Etusivu
Uudet julkaisut
Verkkokauppa
Kuukauden levy
Top 60 -myyntilista 2009
Top 30 -myyntilista 2008
Top 40 -myyntilista 2007
Top 60 -myyntilista 2006
All Time Best Sellers
Suosittelulevyt
Alennetut
Tilausohjeet
Artistisivut
Discografiat

Jermaine Jackson: Precious Moments (1986 reissue)

Jermaine Jackson: Precious Moments album

April 20, 2013

The original release on US Arista, 1984
Now available at US Funky Town Grooves reissue CD, 2012

Rating: 5/ 10

Buy this album from our CD Shop

1) Do You Remember Me 2) Lonely Won't Leave Me Alone 3) Give A Little Love 4) Precious Moments 5) I Think It's Love 6) Our Love Story 7) I Hear Heartbeat 8) If You Say My Eyes Are Beautiful - feat. Whitney Houston 9) Voices In The Dark 10) Words Into Action
Bonus tracks:
11) Closest Thing To Perfect {Extended Version} 12) I Think It's Love {Extended Remix} 13) Do You Remember Me {Michael Omartian Remix} 14) Do You Remember Me {Jellybean Remix} 15) Do You Remember Me {Bruce Forest Remix}


Kultaa myyneen Dynamite-levyn jälkeen Jermainen toinen Arista-albumi Precious Moments vuodelta 1986 oli varmasti Jermainelle ja levy-yhtiölle suuri pettymys, kun se jäi kauas edeltäjänsä myyntiluvuista ja listasijoituksista. Albumin kärkisingle I Think It's Love pärjäsi vielä kohtuullisesti listoilla (soul 14, pop 16), mutta muuten menestys oli hyvin vaisua. Tuo hittisinkku oli Stevie Wonderin yhdessä Jermainen ja tuottaja Michael Omartianin kanssa kynäilemä melodinen uptempo-laulelma, jonka sovitus sotki aikakauden syntettistä poljentoa soul-sävyihin - olipa mukana vielä torvisektiokin. Korkeimman listasijoituksen tämä raita nappasi itse asiassa Adult Contemporary-listoilta.

Kakkossinkkuna kokeiltiin albumin avausraitaa Do You Remember Me, joka sekin oli synteettinen menopala, joka fuusioi tummempaa tanssigroovea jo selkeästi pop/rock- sävyihin tuottaja Omartianin johdolla, jonka "ansiolistaan" kuuluivat sen tyyppiset artistit kuin Donna Summer, Whitney Houston, Michael Bolton ja Rod Stewart. Eli suunta oli jälkeen selkeästi valkoiset pop-markkinat, mutta nyt ei oikein tärpännyt, vaan sinkku jäi pop-listoilla sijalle 71. (soul-listasijoitus 40).

Kolmas singleyritys oli Words into Action, joka ei enää yltänyt lainkaan pop-listoille ja jäi soul-listojen hännille (sija 90). Tämä olikin singlevalintana yllättävä, Jermainelle ominainen herkkäsävyinen ja varsin miellyttävä balladi, joka oli kuitenkin sovitettu kalseaan synteettiseen taustaan.

Whitney Houston oli duetoimassa Jermainen edellisellä levyllä, ja Jermaine oli duetoimassa ja tuottamassa myös Whitneyn vuoden 1984 debyyttiä, josta tuli huikea pop-menestys. Parivaljakon yhteistyö jatkui yhä tällä albumilla kappaleella If You Say My Eyes Are Beautiful, joka on häikäilemättä pop/aikuisviihde-markkinoille suunnattu balladi. Ihmeellistä, ettei levy-yhtiö kokeillut sitä singlenä, kun Whitneyn debyytti oli myynyt 12 miljoonaa kopiota USA:ssa. Kyllähän Whitney mahtipontisella, gospel-vaikutteisella laulullaan jättää tälläkin duetolla Jermainen varjoonsa.

Samanlaista adult contemporary -tunnelmaa tavoittelee Lonely Won't Leave Me Alone, jota olikin myös valkoinen viihdemaestro David Foster kirjoittamassa. Loppu albumi tarjoaa sekalaista pop/rock-soppaa synteettisissä 80-luvun puolivälin soundeissa. Ehkäpä edistyksenä edelliseen albumiin pitää mainita, että ärsyttävät raidat, jotka saavat käden hakeutumaan kaukosäätimen skip-nappulalle, puuttuivat nyt.

Reviewed by Ismo Tenkanen


Takaisin Funky Town Grooves -sivulle

Takaisin etusivulle