Etusivu
Uudet julkaisut
Verkkokauppa
Kuukauden levy
Top 60 -myyntilista 2009
Top 30 -myyntilista 2008
Top 40 -myyntilista 2007
Top 60 -myyntilista 2006
All Time Best Sellers
Suosittelulevyt
Alennetut
Tilausohjeet
Artistisivut
Discografiat

Herbie Hancock: Monster (1980 reissue)

Herbie Hancock: Monster

June 18, 2016

Rating: 4/ 10

The original release on US Columbia 1980
Now available as CD reissue by US Funky Town Grooves, 2015
Tilaa levy Soul Express-verkkokaupasta


1) Saturday Night
2) Stars In Your Eyes
3) Go For It
4) Don't Hold It in
5) Making Love
6) It All Comes Round

Bonus tracks:
7) Making Love (7" Version)
8) It All Comes Around (7" Version)
9) Go For It (7" Version)
10) Go For It (Special 12" Version)
11) Stars In Your Eyes (7" Version)
12) Stars In Your Eyes (Special Disco Remix)

Tältä Herbie Hancockin vuoden 1980 diskolevyltä olin kuullut aiemmin vain raidan Stars in Your Eyes, joka oli mukana Soul Brotherin Groove on Down Vol. 3-kokoelmalla. Tämä kappale on erinomainen, Keni Burken Risin' to the Top -tyyppinen maagisesti groovava funk-soul-midtempoinen, jonka laulaa Gavin Christopher. Kappale nauttii rare groove -klassikon statusta Brittein saarilla, ja on klubi-soul-DJ:iden aarteita.

Ikävä kyllä loppu albumi on täydellinen pettymys. Ainoastaan tuolta Stars in Your Eyes-raidalta voi soundeista päätellä vuosikymmenen vaihtuneen, kun taas loppu levy laukkaa kepeissä diskorytmeissä, ja kaiken kukkuraksi Hancock näyttää ottaneen tavoitteekseen fuusioida diskofunkinsa rockiin, ja lähes joka raidalla ulisevat Randy Hansenin rock-kitarasoolot. No, jokainen meistä tietää, että rock-väki pyyhkii perC:nsä tällaisella rappiodiskolla, ja jos rehellisiä ollaan, niin kyllä soul-väkikin heti kuulleessaan Hansenin rock-soolot. Totta kai jokainen ymmärtää jo Hansenin valokuvista, että mies on armoitettu Jimi Hendrix -fani, ja sitä kautta joku varmaan suu vaahdossa selittää, miten tämä on mustaa musiikkia siinä missä funk. Joka tapauksessa lopputulos on erittäin heppoista diskovatkausta rock-kitarasooloilla varustettuna.

Vokalisteina levyllä esiintyivät Gavin Christopherin ohella Oren Waters (erittäin köykäisellä, syntiikkavingutusten hallitsemalla diskovatkauksella Go for It), Bill Chamblin (puhtaalla rock-räimeellä It All Comes Round) ja Greg Walker kakkossingleksi nostetulla raidalla Making Love, joka on Ray Parkerin pehmeimpien hempeyslallatusten tyyppinen laulelma. Parker soittaa selvästi taustalla, mutta häntä ei jostain syystä ole kreditoitu, vaan kitaristiksi väitetään Wah Wah Watsonia. Walker laulaa myös eurodisko-tasoisen avausraidan Saturday Night.

Gavin Christopher pääsee toista kertaa ääneen levyn funk-henkisimmällä raidalla Don't Hold It in, jota sitäkin Randy Hansen uutterasti puskee rockin väreihin. Tällä kuullaan sitten myös Wah Wah Watsonin kitaraa. Kappale on Temptations-albumin Reunion (1982) Japanin painoksen bonus-raitana Temppareiden versiona, lieneekö tämä Herbien versio sitten originaali? No, Tempparit tietysti hakkaa tämän version sata nolla.

Olipa ankea albumi!

Reviewed by Ismo Tenkanen


Takaisin Funky Town Grooves -sivulle

Takaisin etusivulle Back to our (English) home page