Etusivu
Uudet julkaisut
Verkkokauppa
Kuukauden levy
Top 60 -myyntilista 2009
Top 30 -myyntilista 2008
Top 40 -myyntilista 2007
Top 60 -myyntilista 2006
All Time Best Sellers
Suosittelulevyt
Alennetut
Tilausohjeet
Artistisivut
Discografiat

Krystol: Passion from a Woman (1986 reissue)

Krystol: Passion from a Woman album

July 6, 2013

Original release: US Epic 1986
Now available at CD Reissue: Funky Town Grooves USA 2013

Rating: 7/ 10

Buy this album from our CD Shop

1) Passion From A Woman
2) Love Attack
3) Precious, Precious
4) All My Love
5) I Might Fall In Love with You
6) He's So Jive
7) Baby, Make Your Mind Up
8) Scared Single


Bonus tracks:
9) Passion From A Woman (Extended Mix)
10) Passion From A Woman (Acapella)
11) Passion From A Woman (Radio Edit)
12) Passion From A Woman (Dub Mix)
13) Passion From A Woman (7" Version)
14) Precious, Precious (7" Version)


Epäonnisen Talk of the Town-projektin jälkeen Krystol jatkoi triona, kun Karen Floyd ei palannut äitiyslomaltaan lainkaan, ja D'Marie Warren oli kuollut auto-onnettomuudessa, ja hänet korvasi Robbie Danzie. Alkuperäisjäsenistä Warrenin ohella toinen ex-Alton McClain & Destiny -jäsen Robyrda Stiger jatkoi yhtyeessä samoin kuin Tina Scott. Sen sijaan tuottajatiimi vaihtui, kun Leon Sylversin korvasivat Randy Jackson, Michael Jonzun ja Patrick Henderson.

Randy Jackson, joka on toiminut American Idol -show'n tuomarina vuodesta 2002, oli Krystolille hyvä tuottaja, sillä hänellä oli korvaa kuulla, että tytöistä on tosiaan myös laatu-soulin tekijäksi, kun Sylvers oli puskenut heitä lähinnä klubi-artistiksi. Jacksonin tuottama balladi Precious, Precious onkin helmeilevä Jones Girls / Emotions-linjan säteilevä lauluyhtye-esitys, joka kruunataan saksofonisoololla. Ilman muuta Krystolin uran kohokohta soul-puolelta, ja nousi myös albumin kakkossinkkuna soul-listan sijalle 25.

Enemmän vanhan Sylvers-linjan mukainen bassosyntikan hallitsema klubijyräys, nimikappale Passion From A Woman oli sitten myös Randy Jacksonin tuottama ja menopuolen kärkiraita, ja nousi albumin ensimmäisenä sinkkuna sijalle 18. Kappale muistutti yhtyeen aiempaa klubiraitaa After the Dance Is Through, joka oli klubihitti Euroopan puolella. FTG-julkaisun bonuksena on viisi erilaista miksausta Passion from a Woman:ista, eli singlejulkaisujen kaikki eri versiot. Pidennetty Extended Mix on 6:08 pituinen, kun albumiversio oli ainoastaan 3:58. Toki kappaleen loppupuoli menee pelkäksi DJ-kikkailuksi sinänsä vetävän syntiikkagrooven ylle.

Elektro-funk-mies Michael Jonzun pysytteli myös samoilla syntiikka-funk-linjoilla omalla tuotoksellaan Love Attack, jossa on myös rapinomaista luentaa tytöiltä. Ei tämä huono ollut lajissaan, mutta tytöistä oli kyllä paljon parempaankin kuin latomaan rap-riimejä monotoniseen ja rytmittömään sävyyn.

Randy Jacksonin kolmas tuotos albumille All My Love pompottelee sitten enemmänkin pop-sävyissä, rytmiikka mukailee 60-luvun Motownia mutta synteettisissä sävyissä.

Vinyylialbumin B-puoliskona eli CD-levyn neljä viimeistä raitaa on kolme Patrick Hendersonin ja yksi Jonzunin tuotos. Hendersonin ansioksi luetaan levyn toinen tyylikäs balladi I Might Fall in Love, joka on konventionaalinen ilmeikkäästi tulkittu soul-balladi perkussioväritteisessä taustassa - ja jälleen saksofonisoolon värittämänä.

Kaksi muuta Hendersonin tuotosta olivat turhankin kulmikas funk-mäiskyttely Baby Make up Your Mind sekä albumin päätösuraksi jätetty Scared Single, jossa siinäkin on tyttöjen kuulaisiin sopraanoääniin nähden aivan turhan romuluinen syntiikkasahaus-tausta.

Jonzunin toinen tuotos albumille He's So Jive on ennalta-arvattava pop-funk ajanmukaisen synkeässä syntiikkataustassa.

Vaikka leijonanosa albumista oli edelleen syntiikkajyräystä, osoitti albumi kiistatta Krystol-tyttöjen ja ennen muuta sen uuden pääsolistin Robbie Danzien lahjakkuuden myös soul-laulajina. Klubipainotteisuuden takia albumia ei kannata suositella kuitenkaan kuin funk-soul-diggareille. Hyvin pärjänneista sinkuistaan huolimatta itse albumi ei noussut Billboardin black-listalle, mutta singlemenestykset takasivat Krystolille vielä neljännen albumin Epicillä. Se ilmestyi vuonna 1989 ja oli otsikoltaan I Suggest You Don't Let Go

Reviewed by Ismo Tenkanen

Takaisin Funky Town Grooves -sivulle

Takaisin etusivulle