Etusivu
Uudet julkaisut
Verkkokauppa
Kuukauden levy
Top 60 -myyntilista 2009
Top 30 -myyntilista 2008
Top 40 -myyntilista 2007
Top 60 -myyntilista 2006
All Time Best Sellers
Suosittelulevyt
Alennetut
Tilausohjeet
Artistisivut
Discografiat

KAREN BERNOD Some Othaness for U
(US Natively Creative CD, 2000) 22 €

New Yorkissa asuva Karen Bernod on kokenut taustalaulajatar (mm. Luther Vandross, Erykah Badu, D'Angelo), jonka ääntä "soolona" kuultiin levyllä ensi kertaa Incogniton edellisellä albumilla, jolla Karen tulkitsi mm. levyn hienoimpiin kuuluneen kappaleen Marrakech. Karen avaa soolouransa omalla levymerkillään
Natively Creative, jolla hänen ei ole tarvinnut tehdä kompromisseja vaan on ollut täysi vapaus tehdä omaa musiikkiaan: tyylikästä kevyesti jazzahtavaa soulia ja pari maukasta funkahtavaa puolinopeata.
Lyriikaltaan oivaltava Endangered Species avaa levyn ja osoittaa heti, että albumilla soittavat aidot muusikot rumpalia ja torvisektiota myöten. Mehevästi funk-vaikutteinen Chillin' on the DL vakuuttaa hienojen torvikuvioiden ja vahvan bassopohjan ylle rakennetulla hienostuneella melodialla, ja samoin seuraava kappale Pray hyödyntää funk-vaikutteita, vaikka itse raita on hidastempoinen, sielukas sävelmä.
Seuraavat raidat vievät Karenin Ledisi-mäisiin moderneihin, eteerisiin jazz-soul-balladitunnelmiin, ja etenkin Spirit, Looking for Love ja The Rest of My Life ovat korviahivelevän hienoa jazz-sävytteistä soulia ja lopullisesti nostavat Karenin samaan sarjaan kuin muut uuden soul/jazz-genren keulakuvat (Erykah Badu, Ledisi, Jill Scott, N'Dambi).
Levyn lopussa palataan vielä groovikkaampiin tunnelmiin, ja sen tekee mallikkaimmin lennokkaasti irrotteleva päätösraita The Pocket. Vakuuttava debyytti. ****

Takaisin etusivulle
Back to our (English) home page