Etusivu
Uudet julkaisut
Verkkokauppa
Kuukauden levy
Top 60 -myyntilista 2009
Top 30 -myyntilista 2008
Top 40 -myyntilista 2007
Top 60 -myyntilista 2006
All Time Best Sellers
Suosittelulevyt
Alennetut
Tilausohjeet
Artistisivut
Discografiat

IAN One(US Delmar CD 22 e)
Jos etsit levyä, jossa on upeat soundit, laadukkaat sävelmät, sielukkaat vokalistit ja maukkaita instrumenttiosuuksia, tässä sellainen levy, että parempaa saa tosiaan hakea. Ensisekunneista asti albumi säväyttää upeilla jazz-sävytteisillä soul-soundeillaan: itse artisti on musta jazz-basisti Ian Martin, joka on poiminut levylleen tuntemattomia mutta uskomattoman tasokkaita laulajia ja muusikoita, jotka tekevät tästä levystä todellisen löydön.
Avausraita Send Your Love on sykkivä midtempo-raita, jossa mehevää rytmiä maustetaan trumpetti- ja pasuunakuvioin, ja vokalisti Jill Zadeh on säteilevä Chanté Moore -tyyppinen naislaulaja. Kaksi muuta Zadehin tulkistemaa raitaa ovatkin Chanté Mooren parhaiden raitojen tyylisiä mid-tempo-klubiraitoja pääosin ohjemoiduissa mutta taidokkaasti toteutetuissa rytmipohjissa.
Levyn paras anti osuu kuitenkin levyn loppupuoliskoon, josta vastaan tulee toinen toistaan säteilevämpiä jazzahtavia soul-helmiä. Yksi koko viime vuoden parhaimmistoon nouseva esitys on Anita Baker -tyyppinen tummasävyisenä sykkivä balladi Because the Love Is Gone, jonka Robin McElhatten laulaa kerrassaan unohtumattomasti. McElhatten'in muut vierailut levyllä ovat puolinopea rullaus Rise ja fonilla ryyditetty klubiraita Betcha Can Rock.
Ja niin uskomattomalta kuin se kuulostaakin, levy esittelee vielä kolmannenkin huippuluokan nais-vokalistin, elävästi Miliraa muistuttavan Angela Berryman-Simpson'in, joka tulkitsee vakuuttavasti balladin nimeltä Thank You.
Edelleen yhdeksi levyn monista kohokohdista nousee kuuntelukertojen myötä helmeilevä mid-tempo-balladi Need to You Know, jonka laulaa puolestaan Donny Hathway -perinnettä parhaimmillaan jatkava mies-laulaja Donovan Henry. Ian itse pääsee parhaiten esille verrattomine bassokuvioineen levyn ainoalla puoli-instrumentaalilla A Taste of Heaven, joka muistuttaa Craig T. Cooperin parhaita jazz-funk-kappaleita.
Vaikka itse artisti siis onkin jazz-basisti, levy on 90-prosenttisesti silkkaa laatu-soulia, jossa mausteet tulevat jazzista mutta painopiste on upeassa soul-laulannassa, hienostuneissa sävelmissä ja aidoin muusikoin luoduissa tai ainakin vahvasti maustetuissa taustoissa. Vertailut Norman Connorsiin eivät todella ole kaukaa haettuja, sillä Ian Martin näyttää paitsi hallitsevansa laadukkaan soul-jazz-tuotannon, myös olevan ilmiömäinen soul-laulajakykyjen esiintuoja. *****

Takaisin etusivulle
Back to our (English) home page