Etusivu
Uudet julkaisut
Verkkokauppa
Kuukauden levy
Top 60 -myyntilista 2009
Top 30 -myyntilista 2008
Top 40 -myyntilista 2007
Top 60 -myyntilista 2006
All Time Best Sellers
Suosittelulevyt
Alennetut
Tilausohjeet
Artistisivut
Discografiat

Loose Change: Loose Change

BBR0049 CD, 2011 (Alkuperäinen albumi vuodelta 1979, Casablanca)
Tilaa levy verkkokaupasta / Click here to order
Casablanca-levymerkki tunnettiin 70-luvulla mm. Donna Summerin diskolevyistä, ja vahvasti disko-osastolle menee myös tämä Loose Change-yhtyeen otsikoton albumi vuodelta 1979, joka oli samalla kuumin diskovuosi. Yhtye oli minullekin täysin tuntematon nimi, ja luulinkin sen ennen albumin avaamista olevan jokin disko/funk-yhtye, mutta selvisi, että kyseessä on kolmen tytön trio, ja esikuvana lienee ollut Three Degrees. Albumi on myös äänitetty Philadelphian legendaarisilla Sigma Sound -studioilla, tuottajana on disko-miksausvelho Tom Moulton ja jousi- ja puhallinsovittajana Philly-levyiltä tuttu Don Renaldo.

Philly-merkeillä levytettiin paljon laadukasta diskosoulia, mutta tämä levy osoittaa, miten vaarallisesti Philly-linjoilta voitiin livetä kalvakkaan valkoiseen euro-diskoiluun, jota tympeimmillään edustaa tämän albumin ehkä yhdeksi tähtiraidaksi kaavailtu All Night Man. Jos koko levy olisi samanlaista latteaa ja tasatahtista jolkotusta, tämän pidempää albumia ei kannattaisi käsitellä, ja minimipisteet riittäisivät.

Toisaalta kuitenkin tuo eurodiskotason All Night Man jää onneksi ainoaksi lajissaan, ja loppu levyn taustakaartista löytyy tuttuja soul-tuottajanimiä kuten Bobby Martin ja Grey & Hanks. Niinpä levyn mid-tempoisista esimerkiksi fonilla maustetut Darling, That's Me ja I Wanna Hold on to You sekä erityisesti Bobby Martinin tuottama Rising Cost of Love ovat jo selvää soulia, ja varsin miellyttävää sellaista. Kaikissa kolumneissa toiseksi levyn kärkiraidaksi Rising Cost of Love:n ohella mainittu Straight from the Heart on soul-puolelta levyn paras tanssiraita, letkeästi rullaileva menopala, joka muistuttaa esim. Melba Mooren tanssiraitoja samalta aikakaudelta.

Joka tapauksessa levyn yleisilme jää kepeäksi ja diskovetoiseksi, ja kun yhtyeen riveissä ei ole mitään unohtumatonta soul-vokalistia, niin tätä CD:tä suosittelisin korkeintaan Three Degrees -fanien tarkistettavaksi.Lisää uusintajulkaisujen arvioita lähiaikoina!

Takaisin sivuston etusivulle
Back to our (English) home page