Etusivu
Uudet julkaisut
Verkkokauppa
Kuukauden levy
Top 60 -myyntilista 2009
Top 30 -myyntilista 2008
Top 40 -myyntilista 2007
Top 60 -myyntilista 2006
All Time Best Sellers
Suosittelulevyt
Alennetut
Tilausohjeet
Artistisivut
Discografiat
UUSI KOKOELMA HARVINAISIA PHYLLIS HYMAN -KAPPALEITA!

PHYLLIS HYMAN
In Between the Heartaches - The Soul of a Diva UK Expansion CD 22 e
Tilaa levy verkkokaupasta!

1. Love Surrounds Us Everywhere (with McCoy Tyner)
2. If You Ever Change Your Mind
3. Hottest Love Around
4. Do You Love Him
5. Sleep On It
6. I Can't Live Without You
7. Soon Come Again (Extended Mix)
8. In Between The Heartaches
9. In Search of My Heart (with McCoy Tyner)
10. Sacred Kind of Love (with Grover Washington)
11. Magic Mona
12. Don't Tell Me, Tell Her
13. Be One
14. Everything I Have Is Good (with Pharoah Sanders & Norman Connors)
15. Springs Arrival (with Jon Lucien)
16. I'll Be Around (with McCoy Tyner)

Toisin kuin monet muut viimeaikaiset kokoelmat Phyllis Hymanilta, tämä CD ei sisällä mitään Phyllisin tuttuja listahittejä, vaan pelkästään harvinaisempaa materiaalia niin laulajattaren omilta levyiltä kuin erityisesti Phyllisin vierailuilta eri jazz-artistien levyillä. Joukossa on useita Phyllisin uran kirkkaimpiin kohokohtiin kuuluvia jalokiviä, jos sitten joitakin keskinkertaisempiakin teoksia, mutta kokonaisuus on silti vahva ja ehdottomasti suositeltava etenkin niille Phyllisin faneille, joilla ei noita levyn jazz-puolen helmiä ole aiemmin kokoelmassaan.

Albumi käynnistyy heti Phyllisin uran rankimpiin kuuluvalla tulkinnalla Love Surrounds Us Everywhere, jolla Phyllis kääntää ääntään herkullisesti pehmeäsävyisestä tunnelmoinnista kurkkuääniseen ryöpytykseen upean jazz-taustan yllä. Kappaleella soittavat McCoy Tynerin (piano) ohella Stanley Clarke (basso), Buddy Williams (rummut), Carlos Santana (kitara), Gary Bartz (alttosaksofoni) ja Gerry Gonzales (perkussiot). Levytys on peräisin McCoy Tynerin vuoden 1982 albumilta Looking Out, ja samalta LP:ltä ovat peräisin In Search of Heart ja I'll Be Around. Edellinen on rauhallisesti käynnistyvä, mutta hiljalleen kiihtyvä balladi, jolla tunnelma myös kääntyy viihteellisestä alusta aidon jazzin suuntaan McCoy Tynerin voimistaessa pianosooloiluaan, mutta rauhoittuu sitten uudelleen loppua kohti. Päätösraita I'll Be Around on mahtipontinen mutta silti tyylikäs jazz-balladi Stanley Clarken ja McCoy Tynerin kynästä, ja Phyllis irrottelee taas uskomattomalla tavalla kappaleen lopussa.

