Etusivu
Uudet julkaisut
Verkkokauppa
Kuukauden levy
Top 60 -myyntilista 2009
Top 30 -myyntilista 2008
Top 40 -myyntilista 2007
Top 60 -myyntilista 2006
All Time Best Sellers
Suosittelulevyt
Alennetut
Tilausohjeet
Artistisivut
Discografiat

Johnny Mathis: A Special Part of Me (1984 reissue)

Johnny Mathis: A Special Part of Me album

May 3, 2013

Original release: US Columbia 1984
Now available at CD Reissue: Funky Town Grooves USA 2012

Rating: 6/ 10

Buy this album from our CD Shop

1) Simple 2) Love Won't Let Me Wait (Duet With Deniece Williams) 3) The Best Is Yet To Come 4) Lead Me To Your Love 5) You're A Special Part Of Me (Duet With Angela Bofill) 6) Love Never Felt So Good 7) Priceless 8) One Love 9) Right Here, Right Now

Bonus tracks:
10) Simple {Vocal Version}
11) Simple {Instrumental Version}

Tämä mustan viihdelaulajan Johnny Mathisin vuoden 1984 albumi on melkoinen outolintu FTG:n uusintajulkaisusarjassa, mutta osoittautuu ihan kuuntelukelpoiseksi pop-soul-levyksi. Minulle Mathis oli aiemmin tuttu vain Deniece Williamsin duettoparina tämän muutamilta 70-luvun levytyksiltä, kun Mathisin omia levyjä ei ole kokoelmiini eksynyt. Albumin kansitekstit kirjoittanut Allmusic.comin Alex Henderson esittelee Mathisin jazz-vaikutteisena pop-laulajana, joka tuokin minulle myös äänenväriä myöten paljon mieleen Al Jarreaun. Jarreaun faneille tätä voineekin suositella.

Soul-diggarien näkökulmasta lisämielenkiintoa tälle levylle tuovat Deniece Williams ja Angela Bofill duettovieraina sekä Leon Ware laulunkirjoittajana kappaleella Priceless, joka on tyypillinen laadukas Ware-balladiteos Mathisin notkealla tenorilla tulkittuna. Deniecen kanssa duettona on vanha Bobby Elin sävelmä Love Won't Let Me Wait, josta vuosien saatossa ovat tulkintoja esittäneet lukemattomat soul-tähdet. Angela Bofillin kanssa Mathis laulaa Angelan omaa pop-soul-laulua You're a Special Part of Me, josta on siis tehty albumin otsikko.

Kun vielä albumin taustat ovat aitojen muusikoiden soittamia fonisooloineen, niin hyvin vähän jää urputettavaa kriittisellekään soul-kolumnistille. Toki Mathisin tulkinnat ovat viihteellisiä ja kepeitä, mutta tosiaan Al Jarreau -linjan ihailijoille varmasti kelpaavat. Laulut ovat kauttaaltaan melodisia ja helposti sulateltavia - sanalla sanoen enemmän popia kuin soulia. Omassa lajissaan ihan kelpo levy.

Reviewed by Ismo Tenkanen


Takaisin Funky Town Grooves -sivulle

Takaisin etusivulle