Etusivu
Uudet julkaisut
Verkkokauppa
Kuukauden levy
Top 60 -myyntilista 2009
Top 30 -myyntilista 2008
Top 40 -myyntilista 2007
Top 60 -myyntilista 2006
All Time Best Sellers
Suosittelulevyt
Alennetut
Tilausohjeet
Artistisivut
Discografiat

The M-Zee Band: Doctor Rhythm (1981 reissue)

The M-Zee Band: Doctor Rhythm album

June 10, 2013

Original release: US Mirage 1981
Now available at CD Reissue: Funky Town Grooves UK 2008

Rating: 7/ 10

Buy this album from our CD Shop

1) Doctor Rhythm 2) Who's Funkin' You 3) Bop Box 4) Sure Shot 5) I'm Savin' It For The One I Love 6) Fun House 7) Street Beat

Tähän tuottaja Michael Zagerin funk-yhtyeen albumiin Doctor Rhythm ei aluksi suhtautunut täydellä vakavuudella, kun levy oli oikeastaan uusintajulkaisustaan 2008 lähtien jatkuvassa polkumyynnissä Funky Town Groovesilla, mutta kun nyt painos on vihdoin loppu, saa nähdä, ampaiseeko hinta verkkokaupoissa nousuun. Tulin itsekin tarkistaneeksi albumin vasta nyt vuonna 2013, ja yllättävän asiallinen funk/boogie-kiekkohan tämä on. Julkaisuvuosi on vuosi 1981, jolloin elettiin sopivasti diskon jälkeistä aikakautta, jolloin myöskään syntetisaattorit eivät olleet vielä liiaksi raivanneet oikeita instrumenttejä tieltään. Tyylillisesti lähellä tätä levyä ovat esim. Raydion varhaisalbumit.

Yhtyeessä olivat Zagerin (kosketinsoittimet) ohessa kantavina voimina Joylon Skinner (basso, laulu) ja Michael Campbell (kitara). Skinner tunnetaan myöhempinä vuosina mm. Jive-merkin tuottajana. M-Zee Bandin soundissa basso paukkaa maukkaasti pinnassa, ja meno rakentuu boogie-groove-menoon, eli melodiat ovat simppeliä funk-tyyppistä hokemaa. Mikäs siinä, boogie-miehille meno kelpaa mainiosti, ei tässä Beatles-melodioita oltu rakentamassa.

Vilkaisu kappaleiden nimiin kertoo myös hyvin, mistä oli kyse. Who's Funkin' You funkkaa nimensä mukaisesti groovikkaasti Skinnerin basson johdolla. Vaikka Zager tunnetaan ehkä parhaiten idioottimaisten diskohokemien á la Let's All Chant takaa, oli hänellä urallaan erittäin onnistunutta jälkeä tuottajana mm. The Spinnersien 80-luvun alun levyjen ja Elusion -lauluyhtyeen tuottajana, molemmat Atlantic-levymerkillä (Elusion-yhtyeen kakkosalbumi Cotillion-alamerkillä). Elusion-trion kanssa meno oli hyvin verevää sekä soul- että funk-puolella (mm. boogie-klassikko Lay Back in the Groove), joten tämän albumin onnistumiset eivät tule ihan puskasta.

Päätösraita Street Beat antaa ehkä orastavia viitteitä jo tulevista elektro-funk-trendeistä, mutta basso myllertää ja rytmikitara groovaa edelleen silkassa funk-hengessä elektromaisen rytminkilkatuksen yllä.

Korjatkaa talteen, kun vielä polkuhintaan saa.

Reviewed by Ismo Tenkanen


Takaisin Funky Town Grooves -sivulle

Takaisin etusivulle