Etusivu
Uudet julkaisut
Tarjouslevyt
Kuukauden levy
Top 50 -myyntilista 2003
Top 60 -myyntilista 2002
Top 60 -myyntilista 2001
Top 50 -myyntilista 2000
Top 75 1986-2002
Täysihintaiset CD't
Mid-price ja alennetut
Suosittelulevyt
Tulossa lähiaikoina
Soul Express
-näytenumero
Tilausohjeet
Soul-linkit

KINDRED The Family Soul Surrender to Love

US Hidden Beach, 2003 22 e

1) Ryva 2) Surrender to Love 3) Rhythm of Life 4) Far Away 5) Weather the Storm 6) We 7) Stars 8) I Am 9) Family Song (Reprise) 10) What Happens Now 11) Meant to Be 12) Commitment 13) Spread the Word 14) If I 15) Entertain the Peoplez (Interlude) 16) Don’t Wanna Suffer (Carbon Copy) 17) Party’s Over 18) Freedom 19) Clap Your Hands (Interlude) 20) Rhythm of Life (King Britt Remix)

Kindred-duon debyyttialbumista näyttää muodostuvan vuoden 2003 selkeä ykkönen sekä Soul Townin myyntilistoilla että kriitikoiden suosikkina. Kindredin muodostavat kahdestaan Fatin Dantzler ja Aja Graydon, jotka ovat molemmat enemmän kuin erinomaisia laulajia ja laulunkirjoittajia. Heitä on jo verrattu duona legendaariseen soul-aviopariin Ashford & Simpsoniin, vaikkakin musiikillisesti Kindred sijoittuu pikemminkin ns. neo-soul-kastiin sellaisten lajin huippujen kuin Jill Scott, Ledisi ja Erykah Badu rinnalle. Aitojen muusikoiden, laadukkaiden uusien sävelmien ja upean laulupuolen myötä levy näyttää kuitenkin innostavan niin uuden kuin perinteisen soulin ystäviä.
Levy on julkaistu Hidden Beach -merkillä, joka on aiemmin tuonut meille mm. Jill Scottin, Brenda Russelin ja saksofonisti Mike Phillipsin albumit. Hidden Beach on nostanut taas pitkästä aikaa Philadelphian parrasvaloihin soul-musiikissa, kun sekä Jill Scott että Kindred ovat kotoisin Philadelphiasta. Englannissa järjestettiin myös äskettäin Jazz Cafessa "Philly Soul Festival", jonka suurin tähti oli tietenkin Kindred - muita artisteja mm. Larry Gold, Lizz Fields ja Jazzyfatnastees.
Surrender to Love -albumi avautuu ehkä levyn heikoimmalla lenkillä, synteettisellä R&B-kappaleella Ryva, mutta heti perään seuraa kolme loistavaa neo-soul-helmeä, kappaleet Surrender to Love, Rhythm of Life ja Far Away. Samaa tasoa on Meant to Be.
Levyn vahvuuksia on se, että albumilla on myös komeita, aidosti funk-hengessä toteutettuja menopaloja aitoine soittimineen, sillä tällaiset esitykset ovat viime vuosina melkoisen harvinaisia kovin balladi-painotteisilla laatusoul-levyillä. Spread the Word, Party's Over ja Don't Wanna Suffer tyydyttävät varmasti vaativimmatkin funk/soul-fanit.
Jos taas pidät jazzahtavista, tyylikkäistä balladeista, ovat Weather the Storm, Stars ja I Am varmasti makuusi.
Kuten monilla hyvillä levyillä, suosikkikappaleet tältä levyltä vaihtelevat kuuntelijan ja myös ajankohdan mukaan. Soul 24-7.comin ja Solarin Internet-soul-asemien listoilla ovat myös vaihdelleet monet kappaleet, viime aikoina soittolistoilla ovat esiintyneet eniten Far Way, I Am ja Rhythm of Life - erinomaisia valintoja kaikki. -IT
****1/2


Takaisin etusivulle
Back to our (English) home page