Etusivu
Uudet julkaisut
Verkkokauppa
Kuukauden levy
Top 60 -myyntilista 2009
Top 30 -myyntilista 2008
Top 40 -myyntilista 2007
Top 60 -myyntilista 2006
All Time Best Sellers
Suosittelulevyt
Alennetut
Tilausohjeet
Artistisivut
Discografiat

KLOUD9 On Kloud 9...
(UK Expansion CD, 2002) 22 €


1) Can't Stop Thinking about You
2) If You Ever
3) Never Knew
4) That's How Love Should Be
5) Let's Not Lose featuring Karen Bernod
6) Priority
7) Soul Mate
8) On Kloud 9 (Interlude)
9) Promise featuring Incognito
10) With Me
11) Make You Mine featuring Kirk Whalum
12) Mercy Of Your Love
13) A Moment
14) Lullaby for K.C.
15) On Kloud 9
16) Keep Me Coming Around

Englannin johtava soul-levymerkki Expansion esitteli Kloud 9 -duon ensi kertaa vuonna 1999 kokoelmallaan Soul Steppin', jolla yhtyeeltä kuultiin miellyttävä midtempo-pala Make You Mine, joka ei kuitenkaan varsinaisesti sytyttänyt maailmaa tuleen, kuten englanniksi on tapana sanoa. Tämä yhtyeen debyyttialbumi on kuitenkin toista maata, ja ponkaisi parissa viikossa erinomaisen soul-kevään ykköslevyksi omilla myyntilistoillamme.

Kloud 9:in musiikki edustaa soulin hienostuneempaa linjaa tyyliin Isley Brothers, Keni Burke, Portrait tai Surface, mutta jazz-sävyineen myös Incognito, Take 6 ja Sade ovat yhtyeen esikuvia. Kaiken kaikkiaan On Kloud 9 on häikäisevän tasokas kevyen, melodisemman pään moderni soul-levy lievillä jazz-mausteilla. Levyn vierailevia artisteja ovat Karen Bernod, Incognito ja saksofonisti Kirk Whalum.

Veljeskaksikon Kelvis & Kendell Duffie - jotka siis kahdestaan muodostavat yhtyeen Kloud 9 - lahjat ovat nimenomaan laulunkirjoituspuolella, kun taas laulajina he ovat soul-vokalisteiksi rauhallisia ja pehmeäsävyisiä, miellyttäviä mutta hivenen persoonattomia. Levyn kiehtovimmat kappaleet saavat kuitenkin soul-diggarin lumoihinsa korviahivelevän hienoilla sävelmillä ja sykkivillä jazz-sävytteisillä sovituksilla monine sooloileen.

Tarttuva Never Knew tosin lainaa groovaavan sykkeensä suoraan Martine Giraultin Been Thinking about You -kappaleelta vuodelta 1997, kun yhtye sai tuottaja Ray Haydenilta luvan säveltää uuden melodian tuon erinomaisen groove-pohjan ylle.

Levyn ehdoton jalokivi on With Me, hienostunut akustisen mid-tempo-sykkeen ylle tulkittu balladisävelmä, jonka sävelmä painuu parilla kuuntelukerralla lähtemättömästi mieleen ja pakottaa soittamaan samaa kappaletta toistuvasti uudelleen... Vertailukohdaksi käyvät Isley Brothersin ja Keni Burken parhaat balladit.

Muita varsinaisia kohokohtia ovat sielukkaasti sykkivä, Donald Hayesin saksofonin maustama Soul Mate, Karen Bernodin duetto-osuuksilla täydennetty svengaava ja melodinen Let's Not Lose, sitä seuraava hienostunut helmeilevä balladi Priority, samantyyppinen Mercy of Your Love, Incognito-yhtyeen värittämä Promise ja nimensä mukaisesti taivaallisissa atmosfääreissä leijaileva instrumentaali On Kloud 9.

Jos etsit jotain tyylikästä, melodista ja rauhoittavaa soulia valoisiin kevät- ja kesäiltoihin, Kloud 9 on enemmän kuin suositeltava valinta. **** 1/2

Takaisin etusivulle
Back to our (English) home page