Etusivu
Uudet julkaisut
Verkkokauppa
Kuukauden levy
Top 60 -myyntilista 2009
Top 30 -myyntilista 2008
Top 40 -myyntilista 2007
Top 60 -myyntilista 2006
All Time Best Sellers
Suosittelulevyt
Alennetut
Tilausohjeet
Artistisivut
Discografiat

Logg: Logg

April 30, 2016

Now available as UK BBR reissue CD, 2013

Rating: 7/ 10

Tilaa levy Soul Express verkkokaupasta / Click here to order
(Alkuperäinen albumi vuodelta 1981, US Salsoul)
UK BBR reissue, 2013

1) I Know You Will
2) Lay It On The Line
3) Sweet To Me
4) (You've Got) That Something
5) Dancing into The Stars
6) Something Else

Bonus tracks:
7) I Know You Will (12" Extended Version)
8) (You've Got) That Something (12" Extended Version)
9) Dancing Into The Stars (12" Extended Version)
10) Heartbreaker (12" Extended Version)
11) Stranger (12" Extended Version)

Leroy Burgessin disko/klubilevyt ovat näköjään Brittein saarilla jonkinlaisessa kulttimaineessa, ja myös tästä Burgessin vuoden 1981 projektista nähtiin aikanaan kovia hintapyyntöjä, jotka ovat nyt kyllä laantuneet, kun albumista on prässätty CD-versioita kolmella mantereella, ja BBR on UK:ssakin jo toinen painos Charly-kopion jälkeen. Bonus-materiaalina tarjoillaan BBR:n versiossa viittä maksipituista raitaa, joista kaksi (Heartbreaker, Stranger) albumin ulkopuolisia raitoja.

Burgess oli syntetisaattorimiehiä, mutta groove-koulukuntaa ja kieputteli koukukkaita kuvioitaan New Yorkin eturivin studiomuusikoiden kera. Mukana levyllä ovat mm. Stan Lucas, Sonny Davenport, Doc Powell ja Fred McFarlane. Vokalistina Leroylla on intensiivinen tenori, jossa tekniikka on hyvin hatara ja paikoin nuoteissa pysyminen tuottaa suurta tuskaa, mutta vääntöä riittää, ja Aleem-yhtyeen nimellä Burgess jatkoi groovikasta ja sielukasta vääntöä liki samalla porukalla, ja Aleem-veljeksillä täydennettynä Atlantic-levymerkillä. Ennen Logg-yhtyettä Burgess oli mukana yhtyeessä Black Ivory, ja SAM-levymerkillä yhtyeen Convertion nimissä.

Burgessin levytykset olivat selkeästi klubikiekkoja, ja perinteisille soul-listoille ne nousivat usein vain häntäpäähän. I Know You Will oli tältä albumilta Billboardin soul-listan neljä viikkoa, korkeimmillaan sijalla 80. Burgess ei itse kansitekstien haastattelussa harmittele listamenestyksen puutetta, vaan toteaa, että kv. markkinoilla Logg oli hänelle merkkipaalu, "considered to be the defining project of my career". Klubi-DJ:lle tämän CD-levyn 12"-miksaukset ovat varmaankin se pääasiallinen syy hankkia kiekko digitaalisessa formaatissa, joskin jo etukäteen itsestään selvää oli, että joku hifi-korva haukkuu Amazonissa levyn masteroinnin. Nämähän ovat pitkälti makuasioita, remasteroijana on ollut Wayne Dickson, jolla vielä apunaan muita lisä-masteroijia. Minun korviini masteroinnissa ei ole mitään vikaa.

Edellä mainittu, soul-listoille asti noussut I Know You Will kehittää mukavahkon basso-kevyboard-kuvion, jossa on myös Salsoul-labelin tuttua perkussiivista soundia, ja Burgessin tuttua tenorivääntöä. Seuraava raita Lay It on the Line on liiaksi syntiikkakurnutusten varassa ja laulu menee paikoin reippaasti nuotin vierestä. Sweet to Me on levyn soul-pitoisinta materiaalia ja jää puhtaasti albumiraidaksi, mutta Burgessin, James Callowayn ja Aaron Davenportin sävelmissä oli soul-melismavääntöön paljon aineksia.

CD:n jälkipuoliskon kolmesta raidasta makseiksi irrotettiin You've Got That Something ja Dancing into the Stars. Makseissa on jo paikoin tyhjäkäynninkin tuntua, introt ovat loputtomat ja breikkiä riittää. Vuoden 1981 soundeilla bassot vielä paukkaavat, perkussiot ovat aidot ja 80-luvusta kielivät vain syntetisaattorikuvioinnit. You've Got That Something on raidoista funk-henkisin, hokemineen ja bassoineen. Myös Dancing into the Stars käynnistyy tuhdilla bassokuvioinnilla, perkussiot kilkattavat ja sähköpianolla loihditaan lennokkaita riffejä. Laulumelodia jää jotenkin pakkopullaksi.

Bonusraidoista albumin ulkopuolisista kappaleista Heartbreaker ja Stranger taidettiin kaivaa purkista vasta 2000-luvulla. Heartbreaker on sävelmänä levyn sielukkain, ja suorastaan vaatii haastavaa vääntöä vokalistilta, Burgess suoriutuu tästä ihan kohtuullisesti vahvan kuoron säestyksellä. Stranger sisältää yllättäen aitoja puhallinosuuksia, jotka 80-luvun kuluessa tulivat yhä harvinaisemmiksi klubilevyillä kuten muussakin musiikissa.

Runsaine bonus-raitoineen minusta tämä on Burgessin uusintajulkaisuista se paras hankinta. Myös kansimateriaaleihin on satsattu, 12-sivuisine CD-lehtisineen. Silti suosittelen tätä ainoastaan groove- ja klubi-orientoituneille soul-diggareille.

Reviewed by Ismo Tenkanen


Takaisin BBR-arviosivulle

Takaisin etusivulle
Back to our (English) home page