Etusivu
Uudet julkaisut
Verkkokauppa
Kuukauden levy
Top 60 -myyntilista 2009
Top 30 -myyntilista 2008
Top 40 -myyntilista 2007
Top 60 -myyntilista 2006
All Time Best Sellers
Suosittelulevyt
Alennetut
Tilausohjeet
Artistisivut
Discografiat

KATHLEEN BERTRAND

Her riveting performances combine contemporary R&B grooves with jazz riffs that keep audiences wanting for more

No Regrets sets an elegant new standard for contemporary soul, and Kathleen Bertrand brings an inspiring new voice to the world of music

KATHLEEN BERTRAND No Regrets
(US Gold Circle Records CD, 2002) 24 €
1) No Regrets 2) I'm Here for You 3) Everyday 4) There for Me 5) Scenes from a Love Affair 6) Melancholy Mood 7) Missing You 8) The Last Kiss of Summer 9) When You Wanna 10) Blue Serenade 11) All of Me 12) Brazilian Magic 13) Outro

No Regrets on tummaäänisen soul-jazz-vokalistin Kathleen Bertrand toinen albumi, ja levyä voi huoletta suositella aikuiseen, jazz-vivahteiseen soul-makuun. Vertailukohtana Kathleenin musiikille on mainittu mm. Sade, Phyllis Hyman, Rachelle Ferrell ja Gabriela Anders, joiden levyistä pitäneille Kathleenin uutuus onkin varma valinta.

Levyn taustamusisointi vaihtelee alkupuoleen ohjelmoitusta sykkeestä loppupuolen akustisempiin sävyihin, mutta myös koneellisia rytmejä ryyditetään milloin saksofonilla, milloin trumpetilla, ja sähköpiano tai muut kosketinsoittimet sekä basso värittävät menoa kautta levyn.

Levy avautuu tyylikkäällä, vaimennetun trumpetin maustamalla nimikappaleella No Regrets, jota seuraavat fonilla väritetty keskitempoinen I'm Here for You ja hieman pehmeäsykkeisempi laulelma Everyday - kaikissa kolmessa vielä ohjelmoidut rytmit.

Ensimmäinen aidoin rummuin säestetty raita There for Me on hivenen MOR-henkinen balladi, jota Kathleen on itse ollut säveltämässä kuten useimpia levyn kappaleita. Rauhallisesti keinuva Melancholy Mood lisää joukkoon annoksen jazz-sävyjä ja Roy Ayersin vibrafonia, ja Kathleen on selvästi elementissään tällaisessa jazz-henkisemmässä menossa.

Loppua kohti taso sen kun paranee. Alakuloinen Missing You luo intensiivisen beat ballad -grooven. Nimensä mukaisesti lämmin ja kesäinen The Last Kiss of Summer muistuttaa hivenen Saden uran parhaita saksofonin värittäessä kuplivaa rytmiä.

Albumin musiikillisesti haastavimmat hetket koetaan levyn lopussa. When You Wanna on Anita Baker-mäisissä tunnelmissa käynnistyvä balladi, jossa Kathleenin tulkinta tiivistyy "oikeaoppisesti" raidan edetessä. Kathleenin ilmeikäs luenta 30-luvulta peräisin olevasta jazz-standardista All of Me on todella verraton, ja albumin viimeisenä täyspitkänä esityksenä on täyteläinen, maukkaasti sykkivä soul-jazz-balladi Brazilian Magic. Roy Ayers palaa vielä vibrafoineen sooloilemaan Outro-loppusoitolla.

Loppupuolen akustisemmat ja jazz-vivahteiset kappaleet olivat niin erinomaisia, että ne saavat toivomaan, että Kathleen vielä levyttäisi yhden albumin alusta loppuun tuota tyyliä, mutta aivan kelvollista kuultavaa olivat myös levyn moderneimmatkin sovitukset. ****

Takaisin etusivulle
Back to our (English) home page