Etusivu
Uudet julkaisut
Verkkokauppa
Kuukauden levy
Top 60 -myyntilista 2009
Top 30 -myyntilista 2008
Top 40 -myyntilista 2007
Top 60 -myyntilista 2006
All Time Best Sellers
Suosittelulevyt
Alennetut
Tilausohjeet
Artistisivut
Discografiat

Kashif: Condition of the Heart (Expanded, 1985 reissue)

February 20, 2013

The original release on US Arista, 1985
Now available at US Funky Town Grooves reissue CD, 2012

Rating: 5/ 10

Buy this album from our CD Shop

1) I Wanna Have Love With You 2) Dancing In The Dark (Heart To Heart) 3) Condition Of The Heart 4) Say You Love Me 5) Movie Song 6) Stay The Night 7) Weakness 8) Botha Botha (Apartheid Song)
Bonus tracks:
9) Condition Of The Heart - Extended Version 10) Love On The Rise (Feat Kenny G) - Extended Version 11) Love On the Rise (Feat Kenny G) - Instrumental


Kun on juuri kuunnellut Kashifin kaksi ensimmäistä soololevyä ja oikeastaan ilahtunut niiden laadukkuudesta, kävin oikein miettimään, mitä ihmettä tapahtui vuodessa, kun tämä vuoden 1985 albumi ilmestyi. Tämä Condition of the Heart on nimittäin kaikin puolin latteampi levy kuin kaksi edellistä miehen levyä, eikä ostava yleisö ollut eri mieltä: kun Kashfin debyytti nousi black-albumi-listan sijalle 10 ja kakkosalbumi Send Me Your Love sijalle 4, tämä kolmosalbumi jäi sijalle 32.

Levy oli musiikillisesti pelkistetympää ja soundeiltaan harmaampaa syntiikkamusisointia, ja jotenkin Kashfin sävelkynä oli tylsistynyt - tai sitten hän oli vain ehtinyt tarjota kaikki parhaat melodiansa tuotettavien artistiensa levyille, ja omalle levylle jäi kakkosluokan materiaalia. Tai sitten miehelle oli vain tullut ylimielisyyspuuska, ja hän oli kuvitellut, että hän suurena tuottajaguruna tekee vasemmalla kädelläkin menestyslevyn. Eipä tehnyt.

Myyntimenestys kariutui lähinnä merkittävän hitin puuttumiseen. Albumin kärkisingleksi kuviteltiin Marvin Gayen Sexual Healing-imitaatiota Condition of the Heart. Sen loppuhetkillä mukaan menoon liittyy Audrey Wheeler, jota ei edes kreditoida osuudestaan, mutta Audrey peittoaa terhakkaalla vokalisoinnillaan Kashifin mennen tullen. Muuten kappale on kuitenkin novelty-laulu, joka perustuu Sexual Healingin ideaan ja toistaa sitä turhankin orjallisesti. Singlen sijoitus oli korkeimmillaan 34., kun edellisten albumien kärkisinglet olivat sentään nousseet top teniin.

Kakkossingle ei pelastanut kaupallista menestystä, sillä sellaiseksi julkaistiin balladi Dancing In The Dark (Heart To Heart), jossa ei varsinaisesti ole mitään vikaa, muuta kuin että se oli liian tavanomainen ja ilmeetön listamenestykseen. Tämäkin kappale tiiviistyy loppua kohti ja on ihan mukiinmenevä perinteinen soul-balladi, mutta ei varsinaisesti ansainnut korkeampaa listasijoitusta kuin 36. Tähän kaatui tietysti albumin myynti, kun yhtään isoa hittiä ei levyltä löytynyt.

FTG:n uusintajulkaisulle on liitetty lisäksi bonus-raitana Kashifin yhdessä saksofonisti Kenny G:n kanssa esittämä kappale Love on the Rise, joka oli peräisin Kenny G:n vuoden 1985 albumilta Gravity, ja tämäkin oli oikeastaan Kashifia vaisuimmillaan, kun vielä Kenny G:n edellisellä albumilla oli ollut paljon verevämpiä ajanmukaisia funkeja. Tämä kappale oli kuitenkin julkaistu sinkkuna puoli vuotta ennen tätä albumia, ja single nousi sijalle 24., eli se nousi korkeammalle kuin tämän albumin omat singlet, mutta oli joka tapauksessa Kashifin omassa skaalassa vaatimaton menestys.

Movie Song on Kashifin oman mittapuunkin mukaan harvinaisen kehno instrumentaali, jossa mies tuntuu takertuneen yhden melodiariffin veivaamiseen keyboardeillaan - päälle kuullaan lähinnä läähätystä... Stay the Night on äärimmäisen pelkistetyn syntiikkabeatin ylle vetäisty balladi, joka on tyylillisesti perinteistä soulia, mutta jää tässä taustassa hyvin steriiliksi. Weakness on menopalana vieläkin vaisumpi, aneeminen synteettinen sätke, jollaisen pätevä tuottaja olisi raakannut koko albumilta. Mutta kun tuottaja oli maestro itse, niin tämäkin jäi albumille.

Apartheidin vastaisesta laulusta Botha Botha olisi myös tosissaan voinut odottaa aika paljon enemmän kuin mitä tämä synteettinen, rento laulelma tarjoaa.

Eihän tästä päässyt yli eikä ympäri että kyseessä oli suositun 80-luvun tuottajan heikon soololevy, joka oli ilmeisen kiireessä tai sitten vain ylimielisellä vasenkätisellä asenteella purkitettu kiekko. Suosittelen vain täydellisen kokoelmaa tavoittelevalle Kashif-entusiastille.

Reviewed by Ismo Tenkanen

Takaisin Funky Town Grooves -sivulle

Takaisin etusivulle