuoden 1974 debyytti My Way on ollut saatavana CD-julkaisuna jo pidempään. Tuolta debyytiltä oli Majorin uran tunnetuin hitti, ahkerasti coveroitu Love Won't Let Me Wait. Tuo kappalehan oli ykköshitti ja kultalevy Harrisille, mutta siihen menestys oikeastaan päättyikin kaupallisesti katsoen, ja sitten Major ylsi vain minihitteihin.

Tämä vuoden 1978 albumi ei noussut lainkaan listoille, itse asiassa Harrisin albumeista vain debyytti My Way nousi sijalle 12 ja kakkosalbumi Jealousy sijalle 33. Tällä albumilla Harrisia koitettiin saattaa "ajan tasalle" diskovaikutteineen, mutta levy ei herättänyt minkäänlaista mielenkiintoa markkinoilla, enkä löytänyt netistä mitään dokumentointia siitä, että albumilta olisi lohkottu yhtään singleä - jos olikin, ne oli ohitettu olankohauksella.

FTG:n kansiteksteissä Alex Henderson on täysin hakusessa esitellessään levyn Philly-albumina - Philly-soulin kanssa albumilla ei oikeasti ollut mitään tekemistä. Levytyspaikka oli New York, muusikot New Yorkin studiomuusikoita ja tuottajana ja pääasiallisena säveltäjänä Jerry Ragovay. Ainoa kappale, jossa tunnelma selkeästi muistuttaa Philly-menoa on Your Sweet Song, joka kuulostaa kuin The Spinners Atlantic-kaudellaan 70-luvun puolivälissä, jolloin yhtyeen tuottajana oli Thom Bell. Mutta esim. PIR-merkin soundeista ei tällä levyllä ole jälkeäkään.

Levyn diskoisku on aika erikoinen, sillä kymmenminuuttinen avausraita I Wanna Dance With You käynnistyy raukean balladin merkeissä, ja muuttuu sitten jousivetoiseksi diskoiluksi. Ei tosiaan mitään tekemistä Philly-soulin kanssa.

Albumin pelastavat balladit, joilla Harris pääsee osoittamaan juurevaa lauluääntään ja soul-tulkin kykyjään. Pretty Red Lips (Kiss My Blues Away) on albumin kärkiraita, klassinen Ragovayn kirjoittama soul-balladi kevyesti orkesteroidussa taustassa puhallin- ja jousisektioineen. Fonilla terästetty balladi This Is Forever on toinen huomionarvoinen raita, sen oli kirjoittanut Ted Daryll, joka oli työskennellyt mm. Freda Paynen kanssa.

Nimikappale How Do You Take Your Love on kevytkulkuinen medium, jota ilmeisesti oli kaavailtu albumin vetonaulaa, mutta ilmeisesti sitä ei sitten edes kokeiltu sinkkuna. En usko, että siitä olisi suurta hittiä missään tapauksessa muodostunutkaan. You're So Good You're Bad muistuttaa etäisesti Johnnie Tayloria, nyt pianopohjaisessa tukavammassa midtempo-poljennossa.

Ilmeisesti levystä otettiin FTG-uusintajulkaisuna vain tuhannen erä, koska levy myytiin loppuun kahdessa kuukaudessa. Levyä markkinoidaan Expanded-otsikolla ja "bonus-raidoilla", joita ei muuten ole!

Soul Town Rating: ***

Reviewed by Ismo Tenkanen

Takaisin Funky Town Grooves -sivulle

Takaisin etusivulle