Etusivu
Uudet julkaisut
Verkkokauppa
Kuukauden levy
Top 60 -myyntilista 2009
Top 30 -myyntilista 2008
Top 40 -myyntilista 2007
Top 60 -myyntilista 2006
All Time Best Sellers
Suosittelulevyt
Alennetut
Tilausohjeet
Artistisivut
Discografiat

Juicy: Spread the Love (1987 reissue)

Platinum Hook: Watching You album

July 13, 2013

Original release: US RCA 1983
Now available at CD Reissue: Funky Town Grooves USA 2012

Rating: 7/ 10

Buy this album from our CD Shop

1) All Work, No Play
2) Show and Tell
3) After Loving You
4) Make You Mine
5) Midnight Love
6) Serious
7) Spread the Love
8) Private Party

Bonus Tracks:
9) All Work, No Play (The All Work Mix)
10) All Work, No Play (The All Play Mix)
11) All Work, No Play (Going Left)

Juicy-yhtyeen kolmannen albumin ehdin käsitellä jo vuoden 2007 Bluebird-julkaisuna, kun siis Funky Town Grooves -porukka ehti julkaista tämän albumin jo varhaisella Bluebird-merkillään. Nuo äänitteethän olivat tiettävästi luvattomia ilman asianmukaista lisenssiä vinyyleiltä kopioituja, mutta vuonna 2012 FTG korjasi asian julkaisemalla tämän aidon Columbialta lisensoidun version, joka kelvannee masternauhoista äänitettynä sitten myös hifi-kermakorville.

Musiikki on toki samaa, mutta Bluebird-levyllä pisteitä nosti vielä bonuksena ollut 7-minuuttinen Sugar Free-remix, kun tällä on vain kolme vaihtoehtoista miksausta singleraidasta All Work, No Play.

Albumin ylivoimainen tähtihetki on kuitenkin loistokas funk-soul-raita After Loving You, jonka pohjalla säkenöi Jerry Barnesin Aurra-linjainen funk-basso, ja Katreese Barnes lauloi erinomaista soul-sävelmää - ja kaiken kruunaa tuttuun soul-tyyliin fonisoolo. 1980-luvun soul/funkia parhaimmillaan, napakymppi!

Vaikka tuo After Loving You onkin aivan omalla tasollaan, ei loppu levykään ollut mikään floppi. Ainoa balladi Serious on Sugar Free:n tapaan Mtume-henkinen sielukas vääntely jälleen mehukkaassa basso-pohjassa. Nimikappale Spread the Love keinuu Marvin Gayen-funk-klassikon Got to Give It up rytmiikassa. Private Party oli After Loving You-sinkun B-puolena, laadukas soul-sävelmä, jonka lauloi tällä kertaa Jerry Barnes. Kakkossinkku All Work, No Play oli perkussiivinen funk-jyräys, joka toi mieleen Sly & Robbie -reggaeparivaljakon funk-teokset samalta ajalta.

Albumi näkyy myyneen heikosti, kun tietysti suuri osa oli jo kertaalleen ostanut albumin Bluebird-painoksena. Levy kannattaa nyt korjata talteen edullisesti, ennen kuin rajoitettu painos taas loppuu.

Aiemmat Juicy-albumit:
Juicy (1983/2012)
It Takes Two (1986/2012)

Reviewed by Ismo Tenkanen

Takaisin Funky Town Grooves -sivulle

Takaisin etusivulle