Etusivu
Uudet julkaisut
Verkkokauppa
Kuukauden levy
Top 60 -myyntilista 2009
Top 30 -myyntilista 2008
Top 40 -myyntilista 2007
Top 60 -myyntilista 2006
All Time Best Sellers
Suosittelulevyt
Alennetut
Tilausohjeet
Artistisivut
Discografiat

Invisible Man's Band: Really Wanna See You (1981 reissue)

Invisible Man's Band: Really Wanna See You

October 12, 2013

The original release on US Boardwalk, 1981
Now available at CD reissue by UK Funky Town Grooves, 2009

Rating: 6/ 10

Tilaa levy verkkokaupastamme
1) Really Wanna See You
2) Rated X
3) Circles
4) Party Time
5) Along The Way
6) Same Thing
Bonus track:
7) Rated X - Edited VersionTämä Invisible Man's Band-yhtyeen kakkosalbumi Really Wanna See You on julkaistu FTG:llä vuonna 2009, ja se oli vuosikausia polkumyynnissä, kunnes on nyt vihdoin loppuunmyyty, ja nyt tästäkin kalleimmillaan pyydetään jo kymmeniä puntia.

En tiennyt yhtyeestä rehellisesti sanoen yhtään mitään, kun avasin CD:n ja laitoin soimaan. Levyetiketistä sitten silmään pisti, että yhtyeessä oli mukana Keni Burke, ja suu loksahti auki. Wikipediasta sitten saatoin lukea, että yhtye oli tosiaan Burke-veljesten vuosien 1980-1981 projekti, kun veljekset olivat 70-luvulla olleet Five Stairsteps -nimellä levyttämässä, ennen kuin Keni Burke siirtyi soolouralleen. Kuitenkin sitten vielä vuonna 1980 Clarence Burken johdolla perustettiin tämä funk-projekti Invisible Man's Band. Yhtye levytti debyyttinsä vuonna 1980 Mango/Island-merkille, sekin on julkaistu Japanissa CD-uusintapainoksena, ja sitten seuraavana vuonna toisen albuminsa, eli tämän nyt arvioitavana olevan Really Wanna See You

No, jos albumi todella olisi samaa luokkaa kuin Burken samoihin aikoihin purkittamat sooloalbumit, niin varmasti näistä olisikin kohuttu soul-piireissä ihan eri malliin, mutta kieltämättä melkoiseksi kuriositeetiksi tämä kiekko jää. Yhtyeen päävokalistina on Kenin veli Clarence, joka myös vastaa sävelmistä useimmiten yhdessä Alex Masuccin kanssa, joten Kenin rooliksi jää pelkkä bassottelu. Tämä myös selittää sen, miksi musiikissa ei juurikaan ole kuultavissa samoja aineksia kuin Kenin soololevyillä.

Levytysvuosi oli 1981, jota monet soul/funk-diggarit pitävät yhtenä parhaista soulin historiassa, ainakin soundien osalta, kun suurempi syntetistoituminen oli vielä edessä, ja diskokausi takana. Tälläkin albumilla on vielä oikea puhallinsektio. Burken veljesten (Clarence, Keni, James, Dennis) lisäksi yhtyeessä oli kuitenkin myös Dean Gant, joka soitti syntetisaattoreita ja muita kosketinsoittimia, joten mitään retro-soundia tämä ei edustanut, vaan ihan oman aikansa soundien mukaista funkia.

Yhtyeen edellisellä albumilla oli vielä kuultavissa diskoaikakauden soundeja (All Night Thing), mutta vuonna 1981 mitään diskomateriaalia ei ole enää levytetty. Youtubesta voi käydä kuuntelemassa ainakin otsikkoraitaa Really Wanna See You, joka on ihan kohtuullinen funk-raita, joskaan ei mikään varsinainen klassikko. Raukean balladinomaisen alun jälkeen kappaleesta kehkeytyy notkeasti soljuva midtempo-funk. Toinen irtonaisesti groovaava raita on Rated X, kun taas avarissa soundeissa leijuva balladimainen Along the Way kuulostaa enemmänkin McCrarys -yhtyeen jazz-henkisimmiltä raidoilta.

Tuohon kuitenkin suurimmat ilonaiheet jäävät, ja kuusiraitaisen albumin loppu materiaali kuulostaa ottaneen vaikutteita sekä Sly Stonelta että rock-fuusio-linjoilta. Kaiken kaikkiaan siis ei mikään välttämätön kiekko edes Keni Burke -faneille, vaikka ymmärrettävästi tätä painoksen loputtua yritetään suurena aarteena kaupata.
Soul Town Rating: ***

Reviewed by Ismo Tenkanen

Takaisin Funky Town Grooves -sivulle

Takaisin etusivulle