Etusivu
Uudet julkaisut
Verkkokauppa
Kuukauden levy
Top 60 -myyntilista 2009
Top 30 -myyntilista 2008
Top 40 -myyntilista 2007
Top 60 -myyntilista 2006
All Time Best Sellers
Suosittelulevyt
Alennetut
Tilausohjeet
Artistisivut
Discografiat

Hues Corporation: Rockin' Soul / Love Corporation

April 29, 2017

Now available as US Funky Town Grooves reissue CD, 2014

Rating: 6/ 10

Tilaa levy Soul Express verkkokaupasta / Click here to order
(Alkuperäiset albumit vuosilta 1974-1975)

Rockin' Soul (1974):
1) Rockin' Soul
2) How I Wish We Could Do It Again
3) Were Keepin Our Business Together
4) Ease On Down The Road (From The Broadway Musical The Wiz)
5) I Got Caught Dancing Again
6) Love s There
7) Rock The Boat
8) Ill Take A Melody
9) No End In Sight
10) Into My Music

Love Corporation (1975):
11) One Good Night Together
12) Follow The Spirit
13) Long Road
14) Gold Rush
15) He s My Home
16) When You Look Down The Road
17) You Showed Me What Love Is
18) Love Corporation
19) Sing To Your Song
20) Soul Sailin'
21) He's My Home (7 Inch Version)


1970-luvun puolivälin tähdenlento Hues Corporation on todellinen outolintu FTG:n uusintajulkaisusarjassa, joka on panostanut 80-luvun alkupuolen funkiin ja souliin. Hues Corporation saavutti USA:n pop-listojen ykköshitin kesällä 1974 melodisella, jopa purkkamaisen iskevällä pop-soul-sinkulla Rock the Boat (myös soul-listakakkonen), ja RCA:lla oli kiire rahastaa yhtyeen menestystä kolmella albumijulkaisulla. Näistä ensimmäinen, vuoden 1973 Freedom for the Stallion on julkaistu CD-formaatissa maaliskuussa 2014 BBR-merkillä, ja sillä oli myös alkuperäinen Rock the Boat 3:22 mittaisessa albumiversiossaan (pikkusinkku oli 15 sekuntia lyhyempi). USA:ssa Rock the Boat julkaistiin sinkkuna kuitenkin vasta toukokuussa 1974, jolloin yhtye liitti sinkun myös vuoden 1974 albumilleen Rockin' Soul. Tuo vuoden 1973 albumi Freedom for the Stallion oli vinyylinä myös ainoa, jonka olin itse poiminut 70-luvulla cut out -laareista, ja rehellisesti sanoen siitä ei ollut mitään muistikuvaa, kun en ole sitä 40 vuoteen kuunnellut.

Tämä yhtyeen kakkos- ja kolmosalbumeista koottu 2on1 CD -julkaisu sen sijaan korjaa kiistämättä omaa käsitystäni yhtyeestä, sillä se pystyi paitsi tuollaiseen George McCrae-henkiseen diskosouliin, myös gospel-väritteisempään menoon ja yhtyeen naissolisti, Alabamasta kotoisin oleva Hubert Ann Kelley oli ihan kelpo soul-solisti. Toki yhtyeen musiikki kakkosalbumillakin vaihtelee kepeästä pop-soulista ihan puhtaaseen pop-ralliin (Allen Toussaintin kirjoittama I'll Take a Melody), musikaaliviihteeseen Ease on Down the Road musikaalista The Wiz), mutta joukossa on myös laadukasta soulia, kuten Barry Whiten puoliksi kynäilemä How I Wish We Could Do It Again.

Rock the Boat on mukana hieman lyhennettynä versiona, samoin kuin selkeä jatko-osa Rockin' Soul, molemmat Wally Holmesin kynästä, joten kukapa kieltää itseään kopioimasta. Rockin' Soul julkaistiin tietysti sinkkuna ykköshitin perään, ja se nousi vielä pop-listan sijalle 18 ja soul-kutoseksi. Kansiteksteissä yhtye esitellään joka tapauksessa harmittomana lyhtyikäisenä pop-soul-yhtyeenä (yhtye hajosi jo vuonna 1978), jota rinnastetaan muihin saman aikakauden pop-soul-MOR-ryhmiin Fifth Dimension ja Friends of Distinction - jolta jälkimmäiseltä Expansion on juuri julkaissut 2on1 -CD:n albumeista Love Can Make It Easier / Reviviscence "Live To Light Again (1973-1975).

Hues Corporationin kolmosalbumi Love Corporation on ehkä hieman Motown-henkisempi pop-soul-albumi, ja laulunkirjoittajina vierailevat mm. Four Topsien kanssa työskennelleet Dennis Lambert ja Brian Potter. Vaikka yhtyeeseen näköjään lyödään helposti disko-leima, ei musiikki ollut mitenkään diskohenkistä, kunhan oli 70-luvun puolivälin tyypillistä uptempo-poljentoa, jousineen ja puhaltimineen. Taustoilla oli kovia jazz-funk-muusikoita kuten Wilton Felder, Joe Sample, Larry Carlton, Ernie Watts, Ed Greene jne. Felder soitti bassoa myös Rock the Boat-hitillä.

Todennäköisesti yhtye itse kärsi tuosta yhden pop-ykköshitin purkkapopsoul-leimasta, sillä esim. Lambert-Potterin sävelmällä Long Road yhtye todistaa kyllä soul-tulkin kykyjään rennon ja tyylikkään, H.B. Barnumin sovittaman taustan yllä. Ei todellakaan mitään tekemistä diskon kanssa.

Samaa voi sanoa koko tuplajulkaisun kunnianhimoisimmasta raidasta He's My Home, joka on jo varsin tyylipuhdas gospel-soul-balladi lyriikoineen ja urkuineen, ja Kelley tyhjentää palkeensa niin antaumuksella, ettei tule suurena yllätyksenä, että hän jatkoi uraansa pastorina. You Showed Me What Love Is on 60-luvun Motown-vaikutteinen ralli pirteän fonin terästämänä.

FTG:n uusintajulkaisussa on vuoden 2014 julkaisuvuosi, joskin myyntiin CD tuli tammikuussa 2015 ja nyt kun rajoitettu painos on myyty loppuun, alkaa näköjään levyn arvokin Amazonissa hilautua ylöspäin.

Reviewed by Ismo Tenkanen


Takaisin Funky Town Grooves -sivulle

Takaisin etusivulle
Back to our (English) home page