Etusivu
Uudet julkaisut
Verkkokauppa
Kuukauden levy
Top 60 -myyntilista 2009
Top 30 -myyntilista 2008
Top 40 -myyntilista 2007
Top 60 -myyntilista 2006
All Time Best Sellers
Suosittelulevyt
Alennetut
Tilausohjeet
Artistisivut
Discografiat

Tilaa levy Soul Express-verkkokaupasta

Ledisi:

Pieces of Me

Verve CD (US), 2011
Ledisi ja Jill Scott ovat olleet jo yli 10 vuotta neo-soulin johtavat naisartistt, ja kesäkuussa 2011 molemmilta saatiin lähes samaan aikaan uudet albumit, jolloin niitä on mielenkiintoista vertailla keskenään. Näyttää siltä, että Jill Scott vie nyt selvästi pidemmän korren niin kaupallisen kuin musiikillisen menestyksen osalta.

Ledisi saavutti edellisellä albumillaan Turn Me Loose ensi kertaa Billboardin R&B-listan ykkössijan, ja menestys tuli kompromissilla upottaa Ledisin edelleen vahva ja eläytyvä laulanta standardi-R&B-listasoundeihin. Edellisellä levyllä oli kuitenkin vielä jokin myönnytys vielä Ledisin aiempaan jazzahtavampaan ja sielukkaampaan suuntaan, ja tuottajina olivat pääosin soulin isot nimet Jimmy Jam & Terry Lewis, Raphael Saadiq, Rex Rideout, ja vain parilla raidalla nuoremman sukupolven hip hop -miehet. Nyt ohjakset on jo selvemmin annettu hip hop-sukupolvelle, ja myös Will Downingin aisaparina maineeseen noussut Rex Rideout myötäilee kovasti R&B-linjaa. Lopputuloksena on jo täysin "tyylipuhdas" tämän päivän R&B-levy, jolta kaikki epäkaupalliset soul/jazz-ainekset on huolella karsittu.
Ledisiä ei itseään onneksi ole onnistuttu kesyttämään laulajana, mutta monet melodiat kiertävät R&B-tyylin simppeleitä riffejä, ja taustat ovat ehtaa ankeata R&B-naksuttelua ja koplottelua, aidot instrumentit maustavat lähinnä Rideoutin tuotoksia, mutta niilläkin taustalle vaimennettuina. Soul-palstoilla ei kehuja ole juuri tippunut, eniten on tykätty Jaheim-duetosta Stay Together, joka balladiduettona onkin soul-henkisintä antia levyllä, ja kaksikon laulanta myötäilee usein sielukkaina päällekkäisosuuksina, ei pelkkänä vuorotteluna. Avaussinkku ja nimikappale Pieces of Me on myös ihan kelpo sävelmä, joka käynnistyy lupaavasti rauhallisen pianotaustan ylle, kunnes hallinnan ottaa kankea rumpukone. Coffee puolestaan starttaa Grover Washington Jr.-samplella, mutta latistuu sitten nopeasti tuttuihin R&B-sävyihin. On mielenkiintoista huomata, että R&B-sukupolvi on palannut alle kolmen ja puolen minuutin lauluihin. Ehkä tämä kuvastaa sitä, että kun sävelmissä ei ole aineksia enempään, ja kun taustoissa ja sovituksissa ei ole yhtään kuunneltavaa, kappaleet on syytä pitää lyhyinä, kun soulissa ja funkissa juuri kiehtovat instrumenttiosuudet pitkittivät kappaleita.
Tilaa verkkokaupastamme
(Rating: **1/2)

Takaisin etusivulle
Back to our (English) home page