Lisää Phyllisiä jazz-materiaalin parissa tarjoaa saksofonisti Pharoah Sandersin vuoden 1978 albumilta Love Will Find a Way lohkottu Everything I Have Is Good, jolla Bobby Lyle vastaa erinomaisesta pianotyöskentelystä, rummuissa ovat Norman Connors ja James Gadson, kitarassa David T. Walker, ja Phyllisin kanssa lauluosuuksia jakaa Norman Connors. Erinomainen on myös Spike Leen School Daze-soundtrack-levyltä poimittu Be One, jolla Phyllis laulaa Bill Lee Sr:n (Spiken isä) sävelmää klassisen jazz-taustan (rummut, basso, piano, saksofoni) säestyksessä. Toinen soundtrack-raita Magic Mona on Thom Bellin käsialaa oleva midtempo-kappale, jonka coveroi äskettäin Lori Jenaire hienolle debyyttialbumilleen Within Reach. Grover Washington Jr:n vuoden 1989 albumilta Time out of Mind on peräisin hillitty, tuttuun Washington-tyyliin kupliva, Phyllisin värikkäästi laulama Sacred Kind of Love. Jon Lucienin vuoden 1976 LP:ltä Premonition valittu Spring's Arrival edustaa Lucienin romanttisinta balladituotantoa, ja on kaukana niin jazzista kuin soulistakin - ja Phyllisin oma osuus jää taustalaulantaan.

Albumin varsinaiset ennenjulkaisemattomat esitykset jäävät noiden julkaistujen jazz-esiintymisten varjoon, mutta mielenkiintoisia ne toki ovat ainakin vanhoille Phyllis-faneille. If You Ever Change Your Mind pudotettiin aikanaan vuoden 1981 albumilta Can't We Fall in Love Again, ja kyseessä on kohtuullinen napakalla basso-pohjalla varustettu melodinen puolinopea. Vuoden 1991 Prime of My Life -albumilta aikanaan ulos jätetty Hottest Love Around on sekin helppotajuinen, popahtava menopala, mutta toki upeasti laulettu kuten Phyllisin levytykset aina. Tuottajina olivat itse Kenny Gamble & Leon Huff. Do You Love Him on vuonna 1982 levytetty tv-sarjaan Search for Tomorrow tarkoitettu rakkausteemalaulu, jossa on miellyttävä midtempo-pohja, jos sävelmänä kappale on vähemmän ikimuistoinen.

Sleep on It on pirteä uptempo-raita, joka oli alun perin äänitetty vuoden 1981 Can't We Fall in Love Again, mutta se julkaistiin ensi kertaa vasta Expansionin vuoden 2002 Soul Togetherness 2002 -kokoelmalla. 70-luvun diskosoulia edustava Can't Live without You puolestaan purkitettiin jo vuonna 1974, mutta julkaistiin ensi kertaa vuonna 1998 Roadshow-merkin melko vaatimattomalla kokoelma-levyllä Phyllis Hyman Remembered. Vuoden 1978 Somewhere in My Lifetime-albumilla olleen rennon, hyväntuulisen Soon Come Again-kappaleen pidennetty versio ei tarjoa mitään olennaista uutta alkuperäiseen nähden, mutta tämä CD tarjoaa nyt ensi kertaa kuultavaksi alkuperäisen, 6:22 pitkän version.

Levyn merkittävin aiemmin julkaisematon kappale on Dionne Warwick-cover In Between the Heartaches, joka on Burt Bacharachin ja Hal Davidin sävelmä, jota äskettäin versioi myös Ronald Isley hienolla Here I Am: Ron Isley sings Burt Bacharach-levyllään. Phyllisin versio on upea tulkinta tästä klassikosta piano-jousi-taustan yllä.

Vaikka levyn materiaali on varsin vaihtelevaa, joukkoon mahtuu sen verran todellisia makupaloja, että CD on jälleen yksi pakollinen hankinta Phyllis Hymanin pitkäikäisille faneille, joita suomalaistenkin soul-harrastajien keskuudessa taatusti riittää. Aloittelevien soul-harrastajien tuskin sen sijaan kannattaa tällä aloittaa Phyllis-kokoelmaansa, vaan Soul Townin valikoimasta löytyy siihen tarkoitukseen suositeltavampia levyjä, esim. tuore 17 kappaleen The Ultimate Phyllis Hyman.
****
Ks. Phyllis Hyman -LP-diskografia Soul Express -lehden nettisivuilta!

Takaisin etusivulle
Back to our (English) home page