Etusivu
Uudet julkaisut
Verkkokauppa
Kuukauden levy
Top 60 -myyntilista 2009
Top 30 -myyntilista 2008
Top 40 -myyntilista 2007
Top 60 -myyntilista 2006
All Time Best Sellers
Suosittelulevyt
Alennetut
Tilausohjeet
Artistisivut
Discografiat

JILL SCOTT Experience: Jill Scott 826+
(US Hidden Beach / A Touch of Jazz CD, 2001)
2-CD 22 €


1. CD "826"
1) Show Intro (Alright Man, It's Time for You)
2) A Long Walk (Groove)
3) Love Rain (Suite)
4) Slowly Surely
5) One Is the Magic # (Redux)
6) Do You Remember
7) Gettin' in the Way
8) It's Love
9) The Way - feat. Mike Phillips
10) Fatback Taffy
11) He Loves Me (Lyzel in E Flat)

2. CD "+"
1) Free- Prelude
2) Gotta Get Up (Another Day)
3) One Time
4) Sweet Justice
5) Thickness
6) High Post Brotha -feat. Common
7) Gimme
8) Be Ready
9) Free - Epilogue

Jill Scottin debyyttialbumi Who Is Jill Scott? jäi kriitikoiden kehuista huolimatta monelle soul-fanille vielä hip hop -painotteisuutensa vuoksi etäiseksi, mutta etukäteen oli helppo ennustaa, että Jillin livenä äänitetty kakkosalbumi herättäisi myös perinteisemmän soulin ystävien mielenkiinnon. Hip hop -taustojen yllä Jill Scott ei päässyt laulajana esittämään todellisia kykyjään, mutta viimeistään tämä tupla-CD ja sitä edeltäneet live-esiintymiset - joita on nähty Suomenkin televisiossa - ovat havahduttaneet kaikki huomaamaan, että Jill on todellakin verevä, vahvaääninen soul-vokalisti, joka nyt lisäksi saa veroisena taustamiehityksen upean 9-henkisen yhtyeen myötä.

Mukana ykkös-CD:n live-taustoilla ovat aidot rummut, perkussiot, basso ja kosketinsoittimet, trumpetti ja vetopasuuna sekä 3-henkinen taustalaulukuoro, jotka yhdessä loihtivat mehevän, vahvasti funk- ja jazz-väritteisen soundin. Musiikillinen taustasoitanta muistuttaa miellyttävästi 80-luvun tuhtia Washington go-go-soundia (mikä ei ole suuri ihme kun live-osuudet on osin äänitetty Washingtonissa, osin Philadelphiassa), paikoin taas Earth, Wind & Firen legendaarista Gratitude-live-tuplaa huikeine jazz-sooloineen.

Kaksois-CD avautuu muhkeilla Washington-soundeilla kun Jill esittää heti kättelyssä debyyttialbuminsa parhaan numeron A Long Walk, jossa on jo modernin mustan musiikin klassikon aineksia niin sävelmänä, tulkintana kuin nyt uuden muhkean live-taustapoljennon myötä.

Sitä seuraa 12-minuuttinen Love Rain, jota sävytetään tyylikkäin jazzahtavin sooloin mm. trumpetilla. Jillin lauluääni on kehittynyt todella tummaksi ja syväksi, ja vertailut soul-genren suuriin maestroihin alkavat tuntua yhä oikeutetuimmilta.

Slowly Surely etenee edelleen mehevän perkussio-poljennon saattelemana, One is the Magic # heittää sekään Latin-sävyjä trumpettisooloineen Jillin intoutuessa todella ärhäkkään laulantaan, Do You Remember näyttää Jillin sielukkaat balladitulkin kyvyt hitaasti keinuvan sykkeen yllä.

Debyytin parhaimmistoon kuulunut Gettin in the Way kuulostaa live-asussaan entistäkin kiehtovammalta, ja The Way - feat. Mike Philips nousee uusiin korkeuksiin juuri Mike Phillipsin huikean saksofonisoolon myötä - mielleyhtymät EW&F:n Gratitude'en ovat tässä todella läheiset.

Kakkoslevy sisältää studioäänityksiä ja uusia raitoja, ja tunnelma on taas lukuisine sampleineen hip hop -sävyisempi kuin live-raidoilla, mutta toki soul-/funk-pitoisempi kuin debyytillä.

Kaiken kaikkiaan tämä tupla on joka tapauksessa vakuutava näyttö siitä, että Jill Scott on noussut parissa vuodessa soul-laulajattarien ehdottomaan eturintamaan ja vaikka live-levyn teko debyytin jälkeen on Erykah Badun esikuvan jälkeen jo kovin trendikästä, Jill Scottin kohdalla se todella avaa silmät ja korvat huomaamaan, millaisesta lahjakkuudesta on kyse. ****1/2

Takaisin etusivulle
Back to our (English) home page