Etusivu
Uudet julkaisut
Verkkokauppa
Kuukauden levy
Top 60 -myyntilista 2009
Top 30 -myyntilista 2008
Top 40 -myyntilista 2007
Top 60 -myyntilista 2006
All Time Best Sellers
Suosittelulevyt
Alennetut
Tilausohjeet
Artistisivut
Discografiat

Krystol: Talk of the Town (1985 reissue)

Krystol: Talk of the Town album

May 2, 2013

Original release: US Epic 1985
Now available at CD Reissue: Funky Town Grooves USA 2013

Rating: 5/ 10

Buy this album from our CD Shop

1) Love Is Like An Itchin In My Heart
2) The Things that Men Do
3) C'est La Vie
4) Shattered Glass
5) Talk of The Town
6) Wounded Heart
7) Hard To Believe
8) You Could Have Been With Me Last Night
9) I Want A Man Who Can Dance


Bonus tracks:
10) Love Is Like An Itchin In My Heart (Long Vocal Version)
11) Love Is Like An Itchin In My Heart (Edited Version)
12) Love Is Like An Itchin In My Heart (Extended Dub Version)
13) The Things That Men Do (Radio Version)
14) The Things That Men Do (Club Version)

Krystol-yhtyeen debyyttiä Gettin' Ready arvioidessani toivoin, että myös yhtyeen muita Epic-albumeita julkaistaisiin uudelleen CD:nä, ja nyt FTG on julkaissut myös tämän yhtyeen kakkosalbumin Talk of the Town (vuodelta 1985) ja kolmannen kiekon Passion from a Woman (1986).

Tämä kakkoskiekko, joka oli itseltäni aiemmin kuulematta, osoittautui valitettavasti yhteelle kaikin puoli epäonniseksi koettelemukseksi. Pahimman kolauksen yhtye koki, kun Alton McClain & Destiny:stä yhtyeeseen mukaan saatu jäsen D'Marie Warren kuoli auto-onnettomuudessa kesken albumin levytyksen, eli hän ehti olla mukana vielä osalla levyn raidoista. Toinen yhtyeen alkuperäinen jäsen Karon Floyd oli jo aiemmin jäänyt äitiyslomalle, ja hänet korvasi Robbie Danzie, joka myöhemmin levytti soololevynkin.

Tuottajana jatkoi edellisen levyn tapaan Leon Sylvers, jonka idealaari alkoi kuitenkin pahaenteisesti tyhjentyä jo edellisellä levyllä, ja tälle albumille valitut Holland-Dozier-Holland-coverit kuvaavat hyvin, miten Sylversin omat ideat olivat ehtymässä, ja hän ei kyennyt päivittämään soundiaan ajan vaatimusten mukaisesti, vaikka kovasti yritti - mies on laittanut tytöt jopa rappaamaan yhdelle kappaleelle. Heleä-ääniset tytöt eivät tietenkään osaa hitustakaan rapia, mutta Epic koetti tätä raitaa The Things that Men Do silti toisena sinkkuna, ja sekin floppasi. Olipa uskomattoman kehnot sinkkupoiminnat Epiciltä!

Edellisen albumin killer-funkia After the Dance Is through pyrittiin toki myös kloonaamaan, mutta myös tällä osastolla Sylversin kynänterä oli tylsistynyt, ja I Want a Man Who Can Dance:ssa riittää kyllä jyskettä ja ryminää, mutta kovin vähän groovea tai melodiaa. Yhtä vähän imua tai ideaa on toisessa funk-yritelmässä Shattered Glass.

Uusintajulkaisu on valmisteltu joka tapauksessa huolella, ja mukana on pitkät kansitekstit haastatteluineen ja maksi-singleiltä kaivetut viisi bonus-raitaa, eli jos joku näistä jyskyttelyistä intoutui, niin saa koko rahalle vastinetta. Suuri yleisö ei intoutunut, sillä sinkkuna julkaistu Supremes-modernisointi Love Is Like An Itchin In My Heart floppasi listoilla (korkein sijoitus 86.) ja saman tien albumin myynti.

Yhtyeen jäsenet olivat paitsi upean näköisiä, myös erinomaisia laulajia, mutta aika vähän he tällä levyllä pääsivät laulutaitojaan osoittamaan, kun musiikki oli pääosin klubivetoista mäiskytystä, ja vielä kovin vähämelodista sellaista. Sylvers käytti myös ulkopuolisia säveltäjiä, mutta yhtä kaikki materiaali jää kakkosdivarin tasolle.

Albumin ainoa balladi ja levyn paras esitys Hard to Believe todistaa kuitenkin, että Krystol olisi ollut hyvinkin säteilevä soul-pitoisemman materiaalin parissa, ja ihme kyllä, myös levy-yhtiö antoi yhtyeen edelleen jatkaa, tästä kaupallisesta flopista huolimatta - albumi ei noussut lainkaan listoille. Jatkoa seurasi jo seuraavana vuonna, ja myös tuo albumi Passion from a Woman on nyt saatavana FTG:n uusintajulkaisuna.

Reviewed by Ismo Tenkanen


Takaisin Funky Town Grooves -sivulle

Takaisin etusivulle