Etusivu
Uudet julkaisut
Verkkokauppa
Kuukauden levy
Top 60 -myyntilista 2009
Top 30 -myyntilista 2008
Top 40 -myyntilista 2007
Top 60 -myyntilista 2006
All Time Best Sellers
Suosittelulevyt
Alennetut
Tilausohjeet
Artistisivut
Discografiat

TRACY HAMLIN Seasons (US CD 22 €)

1. Ain't No Sunshine 2. Anything For You 3. Heartbreaking Feeling 4. Sundown 5. Prelude to Home 6. A Place Called Home 7. Seasons 8. Been There, Done That 9. Again 10. Because I Am Special 11. Still I Rise

Pieces of a Dreamin parilta viime levyltä tutuksi tullut Tracy Hamlin on yksi viime vuosien parhaista uusista laulajatulokkaista, todella upeaääninen ja persoonallinen vokalisti. Kun Tracy on Pieces of a Dreamin vakiosolisti nykyisin, on hieman yllättävää, että hänen sooloalbuminsa Seasons ei ole lainkaan jazziin kallellaan. Levyllä kyllä vierailee useita Pieces of a Dreamin jäseniä ja muita jazz-funk-artisteja (mm. Najee), mutta mitään jazz-soolojakaan ei kuulla, vaan levy on selvä soul-levy, mikä tietenkään ei haittaa soul-harrastajia.

Levyn alkupuolen tuottajana on gospel-soul-mies John Stoddart, joka tuo musiikkiin inspirational soul -sävyjä, mutta sovituksellisesti pysytellään erossa gospel-kuvioista. Joillakin akustisemmilla kappaleilla on folk-sävyjä hieman India.Arien musiikin tapaan.

Albumi avautuu versiolla Bill Withers -klassikosta Ain't No Sunshine, jota vielä huomattavasti klassisemman ja juurevamman soul-tunnelman kehittää kuitenkin Heartbreaking Feeling, joka kuulostaa kuin 70-luvun puolivälin Staple Singers -kappaleelta. Najee värittää huilullaan tyylikästä mid-tempopalaa Sundown, kun taas kuulaalla nimikappaleballadilla Seasons Pieces of a Dreamin James Lloyd soittaa helmeilevän pianotaustan. Seasons antaa samalla Tracylle mahdollisuuden näyttää sielukkaasti väreilevää sopraanoaan. Tracy on parhaimmillaan juuri kun pääsee heittämäään omia ad-lib-osuuksiaan kirjoitetun lyriikan ympärille.

Again on Tracyn itse kirjoittama kaunis balladi, jonka hän tulkitsee James Lloydin soittaman pelkistetyn kosketintaustan ylle. Päätosballadi Still I Rise on gospel-mies Percy Badyn kirjoittama laulu, jolla Tracya säestää Pieces of a Dream parilla lisämuusikolla vahvistettuna. Kappale on 8-minuuttinen live-äänitys viime lokakuulta, ja todistaa, että Tracy pystyy vakuuttavaan, studioäänityksen tasoiseen tulkintaan vaivatta myös lavalla.
****


Takaisin etusivulle
Back to our (English) home page