Etusivu
Uudet julkaisut
Verkkokauppa
Kuukauden levy
Top 60 -myyntilista 2009
Top 30 -myyntilista 2008
Top 40 -myyntilista 2007
Top 60 -myyntilista 2006
All Time Best Sellers
Suosittelulevyt
Alennetut
Tilausohjeet
Artistisivut
Discografiat

KRYSTOL

Gettin' Ready

(US Funky Town Grooves Limited Edition reissue CD, 2012)
(Alkuperäinen albumi vuodelta 1984, US Epic)
Soul Town Rating: ***
Buy this album from our CD Shop

1) Nobody's Gonna Get This Lovin' But You 2) You're The One For Me 3) Same Place, Same Time 4) Obsession 5) Don't Change Your Ways 6) Acrobat 7) You Ask Too Much 8) When You Move You Love 9) After The Dance Is Through 10) Information
Bonus Tracks:
11) After The Dance Is Through - Vocal Remix 12) After The Dance Is Through - Instrumental 13) Nobody's Gonna Get This Lovin' But You - Special Version 14) Nobody's Gonna Get This Lovin' But You - Instrumental

Krystol-tyttöyhtyeen muodostivat ex-Alton McClain & Destiny -jäsenet Robyrda Stiger ja D'Marie Warren, sekä Tina Scott ja Karon Floyd. Stiger, Scott ja Floyd olivat jo 70-luvulla esiintyneet nimellä Crystal Blue, josta väännettiin uuden kvartetin Krystol nimi, kun nelikko pääsi Epic-majormerkille tuottaja Leon Sylversin suojattina. Yhtye levytti kaikkiaan neljä albumia Epicille vuosina 1984-1989, tämä Gettin' Ready näistä ensimmäinen.

Tämän debyytin vetonaulaksi muodostui etenkin Euroopan puolella killer-boogie After the Dance Is through, jossa oli pohjalla jyräävä bassosyntiikka-groove, jonka ylle Krystol-leidit lauloivat mieleenpainuvaa, vahvaa melodiaa. Taustalla soittaa pitkä rivi Solar-levymerkin vakiomuusikoita, ja painopiste on perkussioissa ja kosketinsoittimissa. Kaikkiaan tämä on 80-luvun synteettisen funkin valopilkkuja. Albumilla lähinnä samaa linjaa on Don't Change Your Ways, jossa olisi myös ollut sekä hitti- että klubipotentiaalia. Taustalla kuplivat kitarakuviot vielä Solar-levymerkin tyyliin.

USA:ssa After the Dance Is through ei noussut lainkaan listoille, ja levy-yhtiö ryssi potentiaalisen menestyksen julkaisemalla ensimmäiseksi singleksi kappaleen Nobody's Gonna Get This Lovin' but You, joka on varsin keskinkertainen ja ennen muuta melodialtaan turhan simppeli synteettinen menopala. Ilmeisesti Leon Sylvers itse peukuttaa bassoa, mikä jää kappaleen parhaaksi osaksi. Singlenä korkein listasijoitus oli vaatimaton 87. After the Dance... julkaistiin kakkossinkkuna, mutta se floppasi.

USA:ssa debyyttialbumi muistetaan parhaiten raidasta Same Place, Same Time, josta muodostui Quiet Storm-ohjelmien suosikki. Kappale on utuisesti hiippaileva balladi, jolla Robyrda ja Karon jakavat päävokalistin paikat. Yhtye käytti kaikkia neljää jäsentään päävokalisteinaan, mikä oli tavallaan yhtyeen vahvuus ja heikkous. Vahvuus siinä mielessä, että kaikki neljä pystyivät pääsolistin rooliin, mutta heikkous yhtyeen soundin kannalta, sillä Krystolia oli todella vaikea tunnistaa, kun lähes joka raidalla oli eriääninen päävokalisti.

Funky Town Grooves on tehnyt hyvää työtä reissue-julkaisun kanssa ja 8-sivuisen CD-lehtisen esittelyssä Justin Kantor käy läpi yhtyeen tarinan sekä haastattelee yhtyeen jäseniä tähän albumiin liittyen ja useampaan kappaleeseen kerrotaan lisäinformaatiota. Karu fakta oli kuitenkin, että albumin 10 raidan joukkoon mahtuu turhan monta vaatimatonta täyteraitaa (tyypillisesti pelkistettyjä synteettisiä melodioiltaan tympeitä funk/pop-raitoja kuten Obsession tai Acrobat), jotka selkeästi laskevat kokonaisuuden tasoa.

Totta on myös se, että kun Leon Sylvers ei tuotantoineen onnistunut juuri kenenkään muunkaan artistin kanssa (vrt. Evelyn King, Tavares) 80-luvun puolivälissä, tämän albumin menestymättömyys vain vahvisti vaikutelmaa, että Sylversin aika menestystuottajana alkoi olla ohi. Solar-soundi oli 80-luvun alussa menestynyt huippumelodisuudellaan ja koukkuisuudellaan, mutta Leon Sylversin yritys jykevöittää, pelkistää ja syntetistoida soundeja ei innostanut lainkaan suurta yleisöä. Soundeissa nuoremman polven tuottajat olivat ajamassa ohi. Sylvers sai tuottaa vielä Krystolin seuraavan albumin Talk of the Town, mutta sen vaisun menestyksen jälkeen hän sai antaa tilaa muille tuottajille.

Toivottavasti myös myöhempiä Krystol-albumeita saadaan CD-uusintajulkaisuina, sillä yhtye kyllä osoitti potentiaalinsa, jos ei muuta niin yksittäisillä helmillä eri albumeillaan.

Takaisin Funky Town Grooves -sivulle

Takaisin etusivulle