Etusivu
Uudet julkaisut
Verkkokauppa
Kuukauden levy
Top 60 -myyntilista 2009
Top 30 -myyntilista 2008
Top 40 -myyntilista 2007
Top 60 -myyntilista 2006
All Time Best Sellers
Suosittelulevyt
Alennetut
Tilausohjeet
Artistisivut
Discografiat

LA VOYAGE

Never Lookin' Back

(US Funky Town Grooves CD, 2009)
(Alkuperäinen albumi vuodelta 1982, US Great Alps)
Soul Town Rating: **1/2
Buy this album from our CD Shop

1) Make It Last 2) You 3) All Nite Affair 4) Never Looking Back 5) Some One To Watch Your Heart 6) R.B. Girl 7) Broken Hearted 8) I Found You 9) Signal 10) Surrender Your Body 11) Baby Don't Go 12) I Miss You 13) Come To Me 14) Do Anything 15) All Nite Affair (Long Version) 16) I'm Gonna Miss Ya (Long Version)


La Voyage oli 1980-luvulla kolme albumia levyttänyt soul-yhtye, jonka riveissä olivat Broomfieldin perheen jäsenet, joista myöhemmällä urallaan suurimpaan maineeseen nousivat Ron Broomfield alias Eugene Wilde, hänen veljensä Al Broomfield sekä siskonsa Dee Dee Wilde. Tällä vuoden 1982 albumilla heistä esiintyvät Ron eli Eugene Wilde-taiteilijanimellä pari ykköshittiäkin vuosina 1984-1985 saavuttanut ärhäkkä tenorilaulaja, sekä Dianne Williams, joka otti sitten tuon Dee Dee Wilde -taiteilijanimen veljensä Wilde-nimeä kopioiden.

Molemmat olivat erinomaisia soul-laulajia jo vuonna 1982, mutta albumin materiaali ja ennen muuta soundit olivat melko vaatimatonta tasoa. Muusikkokunnassa on kyllä vielä nelihenkinen torvisektio, ja nelimiehinen rytmiryhmä, mutta etenkin albumin menopalat ovat varsin yhdentekevää syntetisaattorivoittoista jumpsuttelua, hieman mm. fonilla maustettuna.

Levyn helmet ovatkin balladeja tai rentoja midtempoisia, joissa on ajattomammat sovitukset oikeine soittimineen. Ykkösraita ainakin omissa papereissani on kuulas Dee Dee Wilden Stephanie Mills/Joanna Gardner -tyyppisesti tulkitsema balladi Someone to Watch Your Heart, joka olisi kiperä tietokilpakysely, kun laulajattaren tyyli on kaikille tuttu ja mahdollisesti äänikin, mutta ei sävelmä. Todella hieno ja sielukas esitys.

Toinen hieno balladi on I Miss You, jolla Dee Dee saa laulajaparikseen Ron Broomfieldin, ja ilmeetön tausta pitää tunnelman melko ajattomana.

Isoveli Ron on Diannen duettoparina myös hyvätasoisella midtempoisella nimikappaleella Never Lookin' Back (Again), ja molemmathan vierailivat vielä aivan äskettäin Cool Millionin mainiolla klubi-albumilla Back for More vuodelta 2010. Muuten vaikutelmaksi jää, ettei materiaali ole sitä tasoa, että Ron pääsisi näyttämään todellisia kykyjään, kun hän joutuu laulamaan tusinarullailuja. Potentiaalia kyllä olisi ollut, ja esim. menopalalla R.B. Girl Ron kuulostaa kovasti Glenn Jonesilta synteettisempien raitojen tulkkina.

Ron Broomfield pääsee sooloilemaan myös midtempo-balladin Come To Me, jota ryyditetään fonilla, mutta sävelmä on varsin vaatimaton ja tausta kärsii ryskäävästä rumpukoneesta.

Itse olisin karsinut kovalla kädellä tuottajana albumin raitoja, sillä mukana on peräti 16 täysimittaista raitaa ja yli 75 minuuttia musiikkia, kun viisi kuusi heikointa raakkaamalla tästä olisi saanut kohtalaisen hyvän albumin. Ehkä nyt voi positiivisesti ajatella saavansa nuo ilmaisina bonus-raitoina, mutta CD-levyä kuunnellessa saa olla kaukosäätimen skip-nappulalla turhan usein. Herkimmin skip-nappulalle käsi osuu synteettisimmillä kolkutuksilla kuten I Found You, jolla myös Dee Dee kuulostaa hyvin kireältä. Ihmettelen myös albumin avausraidan valintaa, sillä Make It Last edustaa levyn tylsintä antia.

Menopalat jäävät kauttaaltaan varsin vaatimattomiksi, mutta All Nite Affair tarjoaa napakkaa funk-bassottelua muuten kliseisen menopalan taustalla. Albumi jää kaiken kaikkiaan sille tasolle, että poimisin sen talteen parin laatu-uransa takia vain tarjouslaarista.

Takaisin Funky Town Grooves -sivulle

Takaisin etusivulle
Back to our (English) home page