Etusivu
Uudet julkaisut
Verkkokauppa
Kuukauden levy
Top 60 -myyntilista 2009
Top 30 -myyntilista 2008
Top 40 -myyntilista 2007
Top 60 -myyntilista 2006
All Time Best Sellers
Suosittelulevyt
Alennetut
Tilausohjeet
Artistisivut
Discografiat

LEDISI Soulsinger
US LeSun 2000
CD 29,90 e


Vuoden 2000 parhaan levyn tittelin ylivoimainen ehdokas on tällä hetkellä Ledisi-nimisen nuoren mutta uskomattoman lahjakkaan soul-jazz-laulajattaren debyytti. Ledisin yhdessä tuottaja Sunin kanssa säveltämä musiikki hyödyntää Erykah Badun käynnistämää, tämän päivän soundeja 50-lukulaiseen jazz-laulutraditioon yhdistävää trendiä. Erykah Baduun verrattuna Ledisin musiikissa on kuitenkin reippaasti enemmän sekä jazzia että ennen muuta soulia, kun taas hip hop -vaikutteita on huomattavasti niukemmin.

Levy käynnistyy rankahkolla, Chaka Khan-maisella funkilla Get Outta My Kitchen, joka kuitenkin jää ainoaksi lajissaan levyllä. Nimikappale Soulsinger seuraa perään, ja se on mainio, vahvasti jazz-pitoinen groovailu, jonka lopulla Ledisi intoutuu näyttämään scat-taitojaan.

Seuraava raita vaihtaa taasen tunnelman perinteisemmän soulin suuntaan, sillä midtempoinen Take Time on loistokas Jean Carn-linjan soul-pala modernien beatien yllä. Toisen säkeistöosan Ledisi vääntää selkäpiitä värisyttävällä antaumuksella, ja lopussa Ledisi taas irrottelee railakkaaseen jazz-tyyliin voimakkaan grooven yllä. Vuoden yksittäinen kappale?

Näitä raitoja seuraa pitkä rivi korvaa hiveleviä soul-jazz-balladeja, joista osa on upotettu Badu-maisesti kudottuihin, hämyisiin beat-pohjiin, kun taas osa on säestetty pelkin aidoin instrumentein, mukaanlukien oikeat rummut. Mistään alkeellisista indie-soundeista ei todellakaan ole kyse, vaan myös ohjelmoituja beateja tukee eturivin jazz-muusikoita Braxton Brothersien johdolla.

Erityismaininnan ansaitsevat vielä maukkaasti groovaava beat-balladi Stop Living In Ya Head, mehevästi sovitettu puolinopea You Are My Friend, rankkaa soul-vääntöä täynnänsä oleva Hotel 'Round Midnight, trumpetin maustama I Wantcha Babe ja avarasoundinen Free Again.

Levyn balladien huipuksi nostaisin lopulta kuitenkin Anita Bakerin parhaiden esitysten veroisen Groove On:in, jonka sävelmä suorastaan tihkuu soulia ja Ledisin tulkinnassa on sanoinkuvaamattoman vahva lataus, kun nuori laulajatar hehkuttaa bridge-osuuden, joka päätyy melko yllättäviin sanoihin "No, love is not what I need - I want purely physical satisfaction - yeah!"

Soulsinger oli klassikko jo ilmestyessään, ja kun levyä painettiin vain pienelle omakustanteiselle levymerkille (jonka "jakeluna" oli ainoastaan tuottaja Sunin auton takakontti), siitä tuli saman tien tulevien vuosien kallisarvoinen "collectors' item". Tänä päivänä originaalista pyydetään jopa sataa taalaa.

Tilaa levy verkkokaupastamme

Lue lisää Ledisistä:
Ledisin kotisivut: www.ledisi.com
Takaisin etusivulle
Back to our (English) home page